Nostalgiile stârnite de o poză făcută în stațiunea Neptun, în 1982. "Raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste"

Sambata, 20 Aprilie 2024, ora 15:05
9290 citiri
Nostalgiile stârnite de o poză făcută în stațiunea Neptun, în 1982. "Raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste"
Poza surprinsă în Neptun FOTO Facebook/ Dobrogea și dobrogeni

În timp ce mulți români au renunțat la vacanțele de pe litoralul românesc, unora le e dor de vremurile de glorie în care stațiunile erau pline de turiști.

Din când în când, în mediul online sunt postate poze vechi de zeci de ani care surprind plajele pline de oameni.

Recent, cineva a publicat o fotografie surprinsă în Neptun, precizând că ar fi din 1982. În prim plan apare un cuplu de tineri care se deplasează pe o bicicletă dublă.

"Toate stațiunile din țară se prezentau exemplar"

Fotografia a strâns mii de aprecieri și sute de comentarii în care oamenii se referă la amintirile stârnite. Cineva se referă la felul în care arătau stațiunile din țara noastră.

"Bine că ne întoarcem în timp, și constatăm că atunci se trăia bine, eram fericiți și nu știam!", ține cineva să precizeze.

O altă persoană e convinsă că în acele vremuri stațiunile de pe litoral arătau mult mai bine decât acum. "Toate stațiunile din țară se prezentau exemplar în anii aceea! Lucrurile s-au schimbat în rău, din păcate".

Într-unul dintre comentarii cineva își amintește și care erau distracțiile în acele timpuri. "Toată stațiunea era plină de flori și turiști, curățenie exemplară, plajele nivelate, parfumate zilnic, la hotelul Neptun sală de jocuri și ruletă, în Jupiter barul de noapte Paradis (unde s-au filmat secvențe din Nea Marin miliardar), o rivieră strălucitoare plină de viață. De trăsurile cu cai vă mai amintiți?"

"Era raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste"

Cineva își amintește că stațiunea era frecventată în general de nomenclatuiști. "Era raiul securiștilor, politrucilor și protipendadei comuniste. Pe lângă ei, tot felul de șefi de aprozare, măcelari, șefi de sala pe la restaurante, etc."

Imaginea a stârnit dulci amintiri celor care au trăit în acele vremuri. "Mi-aduc perfect aminte de aceste biciclete și de parfumul florilor."

Pentru alții, sudul litoralului era zona preferată când venea vorba de concedii pe litoral. "Am mers din 69' pînă în 84' la Olimp".

Sunt mulți cei care regretă vremurile din urmă cu patru decenii. "Da, a fost minunat a fost tare frumos! Hotelul Neptun a fost la înălțime, ce să mai vorbim, toată stațiunea Neptun, a fost o stațiune de LUX!!! Păcat, mare păcat, s-a distrus totul cu bună știință!"

O persoană are și o sugestie interesantă. Crede că ar fi bine dacă cineva ar pune față în față modul în care se face acum turism comparativ cu ceea ce se întâmpla înainte de Revoluție. "Este necesar un studiu comparativ privind organizarea turismului înainte de 1990 și după 1989."

Quarterly Report - Editia 4

Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul se pregătește să aprobe "Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale"
Guvernul va aproba joi, prin ordonanţă de urgenţă, Programul naţional pentru transformarea digitală a autorităţilor publice locale. "Beneficiarii programului sunt unităţile...
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Cine ar câștiga alegerile pentru funcția de președinte în România, conform celui mai recent sondaj de opinie
Aproape un sfert dintre alegători ar opta pentru Mircea Geoană în primul tur al alegerilor prezidenţiale, 18.2% pentru Marcel Ciolacu (PSD), 13.5% pentru George Simion (AUR), 12.5% pentru Diana...
#litoral romanesc, #neptun, #poza, #nostalgie comunism , #comunism