Cod rosu! Un infractor arunca tara in aer

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 23 Iunie 2018, ora 10:14
47943 citiri
Cod rosu! Un infractor arunca tara in aer

Un infractor condamnat definitiv pentru coruptie si condamnat in prima instanta tot pentru coruptie ataca salbatic judecatorii care l-au condamnat, justitia si anunta ca va purcede la modificari masive ale legilor penale, in proceduri de urgenta pentru a bloca singurele parghii legale si constitutionale prin care opozitia si presedintele pot lupta cu distrugerea statului.

Aici a ajuns Romania, la mana unui infractor disperat dispus la orice pentru a scapa de puscarie. Cum pentru Dragnea statul paralel este justitia, aceea care l-a condamnat de doua ori, cand spune "statul paralel va fi zdrobit", e clar ca la distrugerea justitiei se refera.

Deja din seara condamnarii sale liderii PSD au inceput sa atace cu salbaticie completul de judecata, atragand reactii de aparare fara precedent ale ICCJ, CSM si Forumului Judecatorilor.

Dupa comedia CEX-ului in care, dupa cum ma asteptam, Liviu Dragnea nu a urmarit decat o demosntratie de forta politica, infractorul a mers chiar mai departe:

"Imi cer iertare miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic si altii sunt tarati pe la DNA si alte mii sau zeci de mii nici nu stiu ca au dosare.

Imi cer iertare ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului Penal. Probabil ca nu o sa ma ierte. Maniera pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corecta in Parlament s-a dovedit ca a fost una gresita pentru ca in Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea in proceduri normale, dezbateri si promulgare. Orice lege e atacata, retrimisa, doar, doar sa nu se mai puna in practica, sa dea jos guvernul si sa distruga PSD si majoritatea parlamentara."

Liviu Dragnea va aboli democratia cu totul, va urma probabil un sir de ordonante de urgenta privind legislatia penala, adica prevederi care sa intre in vigoare instantaneu, fara promulgare, fara atac la CCR si care, si doar un minut sa fie in vigoare, sa devina aplicabile pentru eternitate ca legi penale mai favorabile.

Este clar ca nu il mai intereseaza nicio reactie externa cat timp face aceste declaratii la numai cateva zile dupa ce UE a avertizat in privinta atacului la justitie si la numai cateva ore dupa ce in Subcomisia pentru justitie a Comisiei de la Venetia au fost discutate concluziile vizitei la Bucuresti a expertilor comisiei si a fost luata decizia prezentarii in scurt timp a unui raport preliminar ce se anunta extrem de critic pentru puterea de la Bucuresti.

GRECO, UE, cat de curand Comsia de la Venetia (unde Florin Iordache numai ca nu si-a scos pantoful sa bata cu el in masa de furie) vor critica sever actiuni chiar mai putin grave decat cele pregatite de Liviu Dragnea in urmatoarea perioada.

Este evident ca puterea de la Bucuresti intra pe curs de coliziune frontala cu Europa, cu consecinte incalculabile pentru Romania.

In plus, actiunile de tip OUG 13 vor starni strada, se va ajunge din nou la tensiuni, poate chiar la violente daca ma uit la felul in care "testoasele" Jandarmeriei au inteles sa procedeze la mitingul de pe 20 iunie. Cat timp Dragnea isi cere scuze ca nu a mers pana la capat cu OUG 13, e clar ca este dispus sa treaca peste orice.

Pentru intunecarea infractorului Dragnea nu mai exista argument in fata disperarii. A imbracat camasa mortii politice pe care si-a asumat-o, in mod evident, ca sa scape de puscarie. A lasat deoparte orice aparenta, a aparut in fata lumii asa cum este, fara masca, un dictator primitiv si disperat.

Atunci cand un infractor ia cu asalt exact legea in baza careia a fost condamnat la o pedeapsa cu executare, nimeni nu va crede in veci ca nu este o actiune strict in interesul sau. Orice prezumtie de interes public este definitiv abolita si de aici viitorul politic devine foarte improbabil.

In discutia din biroul sau inainte de CEX, se pare ca le-a cerut liderilor PSD o luna sa scape de statul paralel. Adica o luna sa distruga justitia. Dupa care, eliberat de presiunea puscariei, va evalua decontul politic si eventual se va retrage din prim plan ca eroul care i-a izbavit pe toti penalii si da PSD sansa unei relansari.

Cert este ca un infractor condamnat definitiv si din nou in prima instanta a decis sa dea foc tarii ca sa scape.

Reactia lui si a celor apropiati imi sugereaza ca Dragnea miza in mod real pe achitare si explicatia e simpla. Dupa cum dezvaluia cu cateva ore inainte de pronuntare Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodana ex-Dragnea, s-a mizat totul pe cele doua Decizii ale CCR privind abuzul in serviciu.

Adica Liviu Dragnea a mizat pe faptul ca judecatorii vor considera ca infractiunea nu mai exista, avand in vedere ca inca nu are prag al prejudiciului. Este teza judecatorului Pistol, singurul care a mers pe achitare.

O aberatie, avand in vedere ca CCR nu are voie sa impuna nimic legiuitorului privitor la un articol pe care il declara constitutional. Singurul instrument al CCR este neconstitutionalitatea, care nu a fost folosita in cazul abuzului in serviciu.

Planul a fost construit atent dupa esecul OUG 13 si a implicat CCR, devenita o anexa a PSD. Bombonica Prodana a sesizat, CCR a introdus in considerente obligatia aberanta, judectorii ar fi trebuit sa o foloseasca si gata achitarea. Doar ca doi dintre judecatori au ramas in picioare, doi "sobolani" in limbajul lui Liviu Dragnea, au judecat corect si ghilotina a cazut peste planul de salvare.

Un Dragnea disperat de spectrul puscariei si un PSD flamand de antijustitie sunt pe cale sa puna tara asta la pamant. Daca vor fi lasati.

#Dragnea condamnat ordonanta legi , #condamnat