Vezi modificarile din Liga 1 dupa retrogradarea Timisoarei si Bistritei

Marti, 31 Mai 2011, ora 14:45
5188 citiri
Vezi modificarile din Liga 1 dupa retrogradarea Timisoarei si Bistritei

Formatiile Poli Timisoara si Gloria Bistrita n-au primit licenta pentru sezonul 2011/2012 al Ligii 1 si au fost retrogradate.

Timisoara nu a primit licenta pentru datorii la bugetul statului si fata de clubul Benfica Lisabona, din transferul fundasului Laszlo Sepsi, in timp ce Gloria Bistrita pentru datorii la buget.

Retrogradarea celor doua grupari in Liga 3 va duce la reconfigurarea primului esalonul pentru sezonul viitor, precum si modificarea listei cu echipele inscrise in cupele europene.

FC Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1

Iata ce se schimba in Liga 1 dupa decizia Comisiei de Licentiere:

Cupe europene

FC Vaslui, in Liga Campionilor

In urma retrogradarii Timisoarei, moldovenii urca pe locul secund in Liga 1 si vor participa in preliminariile Ligii Campionilor. FC Vaslui va intalni una din urmatoarele formatii in turul 3 preliminar: Benfica Lisabona, Dinamo Kiev, Twente Enschede, Standard Liege, Panathinaikos Atena.

Daca se va califica in play-off, echipa antrenata de Viorel Hizo ar putea intalni adversari de calibru precum Bayern Munchen, Arsenal Londra, Olympique Lyon sau Villareal CF.

Rapid si Dinamo, program mai lejer

"Visinii" scapa de meciurile din preliminarii si joaca direct in play-off-ul Europa League, unde vor fi cap de serie in proportie de 90 la suta.

"Cainii" lui Andone urca pe cinci si joaca in turul trei preliminar al Europa League, la doar doi pasi de fazele grupelor. Initial, Dinamo era inscrisa din turul doi.

Gaz Metan prinde Europa

Gaz Metan Medias va participa in premiera intr-o cupa europeana, primind acces in Europa League pentru pozitia a sasea ocupata in urma excluderii banatenilor. Echipa lui Pustai va avea insa de disputat nu mai putin de trei tururi preliminare si nu va fi cap de serie in niciuna din faze.

Programul Stelei, neschimbat

In calitate de castigatoare a Cupei Romaniei, Steaua va intra in aceeasi faza a competitiei indiferent de modificarile care au loc in ierarhia Ligii 1. "Ros-albastrii" vor evolua direct in play-off, avand un singur pas de facut pana in grupe.

Clasamentul la varf

1.Otelul Galati

-------------------

2.FC Vaslui

-------------------

3.Rapid Bucuresti

4.Steaua Bucuresti

5.Dinamo Bucuresti

6.Gaz Metan Medias

Retrogradare/Promovare

Conform regulamentului, retrogradarea Timisoarei si a Gloriei Bistrita ar trebui sa readuca in Liga 1 formatiile clasate pe locurile 15 si 16, Universitatea Craiova si Victoria Branesti. Insa, cele doua n-au primit licenta, iar urmatoarea clasata, Unirea Urziceni, nici macar nu a solicitat-o. Ultima clasata, Sportul Studentesc, este singura formatie retrogradata care are licenta de Liga 1, ceea ce inseamna ca "studentii" vor reveni in primul esalon.

Inca nu se stie exact ce se va intampla cu unul din locurile ramase libere. Fie editia viitoare a Ligii 1 se va desfasura cu 17 echipe, fie va promova o a cincea formatie din Liga 2.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Timisoara Gloria retrogradate, #clasament Liga 1, #cupe europene Liga 1 , #stiri Liga I