Lionel Messi a castigat Balonul de Aur

Luni, 11 Ianuarie 2016, ora 20:53
9614 citiri
Lionel Messi a castigat Balonul de Aur
Foto: fifa.com

Fotbalistul argentinian Lionel Messi a castigat, luni seara, trofeul Balonul de Aur, oferit de FIFA celui mai bun fotbalist din 2015.

Argentinianul i-a invins in gala de la Zurich pe Cristiano Ronaldo si Neymar. Pentru Messi a contat contributia decisiva pe care a avut-o la castigarea Ligii Campionilor cu FC Barcelona.

"Este un moment incredibil pentru mine. In ultimii doi ani am fost in public, l-am vazut pe Cristiano cum a castigat. Am visat la acest trofeu de cand eram copil. Vreau sa le multumesc colegilor mei, fara ei n-am fi castigat niciunul. Vreau sa multumesc si fotbalului, mi-a oferit tot ce am", a spus Messi, vizibil emotionat.

Pentru Lionel Messi, acesta a fost al cincilea Balon de Aur din cariera. Ronaldo ramane in schimb cu trei trofee.

In cadrul acestei gale a mai fost anuntata si cea mai buna echipa din 2015, dupa cum urmeaza: Neuer (Bayern Munchen) - Dani Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Modrici (Real Madrid), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona).

De asemenea, Luis Enrique (FC Barcelona) a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului in fotbalul masculin, in timp ce la feminin trofeul i-a fost acordat lui Jill Ellis (SUA).

Cel mai frumos gol al anului i-a apartinut brazilianului Wendell Lira, cu o foarfeca de toata splendoarea.

Ziare.com a transmis gala in direct:

20:55 - "Este un moment incredibil pentru mine. In ultimii doi ani am fost in public, l-am vazut pe Cristiano cum a castigat. Am visat la acest trofeu de cand eram copil. Vreau sa le multumesc colegilor mei, fara ei n-am fi castigat niciunul. Vreau sa multumesc si fotbalului, mi-a oferit tot ce am", a spus Messi, vizibil emotionat.

20:53 - Lionel Messi a castigat Balonul de Aur!

20:46 - Carli Lloyd e desemnata cea mai buna fotbalista din 2015. Aceasta plange in hohote in momentul primirii trofeului: "Este o onoare, un vis. Vreau sa le multumesc celor care m-au votat si celor de la federatia americana", a spus Llyod.

20:41 - In scurt timp vom afla si numele celui mai bun fotbalist din 2015.

20:40 - Cel mai frumos gol al anului a fost marcat de brazilianul Wendell Lira.

20:26 - Mai sunt doar cateva minute pana cand vom afla numele celui mai bun fotbalist in lume in 2015.

20:18 - FIFA acorda un premiu special Fair Play pentru toate echipele care au sprijinit refugiatii din Siria.

20:09 - Cel mai bun antrenor al anului a fost desemnat Luis Enrique (FC Barcelona).

20:07 - Cea mai buna antrenoare a anului a fost desemnata Jill Ellis (SUA).

19:48 - FIFA anunta cel mai bun prim 11 al anului: Neuer (Bayern Munchen) - Dani Alves (Barcelona), Thiago Silva (PSG), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) - Modrici (Real Madrid), Pogba (Juventus), Iniesta (Barcelona) - Messi (Barcelona), Ronaldo (Real Madrid), Neymar (Barcelona).

19:37 - Ronaldo, Neymar si Messi intra pe scena. Nemyar are o palarie asemanatoare cu cea purtata de Ianis Hagi la gala AFAN. Prezentatorul isi face un selfie cu fotbalistii si fotbalistele de pe scena.

19:25 - A inceput ceremonia!

Aparitie uimitoare la gala FIFA: Cum s-a imbracat unul dintre cei mai buni fotbalisti ai lumii (Foto)

Nominalizarile din aceasta seara:

Balonul de aur: Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Neymar

Jucatoarea anului: Carli Lloyd, Aya Miyama, Celia Sasic

Antrenorul anului (barbati): Pep Guardiola, Luis Enrique, Jorge Sampaoli

Antrenorul anului (femei): Jill Ellis, Mark Sampson, Norio Sasaki

Golul anului: Alessandro Florenzi, Wendell Lira, Lionel Messi

Marele favorit la castigarea Balonului de Aur este considerat Lionel Messi, care a fost desemnat si de UEFA cel mai bun jucator la gala organizata in luna august a anului trecut. Messi si Neymar au castigat atat titlul in Spania cat si Liga Campionilor in sezonul precedent.

In schimb, Cristiano Ronaldo vine dupa 61 de goluri marcate in ultimul sezon, dintre care 48 in campionat.

Ronaldo a castigat in ultimii doi ani Balonul de Aur, in timp ce pentru Messi acesta ar putea fi al cincilea trofeu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Lionel Messi Balon Aur, #castigator Balon Aur 2015, #Leo Messi balon Aur , #stiri Lionel Messi