Lionel Messi, in lotul Argentinei pentru primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial 2022

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 15:17
2037 citiri
Lionel Messi, in lotul Argentinei pentru primele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial 2022
Foto: Facebook / Leo Messi

Starul Lionel Messi (FC Barcelona) a fost convocat in selectionata Argentinei pentru primele doua meciuri din preliminariile zonei sud-americane ale Cupei Mondiale de fotbal editia 2022 din Qatar, programate luna viitoare.

Nationala "albiceleste" va infrunta reprezentativa Ecuadorului in data de 8 octombrie, pe stadionul "La Bombonera" din Buenos Aires, arena echipei Boca Juniors. Cinci zile mai tarziu, argentinienii se vor plasa La Laz pentru a infrunta echipa Boliviei, intr-o partida care va avea loc la o altitudine de 3.500 m.

Saptamana trecuta, Federatia Argentiniana de Fotbal (AFA) anuntase ca suspendarea dictata anterior impotriva lui Messi s-a prescris, iar decarul Barcelonei poate evolua in jocul cu ecuadorienii. Messi a fost suspendat pentru un meci la Copa America de anul trecut, dupa ce a fost eliminat in partida pentru locul al treilea, cu Chile, si dupa ce i-a acuzat pe sefii fotbalului sud-american de coruptie.

Selectionerul Lionel Scaloni, nu va conta insa in partidele cu Ecuador si Bolivia pe atacantul Sergio Aguero, golgheterul lui Manchester City, care a suferit o accidentare la genunchi si inca nu si-a reluat antrenamentele, si nici pe mijlocasul ofensiv Angel Di Maria (Paris Saint-Germain), a carui absenta ramane deocamdata fara explicatii, potrivit AFP.

Messi va avea in schimb alaturi cele doua vedete argentiniene din Serie A, Paulo Dybala (Juventus Torino) si Lautaro Martinez (Inter Milano)

Lotul anuntat vineri de Scaloni, compus doar din "stranieri", urmeaza sa fie completat cu jucatori care evolueaza in campionatul national.

Desfasurarea primelor doua etape de calificare din America de Sud pentru Mondialul din 2022 s-a aflat mult timp in suspans, din cauza pandemiei care continua sa faca ravagii pe acest continent si a inceput sa revina in forta si in unele tari europene.

Iata componenta lotului Argentinei:

Portari: Emiliano Martinez (Aston Villa/Anglia), Juan Musso (Udinese/Italia), Agustin Marchesin (FC Porto/Portugalia)

Fundasi: Juan Foyth (Tottenham/Anglia), Renzo Saravia (Intenacional Porto Alegre/Brazilia), German Pezzella (Fiorentina/Italia), Leo Balerdi (Olympique Marseille/Franta), Nicolas Otamendi (Manchester City/Anglia), Nehuen Perez (Atletico Madrid/Spania), Walter Kannemann (Gremio/Brazilia), Nicolas Tagliafico (Ajax Amsterdam/Olanda), Marcos Acuna (FC Sevilla/Spania), Facundo Medina (Lens/Franta)

Mijlocasi: Leandro Paredes (PSG/Franta), Guido Rodriguez (Betis Sevilla/Spania), Rodrigo De Paul (Udinese/Italia), Exequiel Palacios (Bayer Leverkusen/Germania), Giovani Lo Celso (Tottenham/Anglia), Nicolas Dominguez (Bologna/Italia)

Atacanti: Lionel Messi (FC Barcelona/Spania), Paulo Dybala (Juventus/Italia), Lucas Ocampos (FC Sevilla/Spania), Nicolas Gonzalez (VfB Stuttgart/Germania), Alexis Mac Allister (Brighton/Anglia), Alejandro Gomez (Atalanta/Italia), Joaquin Correa (Lazio Roma/Italia), Lucas Alario (Bayer Leverkusen/Germania), Lautaro Martinez (Inter Milano/Italia), Giovanni Simeone (Cagliari/Italia), Cristian Pavon (Los Angeles Galaxy/SUA).

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#messi la nationala argentinei , #FC Barcelona