Cum a schimbat Alina Ghica completul care-l judeca pe Liviu Dragnea

Marti, 26 Februarie 2019, ora 09:12
29585 citiri
Cum a schimbat Alina Ghica completul care-l judeca pe Liviu Dragnea

Colegiul de conducere al Inaltei Curti trebuia sa astepte ca judecatorii Curtii Constitutionale sa motiveze decizia din cazul completurilor de 5 judecatori, sa analizeze conduita pe care sa o urmeze trasata de CCR si abia apoi sa traga la sorti componenta completurilor de 5 judecatori.

Astfel a motivat Alina Ghica, judecator de la Curtea de Apel Bucuresti, decizia controversata prin care a admis solicitarea lui Liviu Dragnea de a anula Hotararea nr. 137/2018 a Colegiului de conducere al ICCJ, in baza careia au fost trase la sorti completurile de cinci judecatori. Mai mult, Hotararea 137 a fost suspendata pana la solutionarea definitiva a cauzei.

"O hotarare nelegala", "un exces de putere", motiveaza Alina Ghica decizia Colegiului de conducere a ICCJ de a emite aceasta hotarare, potrivit motivarii studiate de Ziare.com.

Practic, Alina Ghica spune ca Inalta Curte a gresit atunci cand a pus in aplicare imediat minuta CCR, potrivit careia: "Inalta Curte de Casatie si Justitie urmeaza a proceda de indata la desemnarea prin tragere la sorti a tuturor membrilor Completurilor de 5 judecatori."

Dupa decizia data de Alina Ghica, a fost necesara o noua hotarare de Colegiu si o noua tragere la sorti. In esenta, Liviu Dragnea a scapat de completul format din judecatorii Rodica Cosma, Horia Valentin Selaru, Cristina Simona Nenita, Francisca Maria Vasile si Ioana Alina Ilie.

Cea de-a treia varianta de complet l-a multumit pe Liviu Dragnea, iar avocatii liderului PSD nu au contestat componenta.

Cronologia

Pentru a intelege mai bine decizia, este relevanta cronologia acestui caz, cum Dragnea si-a schimbat cererea in timpul procesului, iar Alina Ghica a intrat sa judece acest dosar cu doar 2 zile inainte de termen.

Citeste si:
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Cursuri de conducere defensivă pentru șoferii care se aleg cu permisul suspendat. Cum arată inițiativa USR
Senatorul USR Cosmin Poteraș a depus luni, 29 noiembrie, o inițiativă care introduce cursuri de conducere defensivă pentru cei cu carnetul de conducere suspendat. Concret, Cosmin Poteraș...
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...