Toate echipele din Romania risca sa fie excluse din cupele europene

Vineri, 22 Iulie 2016, ora 09:00
10767 citiri
Toate echipele din Romania risca sa fie excluse din cupele europene
Foto: Hepta.ro

Toate echipele ce se vor califica la finalul acestui sezon in cupele europene risca sa nu aiba drept de participare, potrivit unui anunt facut de conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF).

Acest lucru se poate intampla intrucat LPF nu a ajuns la un acord cu FRF pentru semnarea conventiei de colaborare pentru sezonul 2016/2017.

"Daca nu vom semna conventia pana la finalul sezonului, Federatia va avea o mare problema pentru ca nicio echipa din Romania nu va putea participa in cupele europene", a afirmat Justin Stefan, secretarul general al LPF, intr-o conferinta de presa.

Liga 1 va incepe vineri in mod obisnuit, se va desfasura conform programului, insa rezultatele nu vor putea fi omologate de Federatia Romana de Fotbal. Acest lucru face ca nicio echipa din Romania sa nu poata participa in cupele europene, daca partile nu ajung la un acord.

Problemele au inceput in cursul zilei de joi, cand FRF a modificat termenii conventiei si a venit cu doua noi propuneri.

Astfel, forul condus de Razvan Burleanu doreste sa controleze modul in care sunt impartiti banii din drepturile de televizare si sa-i directioneze dupa bunul plac, conform spuselor lui Stefan.

In lumea fotbalului circula de altfel un scenariu conform caruia Burleanu ar dori sa directioneze o parte din bani catre Liga a II-a. Oficial acest lucru s-ar intampla pentru sustinerea esalonului inferior, dar in lumea fotbalului se vehiculeaza ideea ca Burleanu pregateste terenul pentru alegerile urmatoare si vrea sa-si asigure voturi.

A doua modificare are legatura cu modul in care se imparteau banii proveniti din amenzile dictate de Comisia de Disciplina a FRF. Pana acum, 67% din bani mergeau spre FRF, iar alti 33% catre LPF. FRF a propus insa ca Liga sa nu mai incaseze niciun ban.

La sediul FRF va avea loc vineri, dupa ora 10:00, sedinta Comitetului Executiv, in care se vor aduce in discutie toate aceste probleme.

Ramaneti alaturi de Ziare.com pentru detalii in timp real.

C.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#scandal LPF FRF, #conventie LPF FRF, #echipe Romania interzise cupe europene , #stiri Liga I