Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum să înveți rapid o limbă străină?

Advertorial
Miercuri, 05 Octombrie 2022, ora 17:20
11030 citiri
Cum să înveți rapid o limbă străină?
FOTO: lepetitjournal.com

Cum să înveți limbile străine repede sau cum să înveți rapid o limbă străină? Probabil că mulți dintre voi v-ați pus aceste întrebări. Este pur și simplu pentru că vrem să călătorim, să lucrăm peste hotare sau să ne dezvoltăm abilitățile pentru a obține o slujbă mai bună. De asemenea, te poți întreba cum să înveți o limbă de unul singur? În acest articol, vom încerca să răspundem la toate aceste întrebări.

Învățarea unei limbi este cu siguranță o încercare interesantă. Cu toate astea, poate fi ceva destul de greu. Memorarea vocabularului și studierea gramaticii pot fi dificile, ca să nu mai menționăm și de familiarizarea cu obiceiurile țării unde folosești limba.

Noroc că sunt multe instrumente folositoare care vor face învățarea limbii mai ușoară și mai plăcută. Așa că, dacă te întrebi cum să înveți rapid o limbă, probabil ca îți vei găsi răspunsul aici. Îți vom spune de asemenea despre metodele învățării unei limbi care pot da cele mai bune rezultate.

Cu toate astea, poți fi persoana care consideră învățarea unei limbi un lucru prea dificil. Nu trebuie să-ți faci griji! Îți vom prezenta o alternativă. Mulțumită acesteia, nu va mai trebui să te torturezi cu întrebări despre cum să înveți rapid o limbă sau cum să o înveți de unul singur.

De ce învățarea unei limbi este atât de importantă?

Engleza este a doua cea mai vorbită limbă din lume. Domină lumea afacerilor, tehnologiei și culturii. Așadar, vorbirea ei este o calitate grozavă pe care o poți include în CV-ul tău.

Cu toate astea, să știi numai engleza nu este de ajuns în zilele noastre. Această limbă a devenit atât de omniprezentă încât să o vorbești este un minim absolut. Dar uite niște vești bune…

NOTĂ: Știi că 85% din populația globului nu este vorbitoare nativă de engleză? Înseamnă că învățarea unei alte limbi îți poate oferi un uriaș avantaj când vine vorba despre avansarea în carieră.

Învățarea unei limbi este de asemenea un mod grozav de a înțelege alte culturi. Îți deschide uși către mai multe oportunități cum ar fi, cititul cărților străine, înțelegerea materialelor educaționale online scrise în altă limbă sau urmărirea serialelor TV într-o limbă străină fără subtitrări.

Conform News Medical, învățarea unei limbi poate îmbunătăți funcționarea creierului și sănătatea mentală.

Cu toate aceste, nu putem nega că poate fi foarte dificil. Așadar, care sunt cele mai bune căi de a învăța o limbă? Haide să aflăm! De asemenea vom încerca să răspundem cum să înveți rapid o limbă străină sau cum să înveți o limbă pe cont propriu.

Cât timp îți va lua să înveți o limbă străină?

Învățarea unei limbi ia timp, desigur.

Totuși, durata acestui proces poate depinde de vârstă, dificultatea limbii respective sau de aptitudinile celui care o învață. Este adevărat că unele limbi sunt mai ușoare decât altele. Prin urmare, când te întrebi cum să înveți rapid o limbă, trebuie să evaluezi cât este de dificil înainte să o studiezi.

Rezultatele învățării unei limbi încep să apară de obicei după 2 sau 3 săptămâni.

Totuși, progresul inițial poate fi înșelător…

Așadar, cât timp îți va lua să înveți o limbă?

