Un antrenor din Liga 1 primeste 10.000 de euro lunar din banii publici!

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 17:17
3548 citiri
Un antrenor din Liga 1 primeste 10.000 de euro lunar din banii publici!

Valeriu Rachita a facut, joi, o dezvaluire uluitoare. Antrenorul Petrolului Ploiesti a anuntat ca are un salariul lunar de 10.000 de euro, bani pe care ii primeste de la Primaria Ploiestiului!

Astfel, Rachita incaseaza 120.000 de euro pe an din banii publici. Dar asta nu e tot, pentru ca si cheltuielile salariale ale jucatorilor si staff-ului primei echipe, celei secunde si grupelor de juniori sunt suportate de la bugetul local.

"Este real faptul ca salariul meu este de 10.000 de euro si ca este platit din fondurile provenite in urma Asocierii dintre Primarie si FC Petrolul Ploiesti. Si am sa explic de ce. Conform Contractului de Asociere, Primaria pune la dispozitie urmatoarele: dotarile sportive ale Municipiului Ploiesti, inclusiv arena Ilie Oana; dreptul de folosinta al marcilor, emblemelor, cu toate inregistrate la OSIM; fonduri banesti provenite de la bugetul local si/sau sponsorizari.

Asociatul 2, adica SC FC Petrolul, vine cu urmatoarele contributii: drepturile federative pentru jucatorii legitimati la prima echipa, la echipa a doua, la Centrul de Copii si Juniori; licenta care confera echipei FC Petrolul Ploiesti dreptul de a evolua in Liga I; fonduri provenind din veniturile in care sunt incluse drepturile de televizare, vanzari de bilete si abonamente, publicitate, etc.", a dezvaluit Rachita in cadrul unei conferinte de presa.

Tehnicianul petrolistilor sustine insa ca isi merita cu prisosinta banii.

"Pana acum, noi am adus in club, din sponsorizari, in jur de 400.000 de euro, la care se adauga drepturile tv, in valoare de circa 800.000 de euro. Apoi, exista un regulament de aplicare al acestui Contract de Asociere, conform caruia numai anumite cheltuieli pot fi decontate din bugetul local, cum ar fi acelea reprezentand salariile staffului tehnic, ale personalului angajat, contravaloarea contractelor jucatorilor. Sunt alte cheltuieli, si nu sunt deloc mici, care nu pot fi decontate din bugetul local, si pe care le suportam din veniturile aduse de noi in cadrul acestei asocieri. Sunt documente pe care le depunem lunar la Primarie, iar totul este facut conform legii", a continuat acesta.

Dupa 14 etape jucate in actualul sezon al Ligii 1, Petrolul Ploiesti ocupa locul 13 in clasament, cu 13 puncte.

I.G.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Rachita salariu bani publici, #salarii Petrolul Primarie Ploiesti , #stiri Liga I