Teleorman, mandria tarii

Autor: Marius Doroftei, Editor Ziare.com
Marti, 08 August 2017, ora 10:55
4692 citiri
Teleorman, mandria tarii

Teleormanul este un judet care nu spune nimic in fotbalul romanesc in momentul de fata, dar care se anunta deja ca viitor pol de putere pentru intreg sportul de la noi din tara.

Chiar daca nu are o echipa in primele doua divizii din Romania, Teleormanul va avea doua stadioane moderne, in care statul investeste bani seriosi.

Despre arena din Alexandria s-a discutat deja foarte mult, costul fiind cel care uimeste la prima vedere. Statul roman, prin Compania Nationala de Investitii, va pompa peste 12 milioane de euro intr-un stadion ce va avea sub 5.500 de locuri.

Insa nu doar locuitorii din Alexandria se vor bucura de conditii moderne la meciurile din Liga 3, ci si cei din Turnu Magurele, iar aici povestea este chiar si mai interesanta. Arena din Turnu Magurele va avea 1.394 de locuri si se afla in faza finalizarii constructiei, ea urmand a fi predata undeva in luna septembrie, asta daca firma constructoare va respecta termenul initial.

Iar daca echipa Alexandriei este deja in Liga 3, Turnu Magurele nu se bucura de acest lux fotbalistic. Insa problema a fost rezolvata pe filiera politica, dupa cum au scris cei de la Gazeta Sporturilor in editia de azi.

Vointa Saelele este o echipa sateasca din Teleorman ce a obtinut in urma cu cateva luni promovarea in Liga 3. Absolut intamplator, Saelele este localitatea in care a copilarit Liviu Dragnea, presedintele PSD si omul care traseaza si controleaza activitatea guvernamentala.

La fel de intamplator, in urma cu un an, in timpul unei vizite de lucru efectuata in Saelele, Liviu Dragnea a primit o placheta prin intermediul careia autoritatile locale ii recunosteau "contributia adusa la cresterea nivelului calitativ al fotbalului din judetul Teleorman".

Ei bine, echipa din Saelele, proaspat promovata in Liga 3, va parasi satul copilariei lui Liviu Dragnea pentru a juca, ati ghicit, pe noul stadion din Turnu Magurele, arena in care statul roman a investit in jur de 3 milioane de euro!

Sa incercam un scurt rezumat acum. Anul trecut, omul care controleaza actvitatea guvernamentala prin deja celebrele evaluari, era premiat in localitatea in care a copilarit pentru "dezvoltarea fotbalului din Teleorman". Un an mai tarziu, judetul fara echipa in primele doua divizii are un stadion nou aproape finalizat si unul la care se va incepe procesul de constructie.

Se poate spune ca primarul din Saelele a anticipat fantastic evolutia fotbalului teleormanean, precum si contributia lui Liviu Dragnea la dezvoltarea sportului rege in judet.

In continuare, cred ca cerul este limita. Liviu Dragnea a pornit ca lider local si a ajuns sa conduca Romania. Fotbalul din Teleorman a pornit si el, ca Liviu Dragnea, de jos. Inca este jos, dar are sanse sa creasca foarte mult. Personal, nu m-as mira ca in cativa ani sa avem o Supercupa a Romaniei intre campioana Vointa Saelele si detinatoarea Cupei FCM Alexandria. Iar trofeul sa fie inmanat de Liviu Dragnea, omul care a "contribuit la cresterea nivelului calitativ al fotbalului din judetul Teleorman".

Citeste si:
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban, politicianul care de aproape 30 de ani a urcat pas cu pas scara de putere. S-a opus formării USL și a dărâmat guvernul Dăncilă. Cum s-a erodat la putere PORTRET
Ludovic Orban s-a înscris în PNL în urmă cu 29 de ani, urcând pas cu pas scara de putere a statului: a fost consilier local, apoi viceprimar al Capitalei, ministru al Transporturilor,...
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Florin Cîțu, ascensiune politică după ce Orban a preluat șefia PNL. Cum a ajuns din economist în cel mai feroce critic al PSD PORTRET
Deși a intrat în politică abia în 2016, Florin Cîțu, actualul contracandidat al lui Orban la șefia PNL, a avansat foarte rapid în funcțiile politice. Intrat la invitația Alinei Gorghiu,...
Sursa: Ziare.com