Condamnarea lui Dragnea, găinăria prin care ”sistemul” și-a devorat liderul

Autor: Hari Bucur Marcu - Expert international in materia apararii nationale
Joi, 15 Iulie 2021, ora 23:20
12333 citiri

Nu mă surprinde insistența cu care o bună parte din bula mea facebook se revoltă că Dragnea Liviu nu mai este pușcăriaș. De parcă nu ar ști toată lumea că Dragnea Liviu a mers la pușcărie pentru o găinărie nesancționabilă astfel în nicio țară în care domnește legea.

Adică, într-o evidentă insultă totală la adresa domniei legii, insul acesta, care a furat milioane peste milioane, dar a și produs pagube naționale de sute peste sute de milioane, dacă nu chiar miliarde peste miliarde, nu a putut fi fost scos din funcțiile de decizie publice (Numărul Trei în ierarhia de stat) și politice (Președintele Partidului Social Democrat) decât prin vârârea lui la pârnaie. Iar vârârea la pârnaie s-a întemeiat, cum spuneam, pe o găinărie.

Desigur, Dragnea a fost nu atât vinovat ca făptaș, pe cât responsabil, ca șef de partid local, de faptul că secretarelele de la partidul său au fost plătite ca funcționari la asistența socială. Dar asta nu e treabă de pușcărie. Nu este cu nimic mai mult decât ar fi furtul unei navete cu bere, din depozitul avut în grijă de paznicul de noapte.

Și tot desigur, cu profilul său (i) moral și cu educația sa precară spre deficitară, dar și cu orgoliul său izvorâtor de crize naționale, Dragnea Liviu nu avea ce să caute nici în fruntea Partidului Social Democrat, nici în fruntea României. Așa cum, cu apucăturile lui de delapidator, Dragnea Liviu nu avea ce să caute în poziții de decizie despre cheltuirea a zeci de miliarde de euro, din bugetul național sau din fondurile europene, destinate României. Și așa cum gașca pe care și-a adunat-o în jurul său, formată din derbedei politici de toate felurile, nu avea ce să caute în Parlamentul României, sau în guvernele pesediste.

Dar îndepărtarea lui din funcții și desființarea ulterioară a găștii sale de partid și de stat nu trebuiau făcute pe mâna unei justiții cu pretenții de dreptate. Decât doar dacă s-a dorit compromiterea acestei „justiții”, ca efect adăugat la eliminarea lui Dragnea din scaunele de putere.

Condamnarea lui a fost doar o demonstrație faptică despre cum serviciile secrete oficiale sau private, ori mafiile de partid și de stat, după caz, se folosesc de așa-zisa Justiție română pentru a plăti polițe între ele și pentru a duce la finalitate lupta lor pentru putere și pentru influență în rândurile dețintărilor oficiali de putere, în statul România. Adică, este o dovadă clară de nedomnie a legii.

Și, dacă așa a fost la băgarea lui Dragnea Liviu la pușcărie, de ce am zice altceva acum, la eliberarea lui, după executarea a două treimi din pedeapsa aspră?

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Noua afacere deschisă de Liviu Dragnea după ce s-a lăsat de gătit
Liviu Dragnea și-a găsit o nouă ocupație. Pentru că proiectul din politică, APP, i-a murit din fașă pe fondul conflictului cu Codrin Ștefănescu, fostul șef PSD a hotărât să se apuce...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Liviu Dragnea, #condamnare Dragnea, #Partidul Social Democrat , #condamnat