Dragnea il ataca iar pe Lazar si-i traseaza noi sarcini lui Toader in ce priveste completele de judