Ce masuri propune Liliana Minca in campania pentru colegiul 19 din Capitala

Luni, 12 Aprilie 2010, ora 21:58
2204 citiri
Ce masuri propune Liliana Minca in campania pentru colegiul 19 din Capitala

Liliana Minca, adversara lui Teo Trandafir la Colegiul 19 Camera Deputatilor considera ca faptul ca a lucrat in domeniul economic mai multi ani reprezinta un avantaj, dorindu-si sa faca parte din comisia buget-finante.

Liliana Minca, a declarat luni la TVR 3 ca nu va "ridica mana in Parlament pentru reducerea pensiilor", in conditiile in care n-o sa fie niciodata de acord ca bunica sa "cu sapa in mana sa traiasca dintr-o pensie infima, mizera, de 3 milioane de lei vechi" - cu tot cu pensia de la sotul decedat -, iar mama ei dintr-una de 7,5 milioane de lei vechi.

"Nu s-ar imbraca decat de la second hand daca nu i-as cumpara eu" haine, a mai spus Minca.

De altfel, Liliana Minca spune ca desi s-a nascut intr-o familie de muncitori in satul Zahoreni, Maramures, pe malul Prutului, nu a "descoperit acum apa calda".

Pana sa ajunga sefa Loteriei, si sa "faca bani pentru statul roman", iar "Loteria Romana sa fie cel mai valoros brand 3 ani la rand" pe mandatul ei, dupa cum a declarat, a facut un liceu de chimie industriala, un curs de stenodactilografie, fiind angajata chiar si ca muncitor. Abia ulterior a facut Colegiul National de Aparare a Tarii si un masterat, intrand in politica din 2004, in echipa Monicai Tatoiu.

Rivala lui Teo Trandafir spune ca "s-a format ca om alaturi de Victor Atanasie Stanculescu", fiind convinsa ca "dupa ce nu va mai fi, poporul roman ii va ridica o statuie".

Mana dreapta, forte, a lui Piedone in Parlament

Pana atunci, Liliana Minca vrea sa devina mana dreapta in Parlament a lui Cristian Popescu Piedone si sa reduca TVA la produsele de baza cu 5%, majorand TVA la cele de lux cu 25%, iar tinerii intreprinzatori sa fie scutiti de taxe pe o anumita perioada de timp.

Printre masurile din programul sau electoral se mai numara infiintarea de gradinite la locul de munca, in multinationale, asistenta sociala a persoanelor varstnice si ingrijirea la domiciliu, alocatia majorata la 200 de lei, locuinte pentru tinerii casatoriti, burse de studiu si reabilitarea scolilor, interzicerea plecarii la munca in strainatate pentru ambii parinti, ajutor pentru mamele singure, pentru femeile abuzate, eliminarea discrepantelor dintre salariile femeilor in raport cu cele ale barbatilor.

Cat despre resursele banesti care ar permite implementarea acestor masuri, economista spune ca acestea exista, fiind vorba despre economia subterana.

Liliana Minca mai spune ca are replici la orice atac, din partea orisicui, pentru ca are antrenament din ultimii 3 ani si ca o respecta pe Teo la TV, de care i-a placut cand facea "acele emisiuni de divertisment". Mai mult, Minca spune ca i-ar placea sa o vada din nou pe Teo intr-o emisiune de mare audienta.

Celor aproximativ 104.000 de alegatori, care sunt invitati in 25 aprilie in cele 61 de sectii de vot, Liliana Minca le transmite "sa voteze cu capul, nu cu sufletul".

Citeste si:
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Cum s-a ajuns la război total în PMP. Acuzații de lupte pe funcții și o fuziune eșuată
Lupta internă din PMP a ajuns la noi culmi după ce actualul și fostul președinte al partidului s-au acuzat reciproc că au avut promise funcții de la PNL ca urmare a unei eventuale fuziuni....
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Florin Cîţu, nemulţumit de relația cu PSD: ”Aş vrea mai mult fair-play. E foarte uşor să scriu pe Facebook că propunem să creştem pensiile cu 60%”
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, afirmă, marţi seară, că este nemulţumit de modul în care se comună în coaliţie, aşteptând mai mult fair-play din partea partenerilor. Cîţu susţine...