Scandal urias in Liga 1: Cluburile pregatesc revolta

Joi, 04 Iunie 2015, ora 14:12
6442 citiri
Scandal urias in Liga 1: Cluburile pregatesc revolta
Foto: Arhiva

Liga 1 sta pe un adevarat butoi cu pulbere, un scandal de proportii fiind gata sa izbucneasca la inceputul saptamanii viitoare.

Totul a plecat dupa ce detinatorul drepturilor TV, firma malteza ISB, a anuntat LPF ca vrea sa scada substantial valoarea contractului.

Auzind ca sunt sanse sa primeasca mai putini bani decat se asteptau din sezonul urmator, conducatorii cluburilor din Liga 1 au luat foc si nu este exclusa o mini-revolutie care sa aduca sfarsitul mandatului lui Gino Iorgulescu in fruntea Ligii.

Cei de la Prosport au discutat cu reprezentantii cluburilor prim-divizionare si au aflat cum se impart opiniile acestora.

Opt echipe - Steaua, Astra, Dinamo, FC Botosani, CSMS Iasi, Chiajna, FC Voluntari si ACS Timisoara - se opun vehement posibilitatii reducerii sumei din contract, patru - ASA Targu Mures, CS U Craiova, Petrolul si Viitorul - nu au o pozitie clara si numai doua - CFR Cluj si Pandurii - ar fi in favoarea acestei decizii.

In aceste conditii, sunt sanse minime ca doleanta celor de la ISB sa fie adoptata in cadrul Adunarii Generale a LPF, caz in care putem avea doua situatii: fie maltezii renunta la contract si se realizeaza o noua licitatie, fie continua in conditiile actuale.

Detinatorul drepturilor TV vrea reducerea sumei anuale pe care o achita Ligii, de la 27,5 milioane de euro la 21 de milioane.

Asta ar insemna ca fiecare echipa prim-divizionara ar primi aceeasi suma ca in sezonul trecut, desi numarul formatiilor a fost redus de la 18 la numai 14 si numarul de meciuri a crescut prin introducerea playoff-ului si a playout-ului.

In urma cu jumatate de an, atunci cand cluburile doreau renuntarea la sistemul cu 14 formatii, Gino Iorgulescu a jucat cartea demisiei, sustinand toti banii vor fi platiti la timp si ca fotbalul va avea de castigat. Acum ar putea plati pentru acea luare de pozitie.

O decizie va fi luata luni, 8 iunie, cand este programata o Adunare Generala a LPF.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#scandal Liga 1, #Liga 1 bani TV, #Liga 1 drepturi TV , #stiri Liga I