Liga 1: FCSB da lovitura pe final de meci in Banie prin debutantul Tsoumou si invinge Universitatea Craiova

Duminica, 15 Septembrie 2019, ora 22:55
16487 citiri
Liga 1: FCSB da lovitura pe final de meci in Banie prin debutantul Tsoumou si invinge Universitatea Craiova
Foto: Hepta.ro

FCSB s-a impus in extremis in marele derbi din deplasare cu Universitatea Craiova, scor 1-0, dupa o reusita pe final de partida care i-a apartinut congolezului Juvhel Tsoumou, care a debutat in aceasta partida la oaspeti.

A fost o partida care a avut loc in cadrul etapei cu numarul 9 din Liga 1, din sezonul competitional 2019/2020.

Prima repriza din Banie a fost una care a inceput intr-un mod echilibrat, e drept cu insistenta ofensiva a gazdelor, impinse de la spate de cei peste 20.000 de fani entuziasti din tribune. FCSB a contrabalansat destul de usor acest forcing si a stiut cum sa faca o posesie constructiva la mijlocul terenului.

Practic prima mare ocazie de gol a meciului a venit in minutul 31, cand dupa o centrare buna a lui Ivanov de pe flancul stang, Cicaldau a avut o sansa uriasa sa reia decisiv, dar decarul din Banie abia a sters balonul din 10-12 metri.

Si FCSB a avut o sansa mare de gol chiar inainte de pauza, cand Hora, care a primit o pasa luminoasa de la Coman, aflat singur in plin careu, la circa 10-11 metri distanta de poarta, a reluat din voleu extrem de slab, Pigliacelli prinzand balonul usor.

In minutul 19, trebuie amintit ca Victor Piturca a scos al doilea jucator Under 21 de pe teren, e vorba de tanarul Nitu, de 18 ani, in locul sau intrand Cristi Barbut, fost la Poli Timisoara.

La pauza, stelistii au facut o prima schimbare, Pintilii fiind inlocuit cu Popescu.

Mitanul secund a inceput mai in viteza, a avut fara indoiala un ritm mult mai sustinut, Craiova incercand mult mai des sa iasa la joc, sa intre in terenul advers si sa aiba ocazii. Dar tot FCSB a avut prima ocazie prin Coman, care nu a profitat de pasa lui Pantiru si a reluat fantezist alaturi de poarta.

Mihaila in minutul 50 a facut o cursa nebuna pe flancul stang, a depasit in viteza 2-3 jucatori stelisti, a intrat in careu, dar a reluat mult alaturi.

Parea ca meciul se duce lejer inspre o remiza alba, mai ales dupa gesturile facute de banca stelista dupa minutul 85, care indemna prin Vintila si Pintilii la calm si la multa posesie. Dar lovitura de teatru avea sa vina in minutul 88, cand dupa un sut de la distanta al lui Florinel Coman, Pigliacelli a respins gresit in fata, iar Tsoumou, intrat in partea secunda, la debutul la FCSB, a marcat extrem de inspirat pentru o mare victorie a colegilor sai.

1-0 asadar pentru stelisti, care obtin a doua victorie la rand in Liga 1, dupa cea cu Viitorul, scor 2-1. Cu 10 puncte obtinute deja in L1, FCSB urca pe 8, la egalitate cu Sepsi, Dinamo si Sibiul.

Infrangere la debut pentru Victor Piturca, care nu a gasit calea sa strapunga apararea extrem de sigura a oaspetilor, care prin Planici si Cristea au oprit orice incercare ofensiva a lui Ivan si compania.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, 1-0 FCSB, ce surpriza in Banie!!

INFO: 4 minute de prelungire!

Min.90: Kelici vede galben pentru un fault facut la timp.

Min.88: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!! 1-0 pentru oaspeti, sut Coman de la distanta, Pigliacelli respinge gresit in fata si vine Tsoumou si marcheaza chiar la debut. Ce lovitura in Banie!!

Min.86: Martici il trage de tricou pe Pantiru si vede evident si el galben.

Min.82: Tanase obtine si el un cartonas galben, al 7-lea al partidei. Barbut iese de pe teren, desi intrase in minutul 20. In locul sau intra Roman.

Min.79: Sut slab de la distanta acelasi Popescu, prinde Pigliacelii.

Min.77: Proteste facute de Ovidiu Popescu, care ia galben.

Min.71: Morutan revine dupa atatea luni la FCSB, intra acum in locul lui Adi Popa.

Min.70: Ivan ia galben dupa ce il impiedica pe Balgradean sa repuna mingea in joc.

Min.68: Sut de la distanta Cristi Barbut, total gresit, FCSB pare in scadere de forma, fizic mai ales.

Min.63: A doua schimbare la stelisti, intra Tsoumou, care isi face debutul la FCSB, in locul lui Hora.

Min.58: Primul galben al acestei reprize il vede Pantiru de la FCSB.

Min.56: Craiova cere penalti dupa un contact in careu intre Cristea si Ivan..

Min.52: Sut bun Pantiru de la coltul careului, prinde in doi timpi portarul italian al Craiovei.

