Liga I: Astra castiga duelul european cu Pandurii

Sambata, 17 August 2013, ora 21:06
1941 citiri
Liga I: Astra castiga duelul european cu Pandurii

Astra Giurgiu a castigat jocul din etapa cu numarul 5 a Ligii I, editia 2013/2014, contra celor de la Pandurii Targu Jiu, scor 3-1, cu goluri marcate de Ivanovski, o dubla, si Morais, respectiv Eric pentru gazde.

Pandurii incepeau perfect jocul de acasa, in fata Astrei, cu un gol spectaculos marcat de Eric in minutul 6. Brazilianul a primit de la Nistor la circa 25 de metri de poarta adversa, dupa care a tras fara sperante pentru Lung junior, pentru 1-0 pe tabela.

Jocul a continuat in usoara tenta de dominare a gorjenilor, pentru ca in minutul 37 sa se intample un eveniment ce putea avea consecinte grave. La o faza aparent banala de la mijlocul terenului, mijlocasul gazdelor, Viorel Nicoara, a sarit la cap cu Alexandru Matel, intr-un duel aprig, insa astralul nu si-a menajat deloc adversarul. Fotbalistul de la Pandurii Targu Jiu s-a ciocnit violent cu mandibula fix de umarul fundasului dreapta al Astrei, dupa care a cazut pe gazon aproape inconstient.

Au fost acordate de urgenta primele masuri, inclusiv serviciul de Ambulanta si-a facut aparitia pe teren. Pana la urma s-a terminat totul cu bine pentru Nicoara, care a fost si schimbat la cateva minute de la acel incident.

La pauza a fost 1-1 insa, pentru ca Ivanovski egala in minutul 42, dupa ce Cristescu patrundea pe partea stanga, ii centra lui Budescu, sutul acestuia era respins de Lazar gresit, iar Ivanovski, pe faza, inscria din cativa metri.

Acelasi Ivanovski avea sa fie decisiv dupa pauza, in minutul 64, cand Cristescu recupera un balon inspirat si ii pasa lui Ivanovski la limita ofsaidului, acesta inscriind cu un sut sec pe langa Lazar.

Nu vea sa fie insa singurul gol al mitanului si ultimul al meciului, pentru ca Astra a mai punctat o data prin Morais, in minutul 87, castigand duelul echipelor care joaca in Europa pentru Romania, doua din ele doar, la ultima reprezentatie a lui Nistor, care va pleca de maine la Evian, in Franta.

Astra devine lidera in Liga I, cu 12 puncte acumulate, in 5 etape.

Joi, Pandurii vor juca acasa cu Braga, iar Astra va merge in Israel, pentru un joc cu Maccabi Haifa, ambele in play-off-ul Europa League, ambele meciuri urmand sa fie transmise in format LIVE text de Ziare.com.

Echipele de start:

Pandurii: Lazar - Ungurusan, Erico, Mamele, Momcilovic - Anton, Breeveld - Nistor, Eric, Nicoara - Matulevicius.

Rezerve: Mingote, Brata, Paraskevas, Androvic, Sipoto, Pleasca, Ciucur.

Antrenor: Cristi Pustai.

Astra: Lung jr - Matel, Ben Youssef, Muresan, Morais - Seto, Cristescu - Tembo, Budescu, William - Ivanovski.

Rezerve: Coman, Enache, Ungurean, Bukari, Barboianu Giurgiu, Gaman.

Antrenor: Daniel Isaila.

Arbitri: Alexandru Tudor, Octavian Sovre, Sebastian Gheorghe.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#astra bate pandurii, #meci liga I etapa 5 cronica, #astra bate pandurii deplasare, #victorie astra pandurii acasa , #stiri Liga I
Comentarii