Conflictul Israelului din Gaza se transformă într-un război regional cu Iranul, o serie de războaie civile sunt în desfășurare în Africa, iar invazia Rusiei în Ucraina nu dă semne de încetinire, scrie mirror.co.uk.
Războaiele de pe glob implică acum unele dintre cele mai mari și mai influente puteri mondiale, China extinzându-și influența în zonele de război din Africa, în timp ce țările NATO pompează bani și arme în lupta continuă a Ucrainei împotriva sângerosului Putin.
Unii se pregătesc deja pentru ce este mai rău, experții în tehnologie din Silicon Valley declarând că au încheiat acorduri pentru a închiria avioane private în cazul unui scenariu apocaliptic.
Așadar, care este cea mai sigură țară în care să te îndrepți în cazul izbucnirii celui de-Al Treilea Război Mondial? Unele țări ies în evidență ca paradisuri sigure departe de conflict.
Miliardarul din Silicon Valley, Sam Altman, CEO al OpenAI, a declarat pentru New Yorker că a încheiat un acord cu cofondatorul PayPal, Peter Thiel, pentru a fugi din Statele Unite și a se refugia în Noua Zeelandă în cazul în care lucrurile ar lua o întorsătură proastă. Cei doi vor închiria un avion privat către proprietatea lui Thiel.
Noua Zeelandă se află la 1499 de kilometri de Australia și este una dintre cele mai îndepărtate zone din lume. Țara a cunoscut o dezvoltare economică considerabilă datorită resurselor sale naturale și centrelor urbane. Aceasta face din Noua Zeelandă un loc ideal pentru evitarea potențialelor catastrofe ale celui de-al treilea război mondial.
De asemenea, țara este considerată unul dintre „cele mai sigure locuri” în caz de război nuclear, RethinkingSecurity susținând că țara este „relativ ferită de efectele iernii nucleare și produce un surplus de alimente, astfel încât foametea este puțin probabilă”.
Islanda este izolată precum Noua Zeelandă, dar îi lipsește climatul mai cald, scrie The Express. În lunile de vară din Islanda se înregistrează de obicei o temperatură maximă de 14 C, în timp ce nopțile de iarnă pot atinge temperaturi de până la -25C.
Insula nordică are însă avantajul de a fi departe de restul lumii, la aproximativ 800 de kilometri de nord-vestul Scoției și la 800 de kilometri de vestul Norvegiei.
Islanda se mândrește, de asemenea, cu o populație de doar 380. 000 de persoane începând cu 2022. La fel ca Noua Zeelandă, accesul său la resursele naturale o face o opțiune solidă pentru cei care fug de un posibil Al Treilea Război Mondial, energia regenerabilă din această națiune îndepărtată fiind mai mult decât ideală pentru a te refugia de război.
Una dintre cele mai dezvoltate părți ale Americii de Sud din punct de vedere economic este locul ideal pentru a te adăposti în timpul apocalipsei, Chile transformându-se într-un mega-oraș. Resursele naturale și litoralul idilic - cel mai lung din lume - sunt esențiale pentru ca această țară să fie un loc ideal pentru a scăpa de război.
Pentru cei care doresc o climă mai caldă într-o perioadă de criză, Fiji este cea mai bună soluție. Insula din Pacific este, ca și Noua Zeelandă, departe de aproape oricine. Zona îndepărtată se află la 2092 de kilometri de Noua Zeelandă și este formată din 100 de insule locuite.
Fiji nu este la fel de dezvoltată din punct de vedere economic ca alte țări de pe această listă, are o populație mult mai mică, cu doar 90.000 de locuitori în capitala Suva. Populația țării nu depășește 900.000 de persoane. Dar are acces la resurse naturale, o necesitate absolută pentru cei care doresc să fugă de apocalipsă.