Șeful ANPC explică prin bancuri ”deriva” turismului românesc: ”E ca la blind date, îți spune "am 18 ani, blondă, picioare lungi", iar la întâlnire apare străbunica-sa”

Joi, 11 August 2022, ora 22:47
5361 citiri
Șeful ANPC explică prin bancuri ”deriva” turismului românesc: ”E ca la blind date, îți spune "am 18 ani, blondă, picioare lungi", iar la întâlnire apare străbunica-sa”
Șeful ANPC a avertizat că vor continua controalele pentru remedierea neregulilor FOTO Facebook / Horia Constantinescu

Președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, a vorbit joi, 11 august, despre ”deriva în care se află turismul românesc” și a transmis că este hotârât ”să facă curat”.

Horia Constantinescu a comentat acuzațiile celor care susțin că, prin controalele și abaterile expuse, ANPC nu face decât să contribuie la denigrarea turismului românesc.

”Mi-aș dori foarte tare ca cei care ne acuză de așa ceva să fie nevoiți să trăiască, la un moment dat în existență, situația unui blind date (întâlnire pe nevăzute - n.red.), în care la telefon, așa cum este turismul românesc, îți spune "domne`, am 18 ani, blondă, ochi albaștri, picioare lungi, totul conform", iar la întâlnire apare străbunica-sa, bătrână de 82 de ani, fără dinți în gură, spunând " domne`, nu a putut să ajungă cea cu care ai vorbit la telefon, iată, mă prezint eu".

Suntem în situația aceasta sau suntem în situația bancului sau înțelepciunii populare umoristice ce vorbește despre cei doi care se întâlnesc, unul cu o vacă, unul fără, zice "Domne`, vaca dă lapte? Nu, zice. Dar e bună de carne? Nu. Dar paște? Nu, dar nu e ascultătoare. Păi și de ce o duci la târg? Să o fac de râs”, a continuat Horia Constantinescu, la B1 TV.

Șeful ANPC a criticat și condițiile din gări, din trenuri și hoteluri și pe taximestriștii care ”fac prețul la kilogram”.

”Suntem în situația în care, indiferent ce ar spune sau nu Autoritatea noastră, turistul care coboară din trenul cu o curățenie discutabilă, într-o gară curată discutabil, având un taximetrist ce îi face prețul la ochi, la kilogram sau la greutatea bagajelor, îl duce la un hotel despre care i se spune că este la 5 metri de plajă, constată că, dacă ar fi uriașul din povestea cu Gulliver, ar putea ajunge, ceea ce e o practică comercială înșelătoare, se duce să se răcorească la restaurant, unde poate are șansa să nu consume ceva expirat de câteva luni, ci poate chiar de câțiva ani… toate lucrurile acestea, de fapt, vorbesc despre deriva în care se află turismul românesc, cu sau fără ANPC”, a mai spus el.

Horia Constantinescu a subliniat că ANPC transmite „un mesaj de fermitate”.

„Arătăm consumatorilor și turiștilor că suntem pregătiți să curățăm zonele din care el deja a fugit, pentru că nu am gonit noi turiști. Turiștii aveau rezervări în alte destinații la nivelul altor țări încă din primăvară sau de iarna trecută. Ei știau că nu mai vor pe litoralul românesc, ei știu că nu mai vor la muntele din România. Ceea ce noi încercăm să transmitem este că facem curat, că suntem serioși în ceea ce facem”, a adăugat președintele ANPC.

Eveniment Quarterly Report

Primul pod din Europa construit în curbă se află în România. Unde poate fi văzută bijuteria arhitectonică veche de 160 de ani FOTO
Primul pod din Europa construit în curbă se află în România. Unde poate fi văzută bijuteria arhitectonică veche de 160 de ani FOTO
Podul de Piatră din Băile Herculane este primul din Europa construit în curbă. Lungimea totală este de 36 de metri, cu o structură pe două bolți având deschideri diferite. Lățimea...
Comisarii ANPC verifică centrele comerciale Dragonul Roșu și Mega Shop. Primele nereguli descoperite VIDEO
Comisarii ANPC verifică centrele comerciale Dragonul Roșu și Mega Shop. Primele nereguli descoperite VIDEO
Acţiune a comisarilor ANPC la centrele comerciale Dragonul Roşu şi Mega Shop - VIDEO Zeci de comisari ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) participă vineri...
#litoral romanesc, #Horia Constantinescu ANPC, #controale anpc, #turism Romania, #deriva , #ANPC