Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

O echipa de top din Liga 1 a ramas fara finantarea de la stat: E posibil sa dispara in plin campionat

Vineri, 19 Februarie 2016, ora 15:38
5100 citiri
O echipa de top din Liga 1 a ramas fara finantarea de la stat: E posibil sa dispara in plin campionat
Foto: Facebook/ Pandurii Targu Jiu

O echipa de top din Liga 1 a ramas fara finantarea primita din partea unei companii de stat, iar conducatorii anunta ca formatia risca sa nu poata incheia acest sezon.

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anuntat pe pagina personala de Facebook ca echipa Pandurii Targu Jiu nu va mai beneficia de finantare de la Complexul Energetic Oltenia.

Gorjenii primesc doua milioane de euro pe an din partea CEO, iar fara aceasta suma ar putea intra in incapacitate de plata, dupa cum anunta chiar presedintele Narcis Raducan.

"Oficial nu ni s-a transmis nimic, am vazut o declaratie a domnului ministru, potrivit careia nu va mai sustine sportul gorjean si clubul Pandurii. Este o lovitura grea pentru echipa, pentru jucatori, pentru ca s-au facut eforturi mari in ultimul an aici.

E o lovitura chiar decisiva, as putea spune. Din declaratia domnului ministru reiese ca intreruperea sustinerii CEO va veni imediat. Eu nu sunt specialist in macroeconomie, dar cred ca se fac anumite calcule si daca sportul va aduce beneficii, nu va fi o problema. Deocamdata sunt niste contracte in derulare, echipa are sanse importante la atingerea celei mai mari performante din istoria clubului.

Ajutorul acordat de CEO a scazut oricum sistematic in ultimii ani. De la 5 milioane de euro, cat dadea ca membru fondator, CEO acorda acum un sprijin de 2 milioane de euro.

Situatie critica pentru o echipa de top din Liga 1: A ramas fara finantare

Este posibil ca o echipa sa dispara in plin campionat. Jucatorii merita cu prisosinta banii si primele pentru calificarea in Play Off, dar situatia este foarte greu de gestionat. Jucatorii vor avea ocazia sa devina liberi daca nu vom putea plati restantele", a spus Raducan pentru Sport.ro.

Acesta sustine ca nici vanzarea jucatorilor nu este o optiune pentru a echilibra bugetul.

"Mai este timp din perioada de mercato, dar nu cred ca mai putem sa vindem ceva. Este extrem de frustrant sa anuntam ca am luptat 7 luni de zile impreuna si acum trebuie sa schimbam strategia."

Pandurii Targu Jiu ocupa in prezent locul 5 in clasamentul Ligii 1, fiind calificata in play-off-ul campionatului intern.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Pandurii finantare stat, #Pandurii bani stat, #echipe Liga 1 bani stat , #stiri Liga I