Milionarii din fotbal, in extaz: Ce i-au cerut lui Ponta

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 08:11
6043 citiri
Milionarii din fotbal, in extaz: Ce i-au cerut lui Ponta

Victor Ponta este tot mai prezent in fotbalul romanesc odata cu instalarea lui Gino Iorgulescu in fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal. Dupa ce planul pentru indepartarea lui Dumitru Dragomir a dat roade, Ponta a facut un anunt menit parca sa-i rasplateasca pe patronii milionari care i-au ajutat prietenul.

Legea sponsorizarii va fi modificata in asa fel incat patronii cluburilor sa beneficieze de anumite facilitati. Acesta a fost anuntul facut de Victor Ponta duminica seara, fara ca premierul sa ofere detalii suplimentare despre schimbarile ce vor fi facute.

Din informatiile Ziare.com, la discutia pe care a avut-o cu presedintii cluburilor din Liga 1 inaintea alegerilor de la LPF, lui Ponta i s-au transmis doua doleante.

Prima se refera la o noua taxa ce ar putea viza direct multinationalele. La propunerea lui Gica Hagi, cluburile au solicitat ca intre 3 si 5% din profitul anual pe care multinationalele il fac sa fie directionat catre un fond al sportului, iar de aici banii sa mearga catre cluburi.

A doua solicitare importanta vizeaza sistemul fiscal. Astfel, presedintii cluburilor au cerut ca impozitul pentru salariile fotbalistilor sa scada cu mai mult de jumatate, pana la pragul de 32%. "Nu este normal sa platim aproape dublu salariul fotbalistilor drept taxe catre stat", i-a reprosat miliardarul Ioan Niculae, patronul clubului Astra Giurgiu.

Reactia lui Ponta in fata acestor solicitari? Conform unui presedinte prezent, Ponta le-ar fi dat dreptate oamenilor din fotbal: "Trimiteti o delegatie la Ministerul Finantelor si gasim o solutie prin care sa fie bine pentru toata lumea!"

Vestea asteptata de fotbalul romanesc: "Se va schimba legislatia"

Victor Ponta si Liviu Dragnea au negat orice implicare in alegerile de la Liga Profesionista de Fotbal si au spus ca prezenta lor la intalnirea in care s-a pus la punct inlaturarea lui Dumitru Dragomir a fost pur intamploatare.

Cu toate acestea, sursele Ziare.com indica faptul ca presedintii cluburilor au fost ademeniti la intalnire tocmai cu sosirea unor politicieni de rang inalt. "Va fi prezenta si forta politica", li s-a transmis conducatorilor de cluburi.

C.S.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
koko51955
rank 5
Daca-mi amintesc bine, ceashca era la fel de priceput la toate
schmit
rank 5