Prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte VIDEO

Vineri, 02 Iunie 2023, ora 00:35
15785 citiri
Prima transmisie în direct din istorie de pe planeta Marte VIDEO
ESA va efectua prima transmisie LIVE de pe planeta Marte din istorie FOTO: ESA

Spectacolul planetar intră vineri, 2 iunie 2023 într-o nouă etapă a explorării cosmosului: transmisia LIVE de pe Marte realizată de Agenția Spațială Europeană (ESA). Fluxul de imagini de pe planeta roșie, va începe la ora 19.00 (ora României).

Pentru a sărbători a 20-a aniversare a Mars Express de la ESA, omenirea va avea ocazia să fie martoră a unui eveniment planetar special: prima transmisie în direct de pe Marte din toate timpurile, potrivit IFL Science.

Agenția Spațială Europeană va efectua prima transmisie LIVE de pe planeta Marte, difuzând imagini într-un flux care va dura o oră. Acesta se va recepționa pe canalul ESA de pe YouTube, oferind spectatorilor de pe pământ un spectacol unic.

Atenție la consumul de cafea, avertizează medicii: De la câte cești băute zilnic riști să faci demență

Proiectul MARS EXPRESS al ESA este destinat unei mai profunde înțelegeri a celui mai apropiat vecin planetar al nostru. Imaginile vor fi transmise direct pe Pământ de la Camera de monitorizare vizuală (VMC) de la bordul orbiterului, arătând Marte de departe în toată splendoarea sa.

Deoarece această misiune rulează de aproape două decenii, echipamentele învechite au cunoscut zile mai bune.

„Aceasta este o cameră veche, planificată inițial în scopuri de inginerie, la o distanță de aproape trei milioane de kilometri [1.864.114 mile] de Pământ – aceasta nu a fost încercată înainte și, pentru a fi sincer, nu suntem 100% siguri că va funcționa”, a declarat James Godfrey, manager de operațiuni spațiale la centrul de control al misiunii ESA din Darmstadt.

„Dar sunt destul de optimist. În mod normal, vedem imagini de pe Marte și știm că au fost făcute cu câteva zile înainte. Sunt încântat să văd Marte așa cum este acum – cât de aproape de un „acum” marțian, cât putem să ajungem!”

Este numit „în direct”, dar va exista o ușoară întârziere din cauza timpului necesar pentru ca lumina să parcurgă distanța mare dintre Pământ și Marte. Distanța depinde de orbitele celor două planete, dar media este de aproximativ 225 de milioane de kilometri.

Misterul femeii care nu simte durerea: Doctorii au aflat minunea din organismul ei

Timpul dintre imaginile luate de pe orbită în jurul lui Marte și apariția pe ecran va fi de aproximativ 18 minute: aproximativ 17 minute pentru ca lumina să călătorească de pe Marte pe Pământ și încă un minut pentru a trece prin firele și serverele de pe sol.

Imaginile care vor fi transmise de pe Marte se vor succede la aproximativ 50 de secunde, anunță experții de la ESA. Mars Express a trecut prin multe momente memorabile în cei 20 de ani de existență, făcând descoperiri cheie de pe planeta Marte.

În cele două decenii de funcționare, sonda a detectat dovezi ale unor acvifere subterane gigantice, a pierdut și și-a regăsit prietenul de pe suprafața roșie numit Beagle 2, a împărtățit imagini glorioase, precum panorama polului sudic de pe Marte.

În mod cu totul uimitor, Mars Express a făcut aceste lucruri minunate, explorând planeta roșie, în timp ce rulează o versiune modificată a sistemului de operare Windows 98. ESA va trimite actualizări în timp real în timpul transmisiei Live de pe Marte pe contul său oficial de Twitter.

Prezentarea sa de ansamblu asupra Mars Express spune că sonda a început să se rotească pe traiectoria planetei roșii, începând cu 25 decembrie 2003, un adevărat miracol de Crăciun.

Eveniment Quarterly Report

Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Referat DNA: Baronul PSD Dumitru Buzatu făcea presiuni asupra subalternilor care se ocupau de derularea proiectelor finanţate din fonduri europene
Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, făcea presiuni asupra subalternilor săi care se ocupau de derularea unor proiecte finanţate din fonduri europene pentru ca unele sume...
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Trecutul puțin știut al lui Dumitru Buzatu: a scris la un ziar celebru, în "grupul acela formidabil": "Un tânăr de treabă ajuns o otreapă"
Baronul PSD Dumitru Buzatu este amintit de foști colegi de facultate din Iași. În studenție, politicianul ajuns stăpânul "moșiei" Vaslui era apreciat și considerat un tânăr de viitor....
#LIVE Stream Marte, #Marte transmisie live, #marte, #imagini Marte, #video Marte, #Marte video, #planeta Marte , #stiri externe