Lupta stransa pentru ultimele locuri de play-off. Cum arata calculele complete si la ce scenarii nebune se poate ajunge in ultima etapa

Duminica, 24 Februarie 2019, ora 09:25
8940 citiri
Lupta stransa pentru ultimele locuri de play-off. Cum arata calculele complete si la ce scenarii nebune se poate ajunge in ultima etapa
Foto: lpf.ro

Se fac calcule dupa fiecare meci care se termina in Liga 1, iar calificarea pentru play-off este mai stransa ca niciodata, avand in vedere ca in afara de runda curenta, mai este doar o etapa de disputat in sezonul regular din Liga 1.

Astra Giurgiu si-a asigurat de sambata unul dintre locurile din top 6, dupa victoria cu Sibiul, 1-0, coroborata si cu esecul lui Poli Iasi de acasa cu CFR Cluj, 0-1, asa ca lupta se mai da acum pentru ultimele doua pozitii de play-off.

Sepsi, Botosani, Viitorul si Iasi sunt cele 4 echipe care lupta pentru aceste doua locuri, iar calculele sunt complexe, scenariile putand duce si la o situatie in care 3 formatii sa termine la egalitate de puncte la finalul sezonului regular.

Botosani e singura insa dintre aceste formatii care mai are 2 jocuri de disputat si pare marea favorita sa obtina biletele pentru play-off.

In acest moment, clasamentul este urmatorul:

5. Sepsi 37

6. Botosani 35

7. Viitorul 35

8. Iasi 34

Sepsi va juca in ultima etapa in deplasare la CFR, Viitorul are meci acasa cu Botosani, Iasi merge in deplasare la Sibiu, in timp ce Botosani are meciuri cu Gaz Metan acasa si cu Viitorul in deplasare.

Sepsi merge in play-off daca nu pierde in ultima etapa contra campioanei CFR, FC Botosani ar avea asigurata calificarea matematica in play-off cu 4 puncte in cele doua partide, Viitorul se califica automat daca o invinge pe Botosani, in timp ce Poli Iasi, in cazul unei victorii cu Hermannstadt, merg in play-off doar in cazul in care Botosaniul si Viitorul fac egal, iar Botosaniul nu castiga cu Medias.

Un scenariu interesant ar fi o egalitate in 3 la finalul sezonului regular si ar fi doua variante prin care s-ar intampla acest lucru:

1. Sepsi pierde in ultima etapa cu CFR, Botosani face doua egaluri in meciurile sale, Iasiul bate pe Sibiu. Toate cele 3 echipe fac 37 de puncte, iar in play-off ar merge Poli Iasi si Sepsi.

A doua varianta ar fi cea in care Sepsi face un egal cu campioana Romaniei, Botosani invinge Medias, dar pierde cu Viitorul, iar in acest caz Sepsi, Viitorul si Botosani insumeaza 38 de puncte, iar Sepsi si Viitorul ar merge in play-off.

Duminica are loc de la ora 17 un meci interesant in aceasta lupta, intre Botosani si Gaz Metan.

Vezi si:

Liga 1: Astra castiga la limita cu Hermannstadt, dupa un gol splendid si se califica in play-off

Liga 1: CFR Cluj da lovitura in 10 oameni in prelungiri la Poli Iasi prin golul lui George Tucudean

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#calcule complete Liga 1 playoff, #cum se califica echipe in playoff, #scenariu nebun calificare playoff 3 echipe , #stiri Liga I