Oda pentru Hagi: Atacantul roman al momentului dezvaluie cum a fost salvat de "Rege"

Sambata, 22 Decembrie 2018, ora 12:54
4210 citiri
Oda pentru Hagi: Atacantul roman al momentului dezvaluie cum a fost salvat de "Rege"
Foto: LPF

George Tucudean este cel mai bun atacant roman in momentul de fata, varful de atac avand doi ani si jumatate de vis, in care a reusit sa castige titluri si sa devina golgheterul Ligii 1.

Renasterea lui Tucudean s-a produs dupa ce a ajuns la Viitorul lui Hagi intr-un moment in care se gandea chiar la retragerea din cariera!

A intrat insa pe mana "Regelui" si s-a schimbat radical, devenind acum un atacant care inscrie constant, ajungand chiar sa marcheze pentru nationala Romaniei.

"Acum doi ani ma gandeam cu ce sa ma ocup daca ma las de fotbal, incotro s-o apuc: sa ma duc cu taica-miu la fabrica de mobila sau la vie? Bine, o sa ajung oricum acolo la un moment dat. Ajunsesem intr-o situatie rea, dupa ce facusem cele mai proaste alegeri, ASA Targu Mures si Pandurii. Mergeam din rau in mai rau.

Citisem stirea ca Nimely, atacantul de la Viitorul, avea probleme medicale si nu primea viza ca sa mai joace. Si m-am gandit ce bine mi s-ar potrivi mie Viitorul! L-am sunat pe Mircea Sandu, impresarul meu: Vorbiti cu domnul Hagi? Ca eu m-as potrivi acolo, daca vrea sa ma ajute si sa-l ajut si eu pe el. Hagi a zis da. Tin minte ca la prima intalnire m-a intrebat doar daca eram pregatit. I-am spus ca da, ma antrenasem cu UTA in iarna. Asa am ajuns la Viitorul si intre timp m-am schimbat mult ca mentalitate, ca deprinderi", a povestit Tucudean in Gazeta Sporturilor.

A urmat inca un moment de cumpana in cariera lui, el parasind cantonamentul echipei lui Hagi pentru ca nu a mai facut fata presiunii. "Regele" a stiut insa cum sa-l readuca la echipa si sa il castige ca jucator.

"Episodul despre care s-a scris, ca am plecat din cantonament. Asa am simtit atunci, era prea mare presiunea. Domnul Hagi vrea mereu sa castige si nici eu nu vreau sa pierd, doar ca era un moment mai greu. Avuseseram ghinion in preliminariile Champions League, o puteam elimina pe APOEL, apoi cipriotii au prins culoar bun si au ajuns in grupe.

Am fost la meciul cu Voluntari, de a doua zi, si am discutat. Alt antrenor mi-ar fi zis: Vrei sa pleci? Du-te! Hagi m-a ascultat si apoi m-a luat in brate. Dupa episodul asta am castigat si am inceput sa urcam in clasament pana am devenit campioni."

In final, Tucudean a dezvaluit ca experienta la echipa lui Hagi ii schimba mult pe fotbalisti, care invata enorm de multe lucruri.

"Toata lumea pleaca de acolo pe plus. Si daca n-ai jucat, tot pleci de acolo in castig, nu se poate sa nu fi invatat ceva! Chiar ma gandeam intr-una dintre zilele trecute ca la nici un alt club nu mi s-a mai intamplat sa ma ia antrenorul de mana, sa ma aseze la masa si sa-mi explice clar: Noi jucam asa, asta e tactica, rolul tau e asta! D-aia juniorii si tinerii din echipa mare stiu ce au de facut, nu mai au nevoie de acomodare, ca ei de ani de zile sunt antrenati in conceptul lui Hagi. Mai departe, cred ca e un test cand pleaca de acolo si ajung in alt stil, cu alt antrenor.

Imi spunea: te bati cu fundasii la mijlocul terenului? Pentru ce? Iti consumi energia aiurea? Pe urma ma gandeam: bai, are dreptate! Imi dau viata aiurea sa ma bat pentru minge si nu mai ajung la finalizare! El imi zicea: ca atacant, jocul tau trebuie sa insemne demarcare, executie. Nu bataie cu fundasul! Fii inteligent! Si mijlocasilor le spunea: alunecarea sa fie ultima solutie! Recuperati de pe picioare, din plasament, anticipati jocul! Uitati-va la Busquets! Il vedeti incontinuu in alunecari?

Perioada de la Viitorul m-a schimbat, inclusiv tactic. Niciun antrenor nu ma mai folosise langa un alt varf, Hagi ma folosea pe mine langa Chitu si pe Eric in spatele nostru. Pentru mine a fost perfect!", a incheiat Tucudean.

Viitorul l-a vandut pe "Tucu" la CFR Cluj dupa ce a castigat titlul in Liga 1, iar atacantul nu a dezamagit in Gruia, devenind din nou campion al Romaniei si chiar golgheter al campionatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Tucudean Hagi contract, #Tucudean lauda Hagi, #Tucudean transfer Hagi , #stiri Liga I