Razboiul care nu poate inceta si razboiul care incepe

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 18 Iulie 2018, ora 07:21
21095 citiri
Razboiul care nu poate inceta si razboiul care incepe

Dupa ce a linsat zi de zi si seara de seara pe oricine i-a stat in cale, televiziunea infractorului Voiculescu propovaduieste incetarea razboiului romano-roman si marea impacare, care ar fi obiectivul cel mare si dezirabil al intalnirii dintre presedintele Ioahnnis si premierul Dancila, solicitare de la Bruxelles in perspectiva presedintiei romanesti a UE.

Nu stiu ce e in capul dlui Iohannis si nici asteptari nu prea mai am de la domnia sa, ca sa fiu sincera, dar eu, una, nu vad posibila nicio impacare decat dupa ce toti borfasii care si-au batut joc de tara aceasta si de banii ei vor fi facut anii multi de puscarie pe care ii datoreaza societatii pentru nemerniciile lor.

Cine cu cine sa se impace? Victimele cu infractorii? Pagubitii cu hotii? Si ce ar insemna impacarea aceasta? Ca victimele sa uite si sa ierte, iar infractorii sa ramana cu prada si libertate? Adica amnistie si gratiere, plus distrugerea Codurilor Penale, pentru ca pe viitor sa nu mai existe motive de razboi.

Ca doar ne zicea Darius Valcov, condamnat in prima instanta la 8 ani de puscarie pentru coruptie, ca in anul Centenarului sa avem un moment zero. Adica momentul in care victoria borfasilor sa fie definitiva.

Nu, multumesc! Asanarea Romaniei trebuie sa continue, pentru ca altfel suntem pierduti.

Din pacate, nu am mari indoieli ca lui Klaus Iohannis chiar i-ar conveni aceasta mare impacare care sa-i asigure un final de mandat lin, cu vacante tihnite intrerupte de vacante si mai tihnite.

Dar ironia face ca un razboi mocnit sa devina tot mai inflamat chiar in sanul actualei coalitii. Razboiul PSD-ALDE, inevitabil, de altfel, avand in vedere apropierea alegerilor prezidentiale. Dl Tariceanu intentioneaza sa candideze si este convins ca poate deveni presedinte al Romaniei. Este marele sau vis de pe vremea cand incasa scatoalcele periodice ale lui Traian Basescu.

O vreme a sperat si a fost incurajat sa spere ca PSD ii va incredinta o candidatura comuna din partea actualei coalitii. Naiva speranta, lucru pe care pare sa-l fi inteles. PSD este cel mai mare partid din Romania si nu si-ar permite in veci sa nu aiba candidat.

Chiar daca Liviu Dragnea ar accepta cumva ca CPT sa fie unic candidat, partidul ar refuza sa traga pentru un alogen. Nu ai cum sa mobilizezi oastea pesedista pentru un non pesedist, cel putin nu in primul tur.

Deci este clar ca actuala coalitie va avea doi candidati. Adica situatia imposibila. Nicio alianta nu a rezistat acestei presiuni. Guvernul PSD-PDL din 2009 s-a facut tandari inainte de prezidentiale. USL s-a spart din acelasi motiv.

Din postura de prezidentiabil, care ar fi interesul lui CPT? Electoratul ALDE nu-i ajunge, structura partidului propriu nu-l ajuta. Asa ca are nevoie sa traga spre el cat mai mult din electoratul PSD. Pentru asta are nevoie de un PSD cat mai slab, incapabil sa produca un prezidentiabil puternic si cu un lider cat mai vulnerabil. Exact din aceste motive CPT are nevoie de un Liviu Dragnea sub presiune penala si tot mai incoltit de baroni.

Citeste si analiza Tariceanu lupta cu Dragnea cu manusi de plus. De ce se opune liderul ALDE unei ordonante de amnistie?

In plus, CPT are nevoie sa smulga cat poate din electoratul PNL, partid la randul sau in criza, un electorat care nu este neaparat radical #rezist, dar nici nu ar inghiti inundarea strazilor cu infractori si nici o masura antiJustitie atat de grosiera precum o ordonanta de amnistie si gratiere.

Si, tot ca prezidentiabil, CPT nu are nevoie sa devina asemeni lui Crin Antonescu, absolut indezirabil pentru Occident.

Din toate aceste motive dl Tariceanu nu are niciun interes ca ordonanta amnistiei si gratierii sa fie adoptata. Si la asta se adauga motive punctuale de nemultumire carora ALDE incepe sa le dea glas.

Nu cred ca anul Centenarului se va incheia cu ALDE si PSD in aceeasi barca. Acest razboi politic ar putea fi marea sansa a Romaniei. Poate singura in aceste vremuri teribile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#ordonanta amnistie si gratiere, #intalnire Iohannis Dancila , #Calin Popescu Tariceanu