
Presedintele PSD Liviu Dragnea a fost intrebat luni de jurnalisti daca mai are curaj sa dea mesaje de mobilizare a electoratului la vot in cazul referendumului pentru "familia traditionala", asa cum a facut-o in 2012 la la cel pentru demiterea presedintelui de atunci, Traian Basescu, caz in care s-a ales cu prima condamnare la inchisoare (2 ani, cu suspendare).
"Ar trebui sa dea secretarul general", a raspuns Dragnea zambind complice, indicandu-l astfel pe Marian Neacsu, unul dintre cei 11 lideri care au cerut demisia sefului PSD.
"Fiecare cu curajul lui", a completat Dragnea pastrand tonul glumet.
Jurnalista care a lansat subiectul l-a intrebat insa daca asta inseamna ca ii doreste practic lui Neacsu un dosar penal finalizat, eventual, ca si in cazul sau cu o condamnare.
"Spuneti ca eu ii doresc dosar penal dlui Neacsu? Chiar imi pare rau ca v-am raspuns", a spus incruntat seful PSD, dupa care a plecat de la tribuna fara sa mai spuna nimic.
Pe 22 aprilie 2016, Liviu Dragnea, care abia preluase sefia PSD, a fost condamnat definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare de Inalta Curte de Casatie si Justitie in dosarul "Referendumul", pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.
Dragnea a fost acuzat ca, in calitate de coordonator al campaniei electorale, s-a folosit de "toate mijloacele avute la dispozitie" pentru a influenta rezultatul referendumului pentru demiterea presedintelui.
"Faptele si conduita ilicita sunt transmiterea adresei prin care solicita organizarea de tombole, oferirea de servicii gratuite si acces la evenimente in schimbul prezentei la vot. Acestea stimulau participarea la vot. Rezultatul vatamator s-a produs cand inculpatul si-a folosit influenta. Deplasarea la locuinta unei persoane care nu a votat reprezinta o forma de tensiune", a aratat procurorul de caz.
Mai mult, Liviu Dragnea a fost acuzat ca a folosit date cu caracter personal, iar dupa telefoanele date prezenta la vot a crescut.
"Demersurile lui Dragnea au fost de a-i determina pe oameni sa voteze. Neprezentarea la vot a fost vazuta ca un moft, nu ca un drept al cetatenilor. Inculpatul a vazut alesii ca pe niste obiecte care trebuie scoase din casa si aduse la urne", a mai aratat atunci, in instanta, procurorul DNA.
Totodata, mai multi martori au declarat ca nu au fost la referendumul pentru suspendarea fostului presedinte Traian Basescu, dar s-au regasit cu semnaturile falsificate pe listele de vot. Au fost prezenti 10 martori, iar cinci au trimis acte medicale potrivit carora nu se pot deplasa deoarece sunt bolnavi.
- nu-i mai puneti intrebari , ca are impresia ca-i buricu'... Vezi tot
Adevărat, mare curaj să furi o țară intreagă și apoi in loc... Vezi tot