Surprize mari in echipa ideala a sezonului regulat din Liga 1

Luni, 13 Martie 2017, ora 18:21
3310 citiri
Surprize mari in echipa ideala a sezonului regulat din Liga 1
Foto: LPF

Liga Profesionista de Fotbal a dat publicitatii componenta echipei ideale a sezonului regulat din Liga 1, surprizele fiind destul de mari.

Una dintre cele mai importante absente din acest prim "11" este cea a lui Denis Alibec, om pe care mai toti specialistii il vad drept cel mai bun atacant din campionat.

In fata lui Alibec au fost plasati jucatori ca Aurelian Chitu, de la Viitorul, si Andrei Ivan, de la Craiova.

Tot la capitolul surprize pot fi incadrati si Larie, considerat cel mai bun fundas cetral-dreapta, dar si Nedelcearu, cel mai bun fundas central-stanga.

Iata insa cum arata echipa ideala a Ligii 1, cu explicatiile celor de la LPF in privinta alegerii jucatorilor:

PORTAR

Florin Nita (FC Steaua / 29 de ani / 19 jocuri, FOTO) - Este portarul cu cele mai bune cifre din sezonul regulat. Interventiile sale au fost de multe ori decisive, iar asta i-au adus aprecierile fanilor "ros-albastrii". Si-a trecut in cont si doua penalty-uri aparate.

FUNDASI

Romario Benzar (FC Viitorul / 24 de ani / 25 jocuri) - Capitanul dobrogenilor a fost si in sezonul regulat 2016-2017 cel mai bun fundas dreapta din Liga 1 Orange. Un gol, patru pase decisive si cinci prezente in echipa etapei.

Ionut Larie (CFR Cluj / 30 de ani / 26 jocuri) - Stalpul apararii "visiniilor" clujeni, una dintre cele mai bune defensive din sezonul regular. Foarte periculos la fazele fixe din careul advers. A marcat doua goluri si a pasat decisiv de doua ori.

Ionut Nedelcearu (Dinamo / 20 de ani / 24 jocuri) - In ciuda varstei fragede, a devenit titular incontestabil in centrul defensivei "alb-rosilor". In sezonul regulat a marcat primele lui goluri in Liga 1 Orange, trei la numar, si a prins de sase ori echipa etapei.

Marko Momcilovic (FC Steaua / 29 de ani / 22 jocuri) - Un exemplu de daruire in teren. Greu de depasit in defensiva, iar in atac urcarile sale s-au dovedit de multe ori a fi periculoase. Conform monitorizarilor firmelor de specialitate, este jucatorul cu cel mai bun index din Liga 1 Orange.

MIJLOCASI

Sergiu Hanca (Dinamo / 24 de ani / 24 jocuri) - Se afla la cel mai bun sezon din cariera, cu patru goluri si opt pase decisive, si conduce in topul pasatorilor decisivi. Un rol important in prestatiile foarte bune l-a avut Ioan Andone, cel care l-a mutat pe un post mai ofensiv.

Razvan Marin (ex-Viitorul / 20 de ani / 20 jocuri) - A avut evolutii fantastice in meciurile din 2016, gratie carora a debutat la nationala si a prins un transfer la Standard Liege, un nume important in fotbalul belgian. Produs 100% al Academiei Gheorghe Hagi.

Constantin Budescu (Astra / 28 de ani / 19 jocuri) - Un jucator fantastic, ale carui evolutii din partea a doua a sezonului au contribuit decisiv la revenirea Astrei in plutonul fruntas si calificarea echipei in play-off. Cel mai bun decar prezent pe teren in ultimele editii de campionat.

Azdren Llullaku (ex-Gaz Metan / 29 de ani / 20 jocuri) - A marcat 16 goluri si s-a instalat in fruntea clasamentului golgheterilor. Evolutiile acestuia in tricoul Gazului intra in categoria celor mai placute surprize inregistrate in sezonul regulat 2016-2017.

ATACANTI

Aurelian Chitu (FC Viitorul / 25 de ani / 26 jocuri) - Cel mai bun jucator al dobrogenilor din compartimentul ofensiv. A marcat de 10 ori, a scos doua penalty-uri si le-a oferit colegilor trei pase decisive. Un pericol real pentru orice aparare adversa.

Andrei Ivan (CS U Craiova / 20 de ani / 24 jocuri) - Ajuns capitan la doar 20 de ani, pustiul minune al Craiovei a prins de sase ori echipa etapei, ceea ce-l pozitioneaza printre cei mai buni jucatori din editia curenta. Pe langa cele sase goluri marcate, a mai scos patru penalty-uri, lider la acest capitol.

ANTRENORUL

Gheorghe Hagi (FC Viitorul / 52 ani) - Dupa patru sezoane in care a urcat treptele clasamentului, cea de a cincea editie cu Viitorul in Liga 1 Orange gaseste echipa dobrogeana in fruntea ierarhiei, iar asta i se datoreaza lui Gheorghe Hagi, cel care a construit din temelii aceasta formatie capabila sa lupte pentru titlu.

M.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#echipa ideala Liga 1, #echipa ideala LPF, #Liga 1 echipa ideala , #stiri Liga I