Un nou stadion modern in Romania

Luni, 09 Martie 2020, ora 20:07
13882 citiri
Un nou stadion modern in Romania
Foto: Facebook/Sepsi Sfantu Gheorghe

Noul stadion al clubului de fotbal Sepsi OSK Sfantu Gheorghe, a carui constructie a inceput in primavara anului trecut, va avea peste 8.000 de locuri si ar putea fi inaugurat la finele acestui an, au anuntat luni, oficialii clubului.

Potrivit vicepresedintelui Sepsi OSK, Kertesz David, fondurile pentru construirea stadionului provin de la Guvernul Ungariei, iar pana in prezent s-au investit peste 12 milioane de euro.

"Preconizam ca anul acesta, in luna noiembrie, sa taiem panglica, daca totul va merge asa cum ne dorim noi", a declarat Kertesz David, care a prezentat in premiera, in cadrul unei conferinte de presa, cum va arata viitorul stadion.

Construit in vecinatatea salii polivalente Arena Sepsi, la iesirea din municipiul Sfantu Gheorghe spre Miercurea Ciuc, stadionul va avea 8.400 de locuri in tribune suspendate, iar terenul va avea o suprafata de 105x68 metri, conform normelor UEFA, cu incalzire subterana a gazonului si nocturna de ultima generatie.

In vecinatatea acestuia au fost amenajate trei terenuri de fotbal, unul cu iarba sintetica si doua cu iarba naturala, unde se antreneaza deja micii fotbalisti de la Centrul de copii si junior si urmeaza sa fie amenajate peste 500 de locuri de parcare pentru suporteri, precum si 22 de locuri de parcare pentru autobuze si autocare.

Stadionul va fi prevazut, printre altele, cu vestiare pentru sportivi si antrenori, spatii administrative si comerciale, case de bilete, sala de conferinte, conditii pentru televizarea meciurilor, precum si cu piscina si sauna.

In prezent Sepsi OSK joaca pe stadionul aflat in Cartierul Simeria din Sfantu Gheorghe, transferat anul trecut din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Tineretului si Sportului in cel al municipalitatii, care a fost modernizat in 2017, dupa ce echipa de fotbal a promovat in Liga I.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#stadion nou Sfantu Gheorghe, #stadion nou Sepsi , #stiri Liga I