Trei patroni din Liga 1, acuzati de crima organizata si delapidare

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:26
3987 citiri
Trei patroni din Liga 1, acuzati de crima organizata si delapidare

Trei oameni importanti din forbalul romanesc, Florian Walter, fost patron la Universitatea Cluj si actual presedinte la Petrolul, Ioan Marginean, actionarul majoritar de la "U", si Daniel Capra, actionarul majoritar al ploiestenilor, sunt acuzati de procurorii DIICOT de fapte de crima organizata si delapidare cu consecinte deosebit de grave.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul teritorial Cluj, au inceput cercetarile in cazul transferului a 15 fotbalisti de la Universitatea la Petrolul. Fotbalistii au fost cedati de formatia ardeleana cu titlu gratuit, de unde ar rezulta un prejudiciu estimat la 11 milioane de euro.

Ziua de Cluj anunta, citand surse judiciare, ca ancheta, initiata "in rem", adica fara un faptuitor cunoscut, se indreapta acum spre cei trei oameni de afaceri, care au devenit urmariti penal.

Unul dintre ei, Florian Walter, a fost "saltat" de acasa de politisti in urma cu cateva zile si dus la Cluj, la audieri, unde a petrecut mai mult de 10 ore.

Presedintele de la Petrolul a sustinut imediat dupa ce a plecat de la DIICOT ca este nevinovat, insa i-a transmis lui Dumitru Dragomir ca intentioneaza sa se retraga din fotbal din cauza acestei anchete.

Dosarul Transferurilor II?

DIICOT ancheteaza transferul cu titlu gratuit a 15 fotbalisti, de la Universitatea Cluj la Petrolul.

La finalul anului trecut, Florian Walter, pe atunci actionar majoritar al "sepcilor rosii", a anuntat ca va parasi echipa. In iarna, un apropiat de-al sau, Daniel Capra, a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la Petrolul Ploiesti, momentul fiind acelasi in care Walter a incetat sa mai plateasca jucatorii de la Universitatea.

Dupa cateva luni, Walter le-a propus fotbalistilor sa renunte la pretentiile financiare si sa-l urmeze la Ploiesti. 15 dintre acestia au fost de acord iar "U" Cluj, echipa intrata in proprietatea unui alt amic de-al lui Walter, Ioan Marginean, i-a transferat pe acestia cu titlu gratuit.

Oamenii acuzati de DIICOT sustin ca formatia clujeana a avut de castigat din aceasta afacere, deoarece jucatorii si-ar fi putut depune memorii si ar fi plecat tot gratis, insa clubul ar fi trebuit sa le plateasca salariile restante.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#patroni Liga 1 DIICOT, #Florian Walter DIICOT, #DIICOT dosar transferuri , #stiri Liga I