Literatura politic corectă poate duce la istoria politic corectă?

Autor: Dan Ioan Popp - antreprenor
Miercuri, 05 Aprilie 2023, ora 14:56
2079 citiri

Se poate merge mai MUUULT, mai adânc cu revendicările celor persecutați, umiliți, nedreptățiți de-a lungul timpului?

Noul Testament este plin de fărădelegile romanilor față de primii creștini din bazinul mediteranean; Vechiul Testament este plin de fărădelegile babilonienilor (teritoriu împărțit azi între Irak și Iran) îndreptate împotriva evreilor.

Oare s-a deschis o cutie a Pandorei pentru toți obidiții lumii, din țări/imperii diferite, din continente diferite, din religii diferite, din vremuri diferite?

Probabil că depinde de cât de mare este lobby-ul urmașilor celor care au fost năpăstuiți.

Apașii pot cere rescrierea istoriei Canadei și a SUA; la fel urmașii incașior, aztecilor și mayașilor pot cere reparații Spaniei.

Iar, mai aproape de noi, "țiganii" din România și din toată Europa au acum un model al succesului reparației.

BLM se poate transforma în ȚLM...😐

Prin simetrie, dacă "black people" nu cer să fie reprimiți în Africa, ci "reparații" în societățile/țările în care trăiesc de sute de ani, probabil nici "țiganii" nu ar cere reprimirea în nordul Indiei și Pakistanului... ci "reparații" similare!

Democrația ateniană participativă extinsă s-a dovedit ineficace în fața Spartei, apoi a fost răsturnată Republica Romană de Cezar, iar când împăratul Comodus a dus populismul la extrem devenind... gladiator (fals!!) mulțimea a avut gustul puterii ei și iluzia... egalității!!!

De 2000 de ani puterea se dizolvă printre visele celor mulți, din ce in ce mai multi.

Când "îi dai nas lui Ivan, el se urcă pe Divan"...

Eroarea este în lozinca Liberté, Égalité, Fraternité deoarece într-o lume reală NU există libertate totală, NU există egalitate totală, NU există fraternitate totală.

Idioții (ăia mulți de tot...) cred că are rost să aspire și să lupte pentru Libertate... totală, pentru egalitate totală și pentru un fel de Fraternitate... obligatorie!

Libertatea totală a individului îl pune pe individ CONTRA comunității.

Egalitatea totală frizează absurdul deoarece grasul NU este egal cu slabul, înaltul cu piticul, negru cu albul, prostul cu deșteptul, masculinul cu femininul...

Fraternitatea totală este mortală deoarece fiecare individ trebuie să cedeze părți din ce are sau ce este pentru egalizare, ceea ce pe termen lung înseamnă extincția continuă a celui ce este doar cuantic superior altuia!

Bref, o problema PROST formulată NU poate fi rezolvată! "...le problème mal posé ne peut pas être résolu!"

Cine poate reformula, nuanțat aberația... Liberté, Égalité, Fraternité?

Viitorul NU sună bine (pentru cei care deschid larg ochii)!

*Literatura politic corectă* - Noua ediție a romanului „Pe aripile vântului” a fost publicată cu avertismentul „rasist” și „ofensator”.

Dan Ioan Popp - antreprenor in serie, de profesie inginer automatist. A fost cofondator al BVB ca presedinte Broser SA, presedinte ARAI si al Uniunii Nationale a Agentilor Imobiliari, trainer IRECSON , profesor asociat ASE si a mai activat in domenii precum e-commerce (on-line shopping,on-line marketing, health & life-style consultancy),real estate development (CEO-Impact S.A, selling manager, trainer si coacher).

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#literatura, #Pe aripile vantului, #carte, #discriminare , #stiri sociale