Primul patron din Liga 1 arestat iese definitiv din fotbal

Vineri, 24 Mai 2013, ora 08:17
4809 citiri
Primul patron din Liga 1 arestat iese definitiv din fotbal

Primul patron al unui club de Liga 1 care a ajuns dupa gratii din cauza fotbalului, Cornel Penescu, este decis sa iasa definitiv din acest fenomen.

Penescu, conducator al clubului FC Arges, a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "mita pentru arbitri". El a petrecut 10 luni in puscarie, in stare de arest preventiv.

De cand a fost eliberat, omul de afaceri a refuzat sistematic sa se mai ocupe de echipa, ajunsa intre timp in Liga 2, fiul sau fiind cel care si-a asumat rolul de patron.

Penescu a decis, insa, recent ca FC Arges il costa prea mult, astfel ca s-a aratat dispus sa cedeze echipa autoritatilor locale.

"Vreau sa mentionez faptul ca Andrei Penescu chiar a cedat echipa primariei, asta ca sa nu mai facem fel si fel de discutii, ca nu are un act oficial, ca nu a mers nimeni sa discute la primarie.

Andrei Penescu a spus foarte clar ca nu mai este dispus sa investeasca in aceasta echipa, deoarece este singur si nu renteaza. De aceea s-a hotarat sa predea aceasta echipa primariei, o echipa care poate fi dusa in prima liga cu usurinta, daca vin ceva intariri si daca te ocupi cum trebuie de ea", a spus managerul lui FC Arges, Catalin Barbu, potrivit DigiSport.

Formatia FC Arges a fost retrogradata administrativ in Liga 2 pe 8 iulie 2009, dupa ce Penescu a fost trimis dupa gratii la solicitarea procurorilor anticoruptie.

#Cornel Penescu renunta FC Arges, #Penescu iese fotbal, #Cornel Penescu arestat , #stiri Liga I
Comentarii