Un jucator de 36 de ani agita apele in Liga 1

Joi, 29 Decembrie 2016, ora 18:58
5431 citiri
Un jucator de 36 de ani agita apele in Liga 1
Foto: Facebook/ Florin Cernat

Cel mai varstnic jucator de camp din Romania, Florin Cernat, este dorit de patru echipe din Liga 1, cu toate ca in primavara va implini 37 de ani.

Fostul jucator al celor de la Dinamo Kiev a marcat 5 goluri si a dat 7 pase decisive in 21 de meciuri in acest sezon pentru FC Voluntari, formatie care ar vrea sa il pastreze.

Pe fir au intrat insa si Dinamo si Astra Giurgiu, amandoua echipele dorind sa-l transfere. Interesul dinamovistilor nu a picat insa bine conducatorilor ilfoveni.

"Este deranjant cum a procedat Dinamo. Stiti cum au facut cei de acolo? Asa cum au facut stelistii cu Gnohere, la fel a facut Dinamo cu Cernat.

Il apreciez foarte mult pe domnul Andone, mi-as dori ca vreodata sa apucam sa lucram impreuna, dar nu mi se pare corect sa-l sune pe Florin si sa-l ademeneasca. Este un jucator esential pentru noi, sunt convins ca s-a simtit bine aici si a vazut cat este de apreciat", a spus managerul general al FC Voluntari, Dan Leasa.

Si directorul tehnic, Florin Marin, s-a declarat contrariat de un posibil contact intre clubul Dinamo si Cernat.

"Are contract cu noi, i s-a propus si prelungirea contractului. Daca cei de la Dinamo l-au contactat, au facut o mare greseala, pentru ca au incalcat regulamentul. Au trecut vremurile cand Dinamo si Steaua luau jucatorii pe alte criterii. Acum trebuie respectate regulamentele", a spus fostul antrenor dinamovist, citat de Dolce Sport.

Sumudica: Am vorbit cu el, vrea la Astra

Si Astra insista pentru un transfer al mijlocasului, iar antrenorul Marius Sumudica a spus chiar ca jucatorul isi doreste sa vina la gruparea campioana.

"Ca numar 10, eu mi l-as dori pe Cernat. Voi incerca sa-l aduc. Am vorbit cu el, isi doreste sa vina. Ar fi si pentru el ceva extraordinar sa joace iar in cupele europene. Un jucator care este adevarat numar 10", a precizat Sumudica, citat de Dolce Sport.

Aceasta informatie a fost confirmata pentru Fanatik si de presedintele Consiliului Director al Astrei, Petre Buduru: "Daca Dani Coman va reusi sa-l convinga si sa-l aduca, atunci ar fi o achizitie nu buna, ci foarte buna pentru Astra! Sper sa se rezolve acest transfer, pentru ca s-ar potrivi de minune la lotul nostru".

La randul sau, jucatorul a confirmat discutiile cu cele doua echipe: "Da, sunt in negocieri cu Astra si cu Dinamo. Nu pot sa spun eu cine m-a sunat, dar am discutii cu ei. Nu stiu cum se va finaliza".

Cernat a jucat ultima oara la Dinamo in anul 2001, cand a plecat la Kiev.

In schimb, patronul Stelei, Gigi Becali, sustine ca nu este interesat de Cernat, cu toate ca jucatorul a fost laudat de Mihai Stoica, cel cu care a mai colaborat si cand cei doi erau la Otelul Galati, in urma cu aproape 20 de ani.

"Sa il ia Dinamo pe Cernat, nu ne intereseaza. Am vazut ce a zis Meme. Cand o sa aiba el echipa, atunci sa il ia pe Cernat. Dar de ce sa nu il luam pe Dica, el nu e numar 10?", a spus ironic Becali, citat de Digi Sport, in conditiile in care Dica s-a retras in anul 2014.

Un alt jucator din Liga 1 trecut de 36 de ani, Lucian Sanmartean, este dorit de Razvan Lucescu la Skoda Xanthi, insa si Gica Hagi a recunoscut ca "este plin de talent, un jucator ofensiv, cu calitati ofensive, este clar ca este un decar, asa cum noi cautam".

F.N.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Florin Cernat transfer Dinamo, #Cernat transfer Astra , #stiri Liga I