Liga 1: FCSB si Dinamo, remiza superba intr-unul dintre cele mai frumoase derbiuri din ultimii ani

Sambata, 05 Octombrie 2019, ora 22:34
18179 citiri
Liga 1: FCSB si Dinamo, remiza superba intr-unul dintre cele mai frumoase derbiuri din ultimii ani
Foto: lpf.ro

FCSB si Dinamo Bucuresti au terminat la egalitate, scor 1-1, intr-unul dintre cele mai frumoase derbiuri eterne ale Romaniei din ultimii 10 ani in Liga 1, la capatul unei partide cu foarte multe ocazii de gol si cu extrem de multe evenimente de povestit.

Cele doua goluri au fost marcate in prima jumatate de ora, Coman in minutul 28 si Ciobotariu in minutul 9, acesta fiind baiatul fostului mare fundas Liviu Ciobotariu, aflat la debutul intr-un mare derbi.

Prima parte a intalnirii dintre FCSB si Dinamo a avut practic de toate, a avut suflu de derbi, atmosfera ca pe timpuri in tribune, dar a avut si o premiera neplacuta pentru fotbalul romanesc, si anume primul mare derbi intrerupt din cauza scandarilor rasiste si xenofobe din tribune.

Dar vom reveni la aceasta mare problema, pana atunci sa spunem ca fotbalul, inca de la primele minute de pe Arena Nationala a placut ochiului, cu faze de poarta, cu incursiuni ofensive impetuoase. Chiar daca Coman a ratat prima sansa a partidei, minutul 3, sut la coltul lung scos cu greu de Piscitelli, dinamovistii au fost intai cei care s-au bucurat primii in partida.

In minutul 9, la un corner batut bine la coltul scurt de Dan Nistor, Denis Ciobotariu a venit bine lansat din spate si a reluat cu sete cu capul, deschizand scorul in ovatiile celor 9000 de fani alb-rosii din tribune.

FCSB si-a pastrat calmul, a incercat sa tina de minge, sa aiba posesia si controlul pe mijlocul terenului. Au aparut cum era si evident ocaziile de gol ale stelistilor. Tanase a scapat singur cu Piscitelli in minutul 14, dar a tras slab si italianul a prins in doi timpi.

Acelasi Coman a incercat sa repete faza de la Craiova cand a reluat decisiv de la 30 de metri, dar acum Piscitelli nu a mai fost Pigliacelli.

Dar, iarasi Florinel Coman, de departe cel mai bun jucator stelist al partidei, s-a revansat in minutul 28. Dupa o combinatie frumoasa in plin careu oaspete intre Pantiru si Tanase, mingea a ajuns cumva si cu sansa la septarul venit de la Viitorul, care a luat mingea si a pus-o cu mana parca in coltul lung, imparabil pentru portarul rival.

Incidentele despre care vorbeam mai sus s-au produs putin dupa terminarea primei jumatati de ora, cand Florinel Coman se pregatea sa execute un corner de pe partea stanga. Atunci, fanii dinamovisti aflati in spatele portii lui Balgradean au inceput sa arunce cu diverse obiecte in careu si inspre Coman, dar, mai grav, au inceput scandari rasiste, care l-au facut pana la urma pe centralul Kovacs sa opreasca partida si sa ii invite pe fotbalisti la vestiare.

S-a anuntat initial ca partida va fi oprita 10 minute, dar din fericire spiritele s-au calmat mai repede, asa ca partida s-a reluat in bune conditiuni.

Mitanul s-a incheiat cu ocazia uriasa a lui Dinamo, la un corner, cand doua lovituri de cap bifate de Montini si Popescu au fost salvate de pe linia portii, iar apoi din ricoseu Puljici a reluat in bara din mai putin de un metru, faza la care oaspetii au cerut penalti dupa ce mingea l-a lovit in mana pe Cristea.

