Aberatia zilei: Dragnea I vs. Dragnea II. Cand si unde i-a disparut demnitatea?

Luni, 25 Aprilie 2016, ora 12:58
7831 citiri
Aberatia zilei: Dragnea I vs. Dragnea II. Cand si unde i-a disparut demnitatea?
Fotomontaj Ziare.com (sursa PSD)

Liviu Dragnea a demisionat si din Guvern, si din functia de conducere pe care o detinea in PSD anul trecut, ba chiar a si divortat dupa ce a fost condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul, dar refuza cu incapatanare sa faca acelasi lucru acum, cand pedeapsa i-a fost majorata de instanta suprema la doi ani, decizia fiind de aceasta data definitiva.

In mai 2015, la scurt timp dupa ce a fost condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2012, Liviu Dragnea a demisionat atat din functia de ministru al Dezvoltarii, cat si din cea de presedinte executiv al PSD.

Sa ne reamintim cateva dintre declaratiile lui de atunci:

  • "Pentru mine demnitatea e mai importanta decat orice functie. Poti si ca membru simplu sa ajuti partidul, daca ai oarecare experienta"
  • "Am spus mai demult ca demisia mea din functia de presedinte executiv este de demnitate si o mica forma de protest fata de faptul ca aceasta decizie a fost nedreapta"
  • "Pentru partid nu va fi usor. Nu e mare problema ca am plecat din Guvern. Trebuie sa recunosc ca de vineri majoritatea, cred ca toate organizatiile judetene au trimis solicitari, comunicate, dincolo de telefoane, ca maine sa nu demisionez din functie"
  • "Dincolo de ce au spus colegii astazi sunt mesajele pe care le-am primit din toata tara de la oameni de partid si de la oameni care nu sunt in partid. Eu sunt un om hotarat, decis, care nu ezita...."

In ciuda sustinerii aratate de liderii de filiale si sprijinului puternic acordat de Victor Ponta (pe atunci presedinte al PSD), Liviu Dragnea a dus pana la capat dubla demisie.

Mai mult, acesta a dezvaluit duminica seara ca si divortul sau ar fi fost avut o legatura cu problemele sale in justitie, decizia fiind luata "dupa prima sentinta" in dosarul Referendumul, informeaza Mediafax.

Iata ca la un an dupa (tot intr-o vineri), Liviu Dragnea afla sentinta finala in dosarul Referendumul: doi ani de inchisoare (nu unul), desi tot cu suspendare.

De data aceasta, insa, demnitatea nu mai e demnitate pentru deputatul Liviu Dragnea, intre timp ajuns presedinte al PSD. Condamnat pentru participarea la fraudarea unui proces electoral (cum este referendumul), adica pentru atac la unul dintre fundamentele democratiei, Liviu Dragnea ezita sa demisioneze si gaseste tot felul de justificari (unele chiar caraghioase) pentru a scapa de o demisie de onoare.

Iata cateva dintre explicatiile sale:

  • "Demisia mi-am cerut-o chiar eu mie insumi la aflarea sentintei. Ca om, m-am gandit ca este mai bine sa demisionez"
  • "Daca eu vineri as fi anuntat colegii mei ca imi dau demisia, incepea lupta pentru putere. Toate partidele fac in campanie ceea ce am facut eu"
  • "Am avut sute de mesaje din teritoriu care mi-au spus ca nu ar trebui sa imi dau demisia pentru ca mi-as bate joc de increderea de care se bucura PSD-ul acum. Intentia mea este sa conduc acest partid pentru a castiga alegeri"
  • "O destabilizare a PSD-ului duce la o destabilizare a scenei politice. Eu nu inteleg cum am putut sa primesc o asemenea condamnare. Consider ca a fost un dosar politic, pentru ca are numai informatii politice"
  • "Pentru partid si pentru tara ar fi devastator. Romania nu ar mai fi o insula de stabilitate"

Dragnea nu-si da demisia: Romania nu ar mai fi o insula de stabilitate. Zboara sau nu Zgonea din PSD?

Lui Dragnea i se cere de la Bruxelles demisia: Democratia nu permite frauda electorala

Il compatimim pe Liviu Dragnea, sfasiat de luptele interne care se duc intre omul, deputatul si presedintele PSD, insa nu putem sa nu remarcam diferentele enorme intre Dragnea I si Dragnea II. Scuze ar putea exista, de exemplu ca acum suntem in prag de alegeri. Sau ca atunci era cald, acum e frig si ploua.

Serios vorbind, demnitatea unui politician ar trebui sa ramana demnitate, indiferent de temperatura de afara, iar cineva care e condamnat pentru fraudarea unui scrutin ar trebui sa nu mai aiba tupeul de a participa la desfasurarea altuia. Macar cat dureaza un ciclu electoral.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Dragnea condamnat Referendum, #Dragnea demisie condamnare Referendum , #condamnat