Aberatia zilei: Dispret pana la capat

Luni, 18 Mai 2015, ora 15:22
6759 citiri
Aberatia zilei: Dispret pana la capat
Foto: captura YouTube / Obiectiv Argesean

Deputatul Catalin Radulescu (foto) a fost numit seful PSD Diaspora in conditiile in care el este trimis in judecata pentru luare de mita intr-un dosar in care a fost pus sub control judiciar, avand interdictie sa paraseasca tara. Radulescu a lansat un atac furibund la adresa justitiei, profitand de condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Condamnarea prietenului meu Liviu Dragnea, pentru un drept fundamental castigat de noi prin Revolutie, dreptul de a alege si a fi ales, de a face campanie electorala si de a indemna oamenii sa mearga la vot, este unul din cele mai periculoase precedente care se pot crea impotriva statului de drept si al democratiei. Prin aceasta condamnare absurda si abuziva sunt condamnati toti ceilalti 7,4 milioane de romani alaturi de Liviu Dragnea.

Onoarea si demnitatea omului si politicianului Liviu Dragnea este (sic!) deasupra acestei condamnari represive, iar acceptarea unei demisii a lui din functiile de conducere a le PSD, nu ar face altceva decat sa fim de acord cu vinovatia acestuia. Solicit tuturor membrilor de partid de la toate nivelurile sa fim solidari cu Presedintele Executiv al partidului nostru si sa ne opunem ferm demisiei.

Sunt prea multe atacuri asupra statului de drept, a democratiei si libertatilor democratice in ultima perioada atat din interior cat si din exterior si numai uniti in lupta de sustinere a acestor valori democratice vom reusi sa rezistam", a postat pe Facebook Catalin Radulescu.

Lasand la o parte marile si micile greseli facute de deputatul PSD in postarea de mai sus (fiecare partid isi alege liderii dupa propriile criterii si se pare ca la PSD gramatica nu e unul dintre ele), nu putem sa nu remarcam in primul rand confuzia pe care liderul PSD Diaspora o intretine in mod voit, alaturi de alti lideri ai partidului (inclusiv Victor Ponta), asupra motivului pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat de instanta suprema in Dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea nu a fost condamnat pentru ca a indemnat lumea sa vina la vot, asta este o minciuna. In realitate, presedintele executiv al PSD a fost pedepsit la un an de inchisoare, printre altele, pentru ca alaturi de alte persoane implicate in desfasurarea procesului de votare "a inlesnit falsificarea listelor electorale", prin adaugarea unor persoane care nu s-au prezentat la vot, care nu au solicitat urna mobila, care nu se aflau in Romania, ba chiar unele nu se mai aflau nici in viata, fiind moarte de-a binelea.

Nu credem ca 7,5 milioane de romani s-au pretat la asta, asa cum sustin colegii celui condamnat.

Pe de alta parte, ne intrebam pe ce se bazeaza liderul PSD Diaspora cand spune ca decizia Inaltei Curti este "absurda si abuziva". A vazut probele din dosar? A participat la sedintele de judecata? A ascultat depozitiile martorilor? Acuzatiile procurorilor? Pledoariile avocatilor?

Catalin Radulescu este de profesie medic si nu are niciun dram de pregatire juridica. In baza caror argumente contrazice public decizia unor judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie?

Am incercat fara succes sa il contactam telefonic pe liderul PSD Diaspora pentru a ne raspunde la aceste intrebari si pentru a ne explica la ce se refera atunci cand sustine ca "sunt prea multe atacuri asupra statului de drept, a democratiei si libertatilor democratice in ultima perioada atat din interior cat si din exterior". Credem ca nu gresim daca ne gandim ca face aluzii la adresa pozitiilor critice exprimate de ambasadele occidentale la Bucuresti dupa modificarea Codului Penal in Parlament.

Jurnalistii de la Adevarul sustin ca Radulescu a fost numit sef la PSD Diaspora la propunerea lui Victor Ponta (fost procuror!), in conditiile in care el este trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, fiind pus sub control judiciar (cu alte cuvinte avand interdictie sa paraseasca tara).

Mai mult, deputatul PSD nu are nici pe departe o reputatie impecabila. In presa argeseana au aparut tot felul de informatii despre acuzatii de tentativa de viol care i-au fost aduse de o subalterna, despre scandalurile privind impartirea sferelor de influenta in judet sau despre un dosar penal care i s-a deschis dupa ce a condus un Hummer fara a avea carnet de conducere categoria C.

In aceste conditii, singura concluzie pe care putem sa o tragem este ca atitudinea de desconsiderare fata de romanii de peste hotare manifestata de PSD la alegerile prezidentiale s-a pastrat, iar sloganul "Dreptate pana la capat" s-a transformat in "Dispret pana la capat".

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Catalin Radulescu PSD DIaspora, #Catalin Radulescu trimis judecata mita, #Catalin Radulescu Dragnea condamnat , #condamnat