Multe de vorbit, poate neasteptat de multe pentru o singura repriza. Au fost rare derbiurile in care sa vedem atatea ocazii de gol, atata deschidere si apetit pentru ofensiva. Adi Popa si Gnohere au fost mutarile de dupa reluare ale lui Vintila, primul intrand perfect in joc cu cateva intrari impetuoase in careul oaspete.

Stelistii au lovit si ei bara in minutul 52, prin Florin Tanase, care a deviat inteligent o minge cu capul dupa un corner. Trei minute mai tarziu, dupa o pasa de geniu a lui Nistor, Montini a fost aproape sa reia in plasa de la cativa metri de gol, dar Cristea a aparut de nicaieri si a respins in corner.

Meciul a continuat sa placa, ambele echipe aveau ocazii, foarte rar se temporiza. Uhrin a mutat si el pe parcurs, Rauta si Popa intrand in locul lui Mrzljak si Neicutescu.

La Neicutescu mai remarcam o ocazie buna ratata in minutul 66, cand din plin careu a sutat usor alaturi de poarta.

Intrand spre finalul de partida, s-a simtit faptul ca cei 22 de jucatori incep sa oboseasca, Ritmul a mai incetinit, ocaziile de gol s-au mai rarit. Remarcam lovitura libera a lui Coman, scoasa de langa vinclu de Piscitelli, iar in prelungiri o sansa uriasa a "Bizonului" Gnohere, care nu a ajuns la o minge sutata de Morutan de la circa 20 de metri.

Si Dinamo si-a mai incercat sansele ei, dar pana la urma se termina egal, 1-1, un derbi fabulos, dar un punct care nu ajuta pe nimeni. Cele doua raman vecine de clasament, raman departe si de play-off, dar si departe de liderele ierarhiei.

Constatam al patrulea rezultat de egalitate la rand in "Derbi de Romania".

La partida au asistat peste 30.000 de fani.

Desfasurarea intalnirii:

Final de meci, 1-1 intre cele doua mari rivale!!

Min.93: Moldoveanu iese de pe teren, intra Brito.

Min.92: Ce sansa are FCSB!!! Sut Morutan de la 20 de metri, Gnohere putea devia balonul in plasa decisiv, dar s-a miscat atat de lent...

Min.90: 3 minute de prelungire avem!

Min.89: Ce sut are Coman din acea lovitura libera, scoate Piscitelli de langa vinclu!!

Min.86: Ciobotariu ia galben dupa un fault foarte dur la Coman, cu talpa foarte sus..se putea acorda si alta culoare aici, dar e lovitura libera periculoasa.

Min.83: Daniel Popa reia decisiv dupa o centrare a lui Nistor, foarte putin alaturi...

Min.78: Adi Popa sut fabulos la coltul lung, Gnohere singur in careul mic nu impinge mingea in plasa dar era oricum offside.

Min.75: Inca un galben, se inmultesc nervii, Nistor il obtine pentru un fault dur la Popescu.

Min.74: Cate o schimbare la fiecare echipa, Morutan ii ia locul lui Manea, iar Popa intra la Dinamo in locul lui Neicutescu.

Min.73: Galben si pentru Ovidiu Popescu, atac intarziat.

Min.71: Putin peste poarta bate Tanase..mare sansa!

Min.70: Lovitura libera periculoasa acordata lui FCSB, dupa ce Gnohere ceruse penalti, iar Tanase, dupa ce jocul se oprise, marcase. Planici ia galben pentru proteste!

Min.66: Neicutescu are si el o sansa uriasa din 7-8 metri, dar reia alaturi, cate sanse de gol!!

Min.65: Manea incearca sa reia cu capul la coltul lung dupa un corner, dar nu are tarie suficienta aceasta reluare.

Min.61: Incearca Nistor o executie puternica de la distanta, mingea se duce putin peste bara.

Min.58: Oaida vede primul galben al acestei reprize. Prima schimbare si la Dinamo, iese Mrzljak si intra Rauta.

