Vezi pe ce bani vor presta arbitrii in Liga lui Mitica

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 18:18
2004 citiri
Vezi pe ce bani vor presta arbitrii in Liga lui Mitica

Pentru ca astazi (re)incepe "balul" pe prima scena fotbalistica romaneasca, va prezentam noile indemnizatii de arbitraj si observare aprobate pentru jocurile din Liga 1, sumele primite de cavalerii fluierului si fanionului fiind cu mult mai mari decat cele care se ofera in alte sporturi.

Astfel, Comitetul Executiv al FRF a decis in ultima sedinta urmatoarele baremuri (sumele sunt brute):

* Arbitru (central) - 4910 lei

* Asistent 1 - 3125 lei

* Asistent 2 - 3125 lei

* Al patrulea oficial (arbitru rezerva) - 1786 lei

* Observator - 1786 lei

La aceste sume se adauga TVA de 24%

Facand un calcul simplu, observam ca pentru un singur joc un club gazda trebuie sa plateasca intregii brigazi 14.731 lei, plus inca 3535 lei TVA, adica un total de 18.267 lei (cca. 4000 de euro).

Acesti bani vor fi virati in contul arbitrilor, arbitrilor asistenti, rezervelor de arbitri si observatorilor, dupa fiecare joc, pe baza facturilor emise de acestia (PFA si PFI).

La prima vedere, tinand seama de cat se castiga la noi in alte sectoare, fluierasii nostri si colegii de la tuse ar trebui sa-si frece palmele de bucurie, in doar 90 de minute acestia bagand in buzunare cam un salariu lunar de ministru ori primar de municipiu.

Pe de alta parte, comparand cu ce primesc, pentru aceiasi treaba facuta pe ''dreptunghiul verde'', arbitri din fotbalul vest european, deja vorbim de discrepante majore, cavalerii occidentali fiind mult mai bine motivati financiar.

Un singur exemplu in acest sens. In Germania exista o indemnizatie anuala fixa de 40.000 euro - pentru arbitri din elita FIFA, 30.000 euro - ceilalti purtatori de ecuson FIFA plus cei cu peste cinci ani in Bundesliga, 20.000 euro - restul arbitrilor care oficiaza in prima liga, 15.000 euro - cei din esalonul secund. Pe langa aceste sume fixe, fiecare central are un barem de 3.800 euro la fiecare joc, iar asistentii cate 2000 euro.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#lot arbitri 2012 2013, #Liga 1 fotbal 2012 2013, #arbitri romani FIFA, #arbitri Liga 1, #barem arbitri Liga 1 , #stiri Liga I