Probleme mari in Liga 1 dupa calificarea nationalei la baraj: Facem praf campionatul

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 08:48
4365 citiri
Probleme mari in Liga 1 dupa calificarea nationalei la baraj: Facem praf campionatul
Foto: AFP

Calificarea nationalei Romaniei la barajul pentru Cupa Mondiala din 2014 le da batai de cap lui Dumitru Dragomir si angajatilor Ligii Profesioniste de Fotbal.

Asta pentru ca selectionerul Victor Piturca isi doreste ca etapa programata inaintea meciurilor de la baraj sa fie... amanata!

Dragomir si-a pus oamenii sa gaseasca solutii pentru reprogramarea partidelor, insa acestia au constatat doar ca nu exista date disponibile.

Aflat intr-o situatie practic fara iesire, "Corleone" spune ca va pune nationala pe primul loc si, daca i se va cere, va amana etapa cu riscul de a "face praf" campionatul intern.

"Este aproape imposibil sa amanam si etapa de dinaintea barajului. Darn daca Federatia vrea, facem praf campionatul! Nu mai exista date in calendar in care ar putea fi reprogramata acea etapa. Poate sa jucam in noaptea dintre ani, ar fi frumos. Nu agreeaza nimeni amanarea. Acum imi pare rau ca am amanat niste jocuri pe care trebuiau amanate. De 12 ne chinuim sa gasim o solutie", a spus Dragomir la DigiSport.

Victor Piturca vrea ca etapa a 15-a din Liga 1, programata in perioada 8-11 noiembrie, sa fie amanata, pentru a putea pregati cele doua meciuri de baraj.

Problema este ca LPF a amanat deja o runda a campionatului iar retrogradarea Rapidului si reprimirea Chiajnei in Liga 1 a dat programul peste cap, multe meciuri fiind, de asemenea, reprogramate.

Solutiile ar fi "impingerea" turului pana spre Craciun, putand avea meciuri chiar pe 22 decembrie, si reluarea campionatului cu o saptamana mai devreme, in luna februarie.

Nationala Romaniei a terminat pe locul secund in Grupa D a preliminariilor pentru Mondialul brazilian si va juca la barajul pentru accederea la turneul final din 2014.

Cele doua partide de baraj se vor disputa pe 15 si 19 noiembrie.

M.D.

#nationala Romania baraj Cupa Mondiala, #etapa Liga 1 amanata, #meciuri baraj Cupa Mondiala , #stiri Liga I