Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Schimbare de antrenor în Premier League. Echipa din Liverpool a ajuns în zona retrogradării

Duminica, 16 Ianuarie 2022, ora 18:27
3507 citiri
Schimbare de antrenor în Premier League. Echipa din Liverpool a ajuns în zona retrogradării
Rafael Benitez

Clubul englez de fotbal Everton a anunţat duminică demiterea antrenorului spaniol Rafael Benitez după o serie de rezultate slabe, ultimul fiind eşecul de sâmbătă de pe terenul lanternei roşii Norwich City (1-2), transmite presa internaţională.

"Benitez, care a venit la Everton în iunie 2021, a părăsit clubul cu efect imediat", a indicat Everton într-un comunicat. "O actualizare cu privire la un înlocuitor permanent va fi făcută în timp util", a adăugat gruparea aflată pe locul 15 în Premier League, la 6 puncte de zona retrogradării.

Everton a început bine sezonul, însă a câştigat un singur meci de campionat după luna septembrie, iar după înfrângerea de sâmbătă fanii i-au contestat pe spaniol şi pe şefii clubului.

Everton va căuta acum al şaptelea antrenor în ultimii şase ani.

Rafa Benitez, care a câştigat Liga Campionilor cu Liverpool în 2005, a semnat la sfârşitul lui iunie un contract pe trei ani cu gruparea de pe Goodison Park.

Numirea lui Benitez a fost controversată, unii fani ai lui Everton opunându-se prezenţei sale pe banca echipei. Benitez a devenit primul antrenor care pregăteşte cele două rivale din oraşul Liverpool din anii 1890, după William Edward Barclay, care a făcut drumul în sens invers.

El a venit în locul italianului Carlo Ancelotti, sub comanda căruia Everton a încheiat sezonul pe locul al zecelea în Premier League.

Rafa Benitez a antrenat-o timp de şase ani pe FC Liverpool, până în 2010, reuşind să-i conducă pe "cormorani" la câştigarea Ligii Campionilor în 2005, înainte de a cuceri Cupa Angliei, în sezonul următor. Tehnicianul iberic le-a mai pregătit-o în Anglia pe Chelsea, cu care a câştigat Europa League în 2013, ca antrenor interimar, şi pe Newcastle United. El a activat ultima oară în China, la Dalian Professional, de care s-a despărţit în luna ianuarie a anului trecut.

Rezultatul din Anglia care aruncă în aer lupta pentru titlu: cum s-a încheiat derby-ul orașului Liverpool
Rezultatul din Anglia care aruncă în aer lupta pentru titlu: cum s-a încheiat derby-ul orașului Liverpool
Echipa engleză FC Liverpool a pierdut miercuri seara, în deplasare, scor 0-2, meciul disputat în faţa concitadinei Everton, în etapa a 34-a din Premier League. Everton s-a impus pe...
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Pierdere grea pentru Manchester City în lupta pentru titlu. Ce meci important va rata vedeta Haaland
Manchester City, campioana en-titre a Angliei, nu se va putea baza pe vedeta Erling Haaland în meciul de joi cu Brighton, din Premier League, a anunţat miercuri antrenorul Pep Guardiola, scrie...
#liverpool, #antrenor, #premier league, #Rafael Benitez , #stiri fotbal