Rusii vor sa cumpere un club din Liga I

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 07:25
4266 citiri
Rusii vor sa cumpere un club din Liga I

Un grup de investitori rusi negociaza preluarea unui club de fotbal din Liga I, pe care vor sa-l transforme intr-o echipa capabila sa faca fata in Liga Campionilor.

Printre cluburile vizate se numara si Sportul Studentesc, Unirea Urziceni sau Dinamo, toate cele trei echipe avand mari probleme financiare. "Cainii" stau cel mai prost, cu o gaura de aproximativ 16 milioane de euro.

"Exista dicutii avansate pentru preluarea unui club din Liga I. Nu se pot da mai multe detalii in acest moment intrucat exista clauze de confidentialitate care odata incalcate ar perturba negocierile, dar, saptamana viitoare, cu siguranta veti avea o surpriza de proportii!", au declarat persoane apropiate oamenilor de afaceri, potrivit Prosport.

Oamenii din anturajul rusilor au dezvaluit si strategia de transferuri al clubului care urmeaza sa fie cumparat.

"Pentru primul sezon se doreste o clasare cat mai sus in clasament si, de ce nu, calificarea in Europa League. Sa nu credeti insa ca se asteapta rezultate imediate. Veti vedea insa cateva transferuri cu multe zerouri inclusiv de la cele mai importante echipe din Bucuresti."

Informatia a fost confirmata si de patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, care nu a putut insa oferi mai multe detalii.

"Se aude prin fotbal ca niste oameni de afaceri rusi se pregatesc sa faca o oferta de multe milioane de euro pentru un club important din Liga I. Asta este tot ce stiu.", a declarat patronul de la FC Vaslui.

Investitorii rusi sunt recunoscuti pentru sumele mari pe care le cheltuiesc in fotbal si pentru viteza cu care reusesc sa transforme echipe de pluton in campioane, capabile de rezultate foarte bune in Europa.

Cele mai cunoscute exemple in acest sens sunt formatiile TSKA Moscova, Zenit Sankt Petersburg sau Rubin Kazan.

Cei de la TSKA au cucerit trei titluri in perioada 2003-2006, dupa o pauza de peste 10 ani, iar in 2005 au castigat Cupa UEFA.

Zenit Sankt Petersburg, castigatoare a Cupei UEFA si Supercupei Europei in 2008, a luat doua titluri in Rusia in 2007 si 2010, dupa 23 de ani.

Cu investitii masive efectuate in doar cateva luni, Rubin Kazan s-a impus de doua ori consecutiv in prima liga din Rusia, in 2008 si 2009, acestea fiind singurele titluri pentru echipa fondata in 1958.

O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O arbitră din România la semifinala Ligii Campionilor, cu Ovidiu Hațegan în camera VAR
O brigadă din România va conduce returul uneia dintre semifinalele UEFA Women’s Champions League, informează FRF. Iuliana Demetrescu se va afla la centru la partida Chelsea – Barcelona,...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#investitori rusi Liga I, #investitori straini Romania, #Liga Campionilor, #Adrian Porumboiu , #stiri Liga I