Dragnea da de inteles ca va trece Codurile si alte legi importante prin ordonanta de urgenta

Vineri, 22 Iunie 2018, ora 20:10
20859 citiri
Dragnea da de inteles ca va trece Codurile si alte legi importante prin ordonanta de urgenta
Foto: captura video

Presedintele PSD Liviu Dragnea a spus, in prima reactie a sa dupa condamnarea in prima instanta la 3 ani si jumatate cu executare, ca greseala sa a fost sa treaca prin Parlament modificarile la Legile Justitiei si Codurile Penale.

Seful social-democratilor spune ca in Parlament adoptarea oricarei legi este intarziata de faptul ca Opozitia si presedintele Klaus Iohannis le contesta si le retrimit, asa ca a anuntat ca va fi mult mai ferm si radical, fara a da detalii despre masurile pe care le va lua. In spatiul public s-a vorbit insa in ultima perioada de faptul ca Guvernul ar avea in plan sa dea o ordonanta de urgenta pentru modificarile aduse Codului de Procedura Penala care a trecut de votul plenului, dar este contestat acum de Opozitie.

" (Colegii, n.red.) au spus ca nu putem sa ezitam in a duce la capat lupta pe care am inceput-o, de normalizare a Legilor Justitiei si a Codurilor Penale, si de destructurare a acestui sistem ocult. In aceste conditii eu le-am spus ca nu am nicio ezitare, am spus-o si in fata a sute de mii de oameni la miting ca am de gand sa merg pana la capat. Am stiut ca mitingul va mari presiunea pe completul de judecata pentru ca acel miting i-a speriat foarte tare. Acel miting a contribuit la condamnarea mea.

Le-am spus ca obiectivele mele raman aceleasi: programul de guvernare sa fie pus in practica, si va fi pus, iar statul paralel sa fie zdrobit si va fi zdrobit. Imi cer iertare miilor de romani care unii stau in puscarie pe un articol neconstitutional, altii sunt tarati in tribunale pe baza aceluiasi articol sovietic si altii sunt tarati pe la DNA si alte mii sau zeci de mii nici nu stiu ca au dosare. Imi cer iertare ca s-a lungit atat de mult elaborarea Codului Penal. Probabil ca nu o sa ma ierte.

Maniera pe care eu am avut-o de a avea o abordare procedural corecta in Parlament s-a dovedit ca a fost una gresita pentru ca in Parlament nu se mai poate vorbi de adoptarea in proceduri normale, dezbateri si promulgare. Orice lege e atacata, retrimisa, doar doar sa nu se mai puna in practica, sa dea jos guvernul si sa distruga PSD si majoritatea parlamentara", a spus Dragnea.

El a dat asigurari ca motiunea de cenzura nu va trece si social-democratii vor "fi mult mai fermi si mai radicali cu tot ce trebuie sa facem. Nu ma sperie nici Iohannis, nici Hellvig, nici Pahontu, nici Kovesi, nici Oprea, nici Basescu, nici Ponta, nici altii. Obiectivele la care m-am angajat si pentru care mi-am asumat responsabilitatea raman aceleasi si le vom duce la capat!".

Vezi aici, integral, declaratia lui Dragnea: Ce spune de condamnare si ce a discutat 5 ore cu liderii PSD

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Liviu Dragnea modificare Coduri Penale OUG, #ordonanta urgenta modificare Coduri , #condamnat