Începe simularea examenului de Bacalaureat. Ministra Educației: "Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat"

Duminica, 03 Martie 2024, ora 19:49
1907 citiri
Începe simularea examenului de Bacalaureat. Ministra Educației: "Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat"
Ministra Educației, Ligia Deca FOTO Facebook / Ministerul Educației

Programul simulării examenelor de final de ciclu școlar din vară continuă cu simularea examenelor de Bacalaureat. După rezultatele dezastruoase ale prezenței la simularea Evaluării Naționale, ministra Educației Ligia Deca vine cu un imbold pentru elevii absolvenți de clasa a XII-a.

”Cei mai mari dintre elevii noştri încep, de mâine, probele scrise ale simulării examenului naţional de bacalaureat. Succes, dragii mei! Am încredere că veţi folosi acest moment pentru a vă familiariza cu atmosfera examenului din vară, precum şi pentru a vă îmbunătăţi rezultatele”, a scris, duminică, pe Facebook, Ligia Deca.

"Vom folosi feedbackul colegilor noştri pentru a optimiza platforma de evaluare"

Ministra Educaţiei a precizat că generalizarea evaluării digitalizate continuă cu probele scrise ale simulării examenului de bacalaureat. Acestea încep luni, în peste 1.300 de unităţi de învăţământ.

”După încheierea evaluării acestor probe, vom folosi feedbackul colegilor noştri din teritoriu pentru a optimiza platforma de evaluare, înaintea examenelor naţionale”, a mai transmis Deca.

Simularea probelor scrise ale Bacalaureatului începe luni şi sunt aşteptaţi peste 146.000 de elevi.

Probele scrise implică următoarele discipline: limba şi literatura română - proba E) a), limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale) - proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie - probele E) c) şi E) d).

”Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor/competenţelor asociate acestora, conform programelor pentru simulare aprobate de Ministerul Educaţiei. Subiectele şi baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina web dedicată. Evaluarea lucrărilor se va realiza digitalizat prin intermediul platformei utilizate de Ministerul Educaţiei la simularea probelor Evaluării Naţionale pentru clasele a VIII-a”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Instituţia precizează că rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 şi vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii cu elevii, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit: îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenului din această vară prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministra Educației, despre testarea antidrog în școli: ”Face parte dintr-o strategie mai amplă”
Ministra Educației, despre testarea antidrog în școli: ”Face parte dintr-o strategie mai amplă”
Testarea antidrog în şcoli face parte dintr-o strategie "mai amplă", care se discută la nivelul unui grup interministerial, a afirmat, joi, ministrul Educaţiei, Ligia Deca. Ea a fost...
Metodologia privind finanțarea activităților din "Săptămâna verde", lansată în consultare publică de Ministerul Educației. Orice școală se poate înscrie
Metodologia privind finanțarea activităților din "Săptămâna verde", lansată în consultare publică de Ministerul Educației. Orice școală se poate înscrie
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, miercuri, 10 aprilie, lansarea în consultare publică a metodologiei care stabileşte modalitatea în care şcolile pot primi finanţare pentru...
#Ligia Deca, #simulare Bacalaureat, #digitalizare , #simulare Bacalaureat