Un fotbalist german isi povesteste experienta din Liga 1: Am fost amenintat!

Joi, 21 Ianuarie 2016, ora 21:42
4759 citiri
Un fotbalist german isi povesteste experienta din Liga 1: Am fost amenintat!
Foto: DigiSport

Un fotbalist german a vorbit despre experienta din Liga 1, acesta descriind o situatie care nu face cinste fotbalului romanesc.

Portarul Sascha Kirschstein le-a povestit jurnalistilor din tara sa natala cum a ajuns sa fie scos din lotul celor de la ACS Poli Timisoara pentru ca nu a acceptat reducerea salariului.

Goalkeeperul care a trecut si pe la Hamburg si-a inceput povestea marturisind ca auzise o multime de lucruri dubioase despre fotbalul romanesc, insa chiar si asa a acceptat sa evolueze la Timisoara.

"La inceputul sezonului 2014/2015 lucrurile nu erau foarte bune pentru mine, nu eram folosit la echipa de club, asa ca eu si impresarul meu am sondat putin piata transferurilor. Asa a aparut oferta din Romania. Este adevarat ca auzisem tot felul de povesti dubioase despre fotbalul romanesc. Numai anul trecut multi patroni de echipe au fost arestati, iar unele cluburi nu pot juca in cupele europene. Cei de la Steaua nu isi pot folosi numele oficial, insa o fac in continuare.

In ciuda acestor povesti, am fost atras de posibilitatea schimbarii echipei. Asa ca am mers cu echipa din Timisoara in pregatire pentru patru zile si am fost incantat de ce am gasit, desi erau unele lucruri ciudate. Unele detalii contractuale. Salariul, de exemplu, mi-a fost scazut peste noapte, de asta au si durat mai mult negocierile. Insa ne-am inteles pana la urma.

Nu stiam nimic despre Romania, a fost o aventura. Nu am mai auzit ca un fotbalist german sa joace in campionatul romanesc. Orasul Timisoara m-a surprins placut. Este linistit si placut. Exista si o universitate si am ajuns sa cunosc cativa germani care studiaza acolo. Am gasit lucruri neobisnuite pentru mine. In Romania fotbalistii trebuie sa isi cumpere singuri ghetele sau echipamentul. Nivelul Ligii 1 este undeva intre liga a doua si a treia din Germania", a povestit Kirschstein pentru 11freunde.de.

Fotbalistul in varsta de 35 de ani marturiseste ca probleme reale au aparut la finalul anului trecut si dezvaluie un episod incredibil in care ar fi fost amenintat de Daniel Stanciu, directorul sportiv al clubului.

"Spre toamna salariile au inceput sa intarzie. In mod normal, trebuia sa imi primesc banii pe 15 ale lunii, dar de fiecare data trebuia sa fac cereri. Pana in luna noiembrie a fost insa bine, salariul era platit, chiar daca putin mai tarziu. Din decembrie s-a schimbat tot, inca mai astept sa primesc ultimele doua salarii.

Ultima data cand am vorbit cu directorul sportiv (Stanciu - n.red.) al clubului a fost in urma cu doua saptamani, cand a incercat sa ma dea afara si m-a amenintat. Mi-a spus ca trebuie sa semnez un nou contract, cu un salariu mult mai mic, pentru ca sunt prea scump pentru club. Eu i-am transmis ca voi face un memoriu, o sa merg pana la FIFA. M-au trimis la echipa secunda, iar titular este al doilea portar al clubului, care castiga in jur de 1.500 de euro pe luna. Chiar si pentru standardele Romaniei este un salariu ridicol pentru un fotbalist profesionist", a mai declarat acesta.

Sascha Kirschstein i-a avertizat public pe fotbalistii nemti care se gandesc sa ajunga in Liga 1 sa nu faca acest pas pentru ca risca sa nu fie platiti.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#fotbalist german Liga 1, #Kirschstein Timisoara Liga 1, #fotbalist german amenintat Romania , #stiri Liga I