Min.50: Cursa nebuna facuta de Mihaila pe banda stanga, a depasit in viteza 2-3 jucatori, a intrat in careu dar sutul sau s-a dus mult alaturi. De remarcat impetuozitatea acestui tanar jucator!

Min.46: Ce sansa are Coman! Pasa perfecta de la Pantiru in plin careu, dar Florinel incearca o executie bizara...sutul se duce mult alaturi, in stanga portii..

Incepe partea secunda!

INFO: Prima schimbare la FCSB, intra Popescu in locul lui Pintilii.

Pauza in Banie, 0-0!

Min.42: Hora rateaza o ocazie imensa!! E singur din 10 metri, dupa o pasa superba a lui Coman, reia din voleu atat de slab insa..prinde usor Pigliacceli.

Min.40: Sut fantezist de la circa 40 de metri al lui Coman, mingea se duce mult peste...

Min.31: Sansa mare Cicaldau! Decarul din Banie reia gresit din cativa metri, aproape lufteaza, dupa o centrare buna din flancul stang al lui Ivanov.

Min.28: Pentru proteste, Papura de pe banca vede si el galben. Se joaca parca din ce in ce mai putin fotbal..

Min.23: Mihaila vede si el galben pentru un fault dur la Pintilii.

Min.20: Galben vazut de Barbut, la poate prima atingere de balon, a fost un fault din spate la Coman.

Min.19: Prima schimbare la Craiova, iese pustiul de 18 ani Nitu si intra Cristi Barbut.

Min.17: Popa centreaza in careu, Cristea e cel care reia cu capul, dar mult alaturi. Gazonul e catastrofal, trebuie sa remarcam acest aspect, sar brazde mereu!

Min.13: FCSB a contrabalansat putin partida, e un inceput fara indoiala echilibrat de meci.

Min.8: Galben vazut de Florinel Coman pentru o simulare in careu.

Min.5: Inceput bun al Craiovei, care tot insista spre poarta adversa, cei 11 jucatori ai oltenilor sunt impinsi de la spate si de cei peste 20.000 de fani prezenti la arena.

Incepe partida!

21.00: Ion Velea va da lovitura de start a partidei..el este aplaudat la scena deschisa, a fost fundas in echipa care cucerea primul titlu de campioana in Banie.

20.58: La megafon se aude "Oda Bucuriei".

20.57: Avem si imagini de pe stadion, cele doua echipe au intrat pe teren, e o scenografie superba in tribune, apare si chipul imens al lui Ilie Balaci, de care, din pacate tocmai ne-am despartit..

20.46: Deja e o atmosfera nebuna in Banie, capacitatea stadionului e arhiplina, toata lumea e pregatita de marele meci. Surprinde decizia lui Piturca de a debuta in Liga 1 un tanar varf de 18 ani pe nume Nitu, probabil pentru a masca regula celor 2 jucatori Under 21 care trebuie sa fie titulari.

Echipele de start:

Craiova: Pigliacelli - Martic, Kelic, Acka, Vatajelu - Ivanov, Cicaldau, Mateiu - L. Nitu, Ivan, Mihaila.

Rezerve: A. Marinescu, Balasa, Matel, Baiaram, Barbut, M. Roman II, Qaka.

Antrenor: Victor Piturca.

FCSB: Balgradean - Cretu, Planic, Cristea, Pantiru - Oaida, Pintilii, Tanase - A. Popa, Hora, Coman.

Rezerve: Niga, Morutan, Moutinho, Vina, Ov. Popescu, Chorbadzhiyski, Tsoumou.

Antrenor: Bogdan Arges Vintila.

Iata formula de start aleasa de Bogdan Vintila la FCSB pentru marele derbi cu Craiova - surse

Arbitru: Istvan Kovacs.

Stadion: Ion Oblemenco, Craiova.

Un meci sold out de multe zile, cu mari orgolii, ca de obicei intre craioveni si stelisti, un meci care prilejuieste intoarcerea lui Victor Piturca in fotbalul romanesc dupa 9 ani de absenta. El ocupa functia de manager principal in Banie si va cobori in premiera pe banca in acest meci cu fosta lui formatie.

Craiova e pe val fiind pe 3 cu 16 puncte la activ, in timp ce FCSB ocupa abia locul 11, cu 7 lungimi. Dar ultimul meci a spart seria de 5 infrangeri la rand, a fost o victorie acasa cu Viitorul, scor 2-1.

Partida se joaca la fix 37 de ani distanta de la marea victorie a Craiovei Maxima cu Fiorentina, scor 3-1, in prima mansa din primul tur al Cupei UEFA.

Cristi Manea si Harlem Gnohere nu sunt in lotul stelistilor, primul pentru ca inca nu a primit cartea verde din Cipru, iar al doilea pentru ca a depasit din nou greutatea corporala.

Partida se televizeaza pe DigiSport, TelekomSport si LookTV.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Craiova FCSB mare derbi Liga 1, #live Craiova FCSB derbi etapa Liga, #Craiova versus FCSB live revenire Piturca , #stiri Liga I