Titlul in Liga 1 se joaca la TAS

Sambata, 14 Mai 2011, ora 08:25
2456 citiri
Titlul in Liga 1 se joaca la TAS

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne se poate implica serios in lupta pentru titlu din Romania, tot mai multe informatii venite din Elvetia anuntand ca decizia de rejucare a meciului Pandurii - Otelul este iminenta.

Oficialii TAS care se ocupa de acest caz au avut o saptamana plina. Conform Gazetei Sporturilor, ei au solicitat mai intai la LPF traducerea unor paragrafe din Regulament care puteau fi interpretate, pentru ca mai tarziu sa intrebe daca in Liga 1 exista precedentul neprogramarii unui club in campionat din cauza datoriilor.

Astfel, toate semnalele indica faptul ca disputa dintre Pandurii si Otelul, castigata de galateni la "masa verde", se va rejuca, cei de la TAS urmand a comunica decizia organelor abilitate din Romania la inceputul saptamanii viitoare.

Mai mult, presedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Vasile Avram, a fost informat ca trebuie sa pregateasca o brigada care sa oficieze la aceasta partida.

Cand se joaca?

Daca TAS va decide rejucarea disputei Pandurii - Otelul, LPF va programa meciul inainte de ultima etapa. Asta inseamna ca galatenii vor juca duminica "finala campionatului" cu Timisoara, pe teren propriu, miercuri sau joi vor merge la Severin pentru intalnirea cu Pandurii iar sfarsitul de saptamana ii va gasi la Ploiesti pentru ultima partida din acest sezon, cea cu Astra.

In acest moment, Otelul este lider in Liga 1, avand un punct peste principala urmaritoare, FC Timisoara. Daca vor invinge duminica, galatenii ar avea un avantaj de 4 puncte, cu o etapa inainte de final, fiind matematic campioni.

Luni insa, odata cu comunicarea deciziei TAS, moldovenii ar pierde cele 3 puncte de la "masa verde", astfel ca ar avea nevoie de o victorie in disputele cu Pandurii si Astra pentru a castiga titlul. Daca nu vor invinge Timisoara, calculele se complica, banatenii si chiar cei de la FC Vaslui avand sanse la locurile de Liga Campionilor.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#titlu Liga 1 decis TAS, #Pandurii Otelul rejucare, #Otelul Timisoara titlu, #lupta titlu Liga 1 , #stiri Liga I