Min.55: Ce pasa luminoasa da Nistor pe pozitie viitoare! Montini a fost apoi aproape sa reia din cativa metri, dar Cristea apare ca de nicaieri si duce balonul in corner.

Min.53: Ce dominare ros-albastra in partida! Ovidiu Popescu reia si el de la distanta, mingea trece milimetric alaturi de poarta. FCSB domina jocul.

Min.52: Bara si pentru stelisti! Florin Tanase are o deviere inteligenta, balonul cade pe transversala!

Min.51: Ce bine a intrat Popa in meci, dribling si intrare impetuoasa in careu, se lasa cu corner.

Min.46: Ce ocazie are deja Adi Popa! Sut la coltul lung din careu, dupa o lansare inspirata, Piscitelli are insa un mare reflex si respinge!

Incepe partea secunda!

INF0: Doua schimbari la FCSB, intra Adi Popa si Harlem Gnohere, ies Man si Vina.

Pauza, 1-1 intre cele doua grupari, ce meci am avut, cu de toate!

ULUITOARE OCAZIE DINAMO! De doua ori au scos stelistii de pe linia portii la doua lovituri de cap dupa un corner, Popescu si apoi Montini, iar apoi din ricoseu Puljici reia in bara din nici macar un metru!!

Min.46: Inca un galben al partidei, Vina il vede, pentru tragere de tricou la Filip.

Min.45: 4 minute de prelungire in acest prim mitan!

Min.42: Mare ocazie Dinamo dupa o lovitura libera aruncata in plin careu, a fost o lovitura de cap blocata in extremis de Balgradean, a lui Mihai Popescu.

Min.38: Centrare defectuoasa a lui Pantiru, de pe flancul stang, prin spatele portii.

Partida se reia, a durat mai putin de 10 minute pana la calmarea spiritelor.

INFO: Arbitrul Kovacs a anuntat ca va astepta timp de 10 minute pentru ca galeria oaspete sa se potoleasca si abia atunci va lua decizia daca va relua partida sau nu.

JOCUL ESTE INTRERUPT DIN CAUZA SCANDARILOR RASISTE ALE GALERIEI DINAMOVISTE! Centralul Kovacs le face semn jucatorilor sa mearga direct la vestiare!

Min.31: Tanase si Corbu vad galben pentru acest conflict creat.

Min.29: Coman vede galben pentru ca i-a aplaudat ironic pe fanii dinamovisti. Apoi s-a creat un meleu destul de mare in careul lui Dinamo, sa vedem de la ce a pornit conflictul.

Min.28: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL FCSB!!!! 1-1, egaleaza acelasi neobosit Coman, dupa o faza complicata in careul oaspete, Tanase si Pantiru s-au jucat cu fundasii alb-rosii, mingea a ajuns la Coman, care a patruns inspirat si a sutat nemilos la coltul lung!!

Min.27: Neicutescu e al treilea dinamovist care vede galben in aceasta partida, pentru un fault din spate la Man.

Min.25: Sut de la distanta Coman, putea semana cu faza de la Craiova, dar Piscitelli nu face aceeasi gafa cu aceea facuta de Pigliacelli in Oltenia.

Min.21: Probleme serioase pentru Corbu, lovit involuntar de Man cu genunchiul in fata. Sangereaza destul de masiv fundasul dinamovist.

Min.17: Puljici vede galben pentru o intrare cel putin dura la Ionut Vina.

Min.14: Pasa superba Man catre Florin Tanase, e iarasi singur cu Piscitelli, nu se fluiera acum offside, sut al decarului, prinde in doi timpi italianul.

Min.13: Din nou Coman are cea mai mare fantezie de pe teren, trece de 2-3 jucatori dinamovisti, incearca sutul din nou in diagonala, dar balonul se izbeste de un jucator advers. Scapa Dinamo!

Min.11: Manea a incercat sa il surprinda pe Piscitelli cu o lovitura de cap din plin careu, prinde portarul italian sigur pe el.

Min.9: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL Dinamoooo! 1-0, Denis Ciobotariu deschide scorul, lovitura cu capul dupa un corner batut perfect la coltul scurt de Nistor. Baiatul lui Liviu Ciobotariu era la debut intr-un mare derbi.

Min.8: Prima sarja dinamovista! Centrare Neicutescu de pe flancul stang, Moldoveanu incearca o foarfeca, balonul ajunge la Ciobotariu care suteaza bine, Balgradeanu scoate in corner.

Min.6: Tanase scapase singur aproape de careul mic, dupa o faza superba initiata de Florinel Coman si continuata de Ovidiu Popescu. S-a fluierat insa offside la decarul stelist.

Min.3: PRIMA MARE ocazie a partidei! Sut superb de la coltul careului mare semnat de Florinel Coman, Piscitelli are un mare reflex si scoate in lateral!

Min.2: Filip vede primul galben al partidei pentru ca a blocat o actiune stelista ce putea deveni periculoasa.

Incepe partida!

INFO: Meciul nu poate incepe acum, suporterii arunca cu diverse materiale pirotehnice pe teren.

20.28: Jucatorii celor doua formatii au intrat in arena. E atmosfera superba, de mare meci. Jucatorii stelisti au tricouri negre cu imaginea lui Rica, suporterul care a incetat din viata la 42 de ani..

20.22: Este lansat si imnul oficial al Ligii 1 la acest meci, intitulat "Romania, te iubesc!", cantat de Stefan Stan, fost castigator la Vocea Romaniei.

INFO: Este egalitate perfecta la victorii in acest mare derbi, in toate competitiile, FCSB - Dinamo = 59.

20.17: Si-a facut aparitia la stadion si patronul lui FCSB, Gigi Becali, care a parut in toane bune si optimist inainte de derbi:

"Jucam acasa, toata lumea spune ca suntem mai valorosi. Vreau sa castigam. Se poate intampla orice, e ambitie mare. Nu vreau sa ma laud ca pe vremuri. Si ei isi vor da viata.

Ii avem pe teren pe Coman, Man, Oaida, Pantiru. Nu au cum sa ne faca fata azi. Manea, Pantiru, stanga - dreapta. Oaida central. Coman in fata. Florin Tanase a revenit pe planeta. O sa vorbim pe teren", puncta in fata presei Becali, catre jurnalistii aflati in fata Arenei.

INFO: Ultima victorie a lui Dinamo aici in fata lui FCSB a venit abia pe 1 mai 2017, 2-1, doua goluri Hanca din penalti.

20.06: Sunt imagini deja de pe Arena Nationala, deja sunt foarte multi fani la stadion, dar sunt si cozi mari la portile de intrare. Galeria dinamovista e aproape completa. Gazonul, din fericire, arata impecabil!

20.00: Narcis Raducan surprinde cu o declaratie data chiar azi, cu putin inainte de derbi, spunand ca se teme ca in viitor, daca CSA Steaua va ajunge in Liga 1, ca fanii FCSB de azi sa nu migreze catre echipa Armatei..:

Narcis Raducan face o declaratie cel putin interesanta: "Daca CSA Steaua va promova, fanii FCSB vor migra catre echipa Armatei"

19.50: Vor fi clar foarte multi fani in tribune, stelistii vor popula in numar mare Arena Nationala, se stia de peste 30.000 de fani, dar in ultimele 1-2 ore au fost cozi mari la casele de bilete. Dinamovistii au primit oficial 8.600 de bilete si au anuntat o coregrafie speciala in memoria lui Catalin Haldan.

19.30: Exista un top realizat pe YouTube cu cateva dintre cele mai frumoase reusite marcate in acest FCSB - Dinamo:

19.24: Victor Piturca s-a exprimat inainte de acest derbi, spunand ca pentru el partida nu prezinta interes si ca nu ar dori sa mai fie intrebat in legatura cu FCSB, avand in vedere ca la capitolul echipe mari ar putea incadra doar pe Dinamo...

Victor Piturca nu este interesat de derbiul FCSB - Dinamo: "Vorbesc doar de echipe mari, cum e Dinamo"

19.20: Cei de la FCSB vor fi in doliu astazi, avand in vedere ca Rica, suporterul pentru care galeria FCSB a strans bani in urma cu cateva luni a murit, la doar 42 de ani, dupa o lupta cu o boala incurabila. Jucatorii stelisti vor purta astfel banderole negre. Mai trebuie amintit ca Dinamo joaca azi fix in ziua in care acum 19 ani Catalin Haldan, marele simbol alb-rosu, inceta din viata, chiar pe teren...

19.15: Putina statistica nu strica inainte de acest mare meci. Pare ca vom avea o partida spectaculoasa, cu multe goluri, daca e sa ne uitam dupa ultimele cifre. Pentru ca 12 din ultimele 13 intalniri au adus minim doua goluri. In opt dintre ele am avut cel putin trei reusite.

19.10: Avem echipele de start de la "Eternul Derbi":

FCSB: Balgradean - Cr. Manea, I. Cristea, Planici, Pantiru - Vina, Oaida, Ov. Popescu - D. Man, Fl. Tanase, Fl. Coman.

Rezerve: Vlad, Cretu, Gnohere, Morutan, Moutinho, Popa, Ciorbadjiski.

Antrenor: Bogdan Arges Vintila.

Marele derbi dintre FCSB si Dinamo: Antrenorii Vintila si Uhrin au aliniat echipe super ofensive

Dinamo: Piscitelli - Ciobotariu, Puljici, Popescu, Corbu - Filip, Mrljak - Moldoveanu, Nistor, Neicutescu - Montini.

Rezerve: Straton, Klimavicius, Grigore, Moura, Rauta, Brito, Popa.

Antrenor: Dusan Uhrin.

Este cel mai asteptat derbi al fotbalului romanesc, insa de aceasta data marele meci le gaseste pe cele doua rivale vecine de clasament, insa nu acolo unde si-ar fi dorit, locurile 1-2 ci pe la mijlocul clasamentului, FCSB pe 9 si Dinamo un loc mai jos.

Ultimele trei meciuri directe au insemnat trei egaluri, 1-1, 2-2 si 3-3, dar inainte de aceasta serie de remize, FCSB s-a impus de 6 ori la rand, serie care a culminat in august 2018, in toate competitiile.

Mihai Stoica incinge spiritele inainte de marele derbi FCSB - Dinamo: Incepe o noua serie de 6

Gazdele au o serie buna in Liga 1, au avut doua victorii la rivale pentru titlu, Viitorul si Craiova, iar cu CFR Cluj acasa au obtinut o remiza, 0-0.

Va fi un derbi cu foarte multi fani in tribune, peste 30.000 de bilete fiind vandute la aceasta ora.

Echipele probabile:

FCSB: Balgradean - V. Cretu, I. Cristea, Planic, Pantiru - Vina, Ov. Popescu, Oaida - D. Man, Fl. Tanase, Fl. Coman.

Antrenor: Bogdan Vintila.

Dinamo: Piscitelli - D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, Corbu - I. Filip, Mrzljak - Moura, Nistor, Moldoveanu - Montini.

Antrenor: Dusan Uhrin jr.

Arbitru: Istvan Kovacs.

Partida va fi televizata pe Digisport, TelekomSport si LookTV.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#FCSB Dinamo mare derbi live text, #FCSB versus Dinamo Liga 1 derbi, #etapa 12 derbi cronica FCSB Dinamo , #stiri Liga I
Comentarii
Poza WCSB
WCSB
rank 1
Pomenirea mortilor. Ce durere prin canale,dupa ce-a dat coltul
R
RASPUTEA
rank 1
motorine,juca-m-as cu briketa pe langa turul tau !