Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Liga 1 ar putea ramane cu 16 echipe

Marti, 31 Mai 2011, ora 21:25
3183 citiri
Liga 1 ar putea ramane cu 16 echipe

Socul produs de retrogradarea formatiilor Poli Timisoara si Gloria Bistrita ar putea provoca un adevarat cutremur in fotbalul romanesc, prima masura fiind reducerea numarului de echipe din Liga 1 la 16, fata de 18 cate sunt in prezent.

Patronul Stelei, Gigi Becali, a dezvaluit ca va propune Comitetului Executiv al FRF reducerea la 16 a numarului de formatii prim-divizionare.

"Tragem sfori acum sa se propuna sa ramana 16 echipe in Liga 1. Ce ne doare pe noi ca a retrogradat Timisoara? Comitetul Executiv va hotari cate echipe sa ramana, noi vrem 16. Va spun ca asa se va hotari, vor ramane 16 echipe pentru ca se tine cont de dorinta noastra", a spus Gigi Becali la Digi Sport.

Latifundiarul a precizat si motivele care au condus la aceasta decizie.

"Se scurteaza campionatul cu patru etape. In al doilea rand, banii se vor imparti la 16, in loc de 18", a mentionat Becali.

In acest moment, in Liga 1 mai sunt doar 12 echipe. 4 au retrogradat - Sportul, Unirea Urziceni, Universitatea Craiova si Victoria Branesti, iar doua nu au primit licenta - Timisoara si Bistrita.

Din Liga 2 vor promova 4 grupari, cate doua din fiecare serie, astfel ca prima divizie ar urma sa aiba 16 echipe.

Daca marti dupa-amiaza se zvonea ca Sportul va fi pastrata in Liga 1 si alte 5 cluburi vor promova, pentru a se atinge numarul de 18 echipe pentru sezonul urmator, iata ca patronii s-au razgandit.

M.D.

Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Gigi Becali a luat o decizie în cazul unuia dintre cei mai apreciați jucători
Risto Radunovic este unul dintre jucătorii de bază ai FCSB, având cotă de piață evaluată la 1,4 milioane de euro. Muntenegreanul are contribuții importantă acesta fiind un jucător...
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
Pleacă vedeta FCSB după câștigarea titlului? Gigi Becali a dat verdictul
FCSB poate fi campioană la finalul acestui sezon având un avans considerabil față de rivale, din play-off mai fiind de disputat încă cinci etape. FCSB are 11 puncte avans față de locul 2....
#16 echipe Liga 1, #timisoara retrogradata, #echipe liga 1, #Gigi Becali , #stiri Liga I