Un oficial UEFA, socat de schimbarile din fotbalul romanesc: Nu pot sa cred!

Miercuri, 04 Iunie 2014, ora 16:50
3827 citiri
Un oficial UEFA, socat de schimbarile din fotbalul romanesc: Nu pot sa cred!
Foto: Sport Total FM

Seful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionut Lupescu, este socat de schimbarea sistemului competitional din Liga 1.

Ionut Lupescu, fostul mare fotbalist roman, crede ca decizia FRF de a reduce numarul de echipe din prima divizie este una gresita.

"Nu pot sa cred! Dupa ce ca aria de selectie la echipa nationala este oricum una destul de mica, acum au mai fost taiati inca 100 de jucatori. Ma intreb, sindicatul ala, AFAN, cum de a acceptat acest lucru? Chiar in halul asta au ajuns? Este, dupa parerea mea, o eroare imensa. Indiferent de ce mi-ai spune ca Liga I se vinde mai bine cu patru meciuri Steaua-Dinamo, eu nu cred", a declarat Lupescu in ProSport.

Oficialul UEFA este de parere ca Liga 1 ar fi fost mult mai atractiva cu 18 echipe, dar cu un sistem primavara - toamna.

"Eu as fi lasat 18 echipe in Liga I si as fi jucat non-stop din martie si pana in noiembrie, inclusiv vara. Pentru ca in iunie - august terenul e fantastic. E cea mai buna perioada pentru fotbal. Lumea nu e in vacanta, ii place sa vina seara la meciuri, sa manance seminte si sa se duca la o terasa dupa. Investesti doar intr-o nocturna. Atat. Sistemul cu 14 echipe, play-off si play-out, e facut total aiurea, pe principiul lui Domne, asa se mai face pe afara, hai si noi. Nu a fost analizat din perspectiva Romaniei si posibilitatilor ei.

Am incercat sa le explic oamenilor de la Federatie despre necesitatea schimbarii sistemului competitional, dar istet, nu ca acum. Pe atunci, nu aveai cu cine sa discuti. Erau alte interese la mijloc si oamenii de acolo nu vedeau in ansamblu dezvoltarea fotbalului romanesc. Dar eu cred ca asta este viitorul: sistem cu 18 echipe, jucat pe perioada verii, chiar daca este cald. Daca programezi meciurile seara, nu e nicio problema. Cine vine iarna la noi pe stadioane? Cine vine in noiembrie? Cine vine in martie? Nimeni. Ii auzi pe toti iarna ca spun ca au bagat incalzire, au dat zapada la o parte si gata, pot sa joace. Pai bun, dar tu cu cine joci? Cu tribunele pline de zapada? Trebuie sa le oferi conditii spectatorilor daca vrei sa iti vina la meci. Si tu folosesti exact lunile in care oamenii fug de iesitul din casa. Eu spun ca au gresit. Repet, ma indoiesc ca asta e viitorul", a incheiat Lupescu.

FRF a aprobat recent o propunere a LPF de reducere a numarului de echipe din Liga 1.

Din sezonul 2015/2016, pe prima scena fotbalistica a tarii se vor afla numai 14 echipe, iar dupa sezonul regulat sase dintre ele se vor lupta pentru titlu in play-off, in timp ce celelalte 8 se vor duela in play-out pentru evitarea retrogradarii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Lupescu UEFA Liga 1, #Liga 1 echipe, #oficial UEFA Liga 1, #playoff Liga 1 , #stiri Liga I