De obicei, îți ia un an sau mai mult pentru a deveni un vorbitor fluent. Dar sunt căi de a accelera acest proces și de a-l face mult mai plăcut:

  • Găsirea unei persoane care este la un nivel similar de învățare a limbii ca al tău. Schimbul de materiale educaționale și compararea progresului pot fi cele mai bună motivație.
  • Învăță făcând ceea ce-ți place. Chiar dacă îți este greu să înveți ceva, poți găsi căi de a face studiul mult mai plăcut. Poți urmări seriale preferate cu subtitrare într-o limbă străină sau poți juca jocurile favorite într-o versiune în limbă străină. Nu mai trebuie sa înveți dintr-un manual plictisitor, dicționar sau cursuri online.
  • Combină metodele de învățare a unei limbi. Studierea dintr-un manual nu e chiar cel mai distractiv mod de a învăța o nouă limbă. În special la început când trebuie să memorezi mult din vocabular. Totuși, combinând asta cu învățatul de pe o aplicație sau cu un traducător instant electronic, te vei simți mult mai motivat.

Acestea sunt doar mici ponturi care nu vor înlocui studiul obișnuit cu metodele specifice. Mai târziu în acest articol, vei găsi lista noastră de metode eficiente pentru a învăța o nouă limbă, împreună cu timpul estimat petrecut la fiecare din ele.

Cele mai bune căi de învăța o altă limbă

Sunt multe metode grozave de a învăța o limbă străină. Mai mult de atât, diverse școli sau organizații promovează pe unele dintre ele ca fiind cele mai bune.

Pentru a nu deveni confuz, merită să arunci o privire pe recenzii generale însoțite de comentarii ajutătoare. Îți vor spune ce sunt aceste metode învățare a limbii, pentru cine dau rezultate și dacă pot fi combinate cu alte activități.

Știind asta, vei putea lua o decizie bine informată. De asemenea va fi mai ușor să alegi o metodă de învățare conform programului, preferințelor și abilităților tale.

Ține minte că învățarea unei limbi este diferită pentru fiecare. Trebuie să o ajustezi stilului și aptitudinilor tale. Așa că, dacă te întrebi cum să înveți o limbă pe cont propriu, aici vei găsi răspunsul.

Care sunt cele mai bune căi de a învăța o limbă nouă?

Hai să aruncăm o privire la cele mai populare metode de a învăța o limbă nouă și să determinăm care sunt cele mai bune.

1. Imersiunea lingvistică

Experții sunt de acord că cea mai bună metodă este imersiunea lingvistică. Aceasta este o expunere continuă la limba care ne interesează fără posibilitatea de a ne "descurca" cu limba maternă.

Cu toate astea, puțini dintre noi își permit să studieze sau chiar să se mute într-o altă țară. Un compromis ar fi, totuși, să ascultăm un post de radio străin sau să urmărim un post TV străin. Poți aranja de asemenea conversații cu vorbitori nativi ai limbii pe care vrei să o înveți. În plus, noi recomandăm o aplicație numită “Tandem” – acolo poți găsi o persoană care este interesată în schimbul lingvistic. În felul acesta, veți învăța limba unul altuia.

În orice caz, dacă te întrebi cum să înveți rapid o limbă, aceasta poate fi o soluție.

Pentru cine? Cu siguranță pentru studenții care pot participa într-un program de studii peste hotare sau pentru oamenii care vor să se mute într-o altă țară.

Avantaje: eficiență, viteză, abordare holistică (învățarea mai multor aspecte ale limbii în același timp)

Dezavantaje: necesitatea de a te muta peste hotare fără efort.

Cum să înveți o limbă rapid cu această metodă? Petrece o zi întreagă exersând în caz că te muți peste hotare și câteva ore pe zi în țara ta natală.

Alte metode ce pot ajuta: materiale online, aplicații pentru învățarea limbii și schimb lingvistic.

2. Cursuri de limbi străine/lecții private

Găsirea unui profesor bun este o metodă tradițională dar încă de neînlocuit pentru a învăța limbi străine. Nu numai că îți va pune la dispoziție materiale pentru a învăța, dar te va ajuta să exersezi pronunția și te va ghida să înveți de unul singur. La urma urmei, ei au trecut prin asta și știu ce funcționează cel mai bine!

Totuși, dacă te întrebi cum să înveți o limbă rapid, aceasta s-ar putea să nu fie calea pe care să o urmezi.

Pentru cine? Aceasta este o metodă universală care funcționează pentru toată lumea care poate petrece cel puțin două zile pe săptămână la cursuri. Dacă vrei să înveți și să menții contactul cu oamenii, alege un curs de limbi străine. Dacă preferi confortul propriului apartament sau doar contactul față în față cu profesorul tău, merită să cauți un profesor bun.

Avantaje: universalitate, abilitatea de a ajusta lecțiile la propriul tău stil de învățare și sprijinul unei persoane experimentate.

Dezavantaje: un ritm moderat de învățare, necesitatea de a lucra în afara sălii de curs, posibile probleme cu găsirea cursurilor (în special cu limbile mai puțin cunoscute)

Cum să înveți rapid o nouă limbă cu această metodă? Învață de la 2 la 5 zile pe săptămână.

Alte metode care pot ajuta: În afara cursurilor, s-ar putea să fie necesar folosirea celorlalte metode de învățare.

3. Materiale online

Acesta poate fi un răspuns la întrebarea cum poți învăța o limbă de unul singur. Este o alternativă comodă de a învăța cu un manual. Putem alege un curs online de limbi străine, cartonașe, jocuri sau pur și simplu vizualizarea de clipuri sau articole într-o limbă străină.

Cu toate astea, materialele digitale nu pot fi un înlocuitor pentru învățatul față în față cu un profesor. Este totuși, un plus obligatoriu la învățarea unei limbii prin orice alte metode. Când vine vorba de întrebarea cum poți învăța rapid o limbă, nici aceasta nu este calea care trebuie urmată, fiind doar un bonus la celelalte metode.

Pentru cine: pentru oricine, dar mai presus de toate, pentru oamenii cărora le place tehnologia sau studiul individual.

Avantaje: disponibilitate, comoditate, universalitate, abilitatea de a alege cele mai bune materiale (ex. când alegi un curs digital), prețuri mai mici decât în cazul prezenței fizice.

Dezavantaje: superficialitate, o metodă care nu este suficientă ca atare.

Cum să înveți o limbă nouă rapid cu această metodă? Petrece minim o oră pe zi.

4. Aplicații pentru învățarea limbii

Acesta ar putea fi un răspuns la întrebarea cum să înveți o limbă pe cont propriu. Aplicațiile au început să devină o metodă populară pentru învățarea limbilor. Cea mai bună aplicație de învățare a limbii este o problemă de preferință personală, dar top 3 include Duolingo, Memrise și Busuu.

Duolingo este o aplicație gratuită disponibilă pentru desktop, laptop și tabletă. Aplicația oferă cursuri în 40 de limbi (inclusiv cele care sunt în testare Beta). Memrise este de asemenea gratuită și oferă cursuri în 19 limbi. Dacă însă ești interesat de cursuri străine la un nivel înalt, Busuu este o idee bună, dar probabil va trebui să te abonezi pentru a accesa resurse educaționale mai bune.

Ține minte, cele mai bune rezultate pot fi obținute printr-o combinație cu celelalte metode de învățare, cum ar fi, un curs de limbă străină, citirea manualelor sau expunerea prin ascultarea posturilor radio și urmărirea filmelor. Aceste aplicații ne pot ajuta cel mult să învățăm un pic din vocabular, reguli simple de gramatică și, mai mult sau mai puțin, pronunția.

Când vine vorba de întrebarea cum să înveți o limbă străină rapid, aceasta nu este calea de urmat.

Pentru cine: Pentru oamenii cărora le place tehnologia și vor să aibă acces la materialele de studiu în orice moment. Acesta poate fi de asemenea un răspuns la întrebarea cum să înveți rapid o limbă pe cont propriu.

Avantaje: poți învăța oriunde, ai acces gratuit și poți plăti un preț relativ mic pentru abonament. Vei fi motivat de gamificarea procesului de învățare.

Dezavantaje: învățarea este superficială, riscul de a uita rapid vocabularul și regulile de gramatică, o metodă care nu este suficientă de una singură.

Cum să înveți rapid o limbă nouă cu această metodă? De la 15 la 45 minute în fiecare zi.

Alte metode ce pot ajuta: este necesară folosirea tuturor metodelor de mai sus în combinație cu aceasta.

De ce nu pot învăța o limbă nouă?

Aceasta este o întrebare pe care mulți dintre voi v-o puneți. Totuși, mulți consideră în mod eronat că oricine care vrea să învețe o limbă străină o poate face.

Dacă te întrebi cum să înveți o limbă pe cont propriu sau cum să înveți rapid o limbă, s-ar putea să vrei să-ți reevaluezi efortul.

Învățarea unei limbi necesită anumite condiții și metode care s-ar putea să nu fie pentru toată lumea. De exemplu, unii oameni sunt mai bine adaptați la învățarea vizual - verbală în timp ce alții învață doar verbal. Unii oameni, pe de altă parte, învață cel mai bine combinând informații noi cu ceea ce știu deja sau comparându-se pe ei înșiși cu progresul făcut de ceilalți studenți.

Așadar, învățarea unei limbi de la zero poate fi problematică pentru mulți oameni. Să nu mai menționăm faptul că, dacă obiectivul tău este să călătorești sau să interacționezi cu clienți străini, atunci s-ar putea să trebuiască să știi mai multe limbi!

Din fericire, în zilele noastre, învățarea unei limbi străine nu este singura soluție. Putem recurge la un traducător instant electronic, care poate include cunoștințele a câteva zeci de limbi sau chiar mai multe! Nu mai trebuie să te întrebi cum să înveți rapid o limbă sau cum să înveți o limbă pe cont propriu.

Un asemenea traducător instant de sine stătător merită achiziționat, chiar dacă suntem obișnuiți cu aplicații online. De ce?

* Unele dintre ele au acces gratuit la internet în toată lumea datorită cardului SIM integrat. Așa că, indiferent unde călătorești, nu trebuie să-ți faci griji pentru costurile suplimentare legate de roaming.

* Translatoarele electronice sunt mult mai precise decât cele online.

* Un asemenea traducător instant are de obicei o baterie puternică, mulțumită căreia nu trebuie să folosim bateria telefonului în timp ce călătorim.

Un exemplu este Vasco Translator V4. Se conectează gratuit la internet în aproape 200 de țări și suportă 76 de limbi vorbite! Datorită acestor specificații, poți comunica cu peste 90% din populația lumii – nu trebuie să înveți toate limbile din lume!

Și chiar dacă scopul tău este încă să înveți o limbă străină sau dacă te întrebi cum să înveți o limbă pe cont propriu, acest dispozitiv de asemenea te va ajuta! Include o aplicație de învățare a limbii care folosește cartonașe – acolo, poți alege 28 de limbi diferite!

Deci, care sunt cele mai bune căi de a învăța o altă limbă?

Învățarea unei limbi este cu siguranță o direcție interesantă de dezvoltare personală. Cea mai bună cale de a face asta este cea care se potrivește stilului tău de viață și scopurilor tale educaționale. Așa că, dacă te întrebi cum să înveți rapid o limbă, iată niște metode folositoare: cursuri de limbi străine, învățarea cu un profesor și cu dicționarul – acestea sunt unele modalități care, cu siguranță te vor ajuta. Te pot ajuta și dacă încă te întrebi cum poți învăța o limbă pe cont propriu.

Cu toate astea, indiferent de preferințele tale, cea mai eficientă metodă este aceea de a folosi limba în viața de zi cu zi și de a te folosi de sprijinul vorbitorilor nativi.

Dacă întotdeauna ți-a fost greu să înveți o limbă, este în regulă. Ține minte că pentru muncă și călătorii ai opțiunea de a folosi un traducător instant pe care îl poți lua oriunde!

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#limbi straine, #cursuri limbi straine, #invatare limbi straine , #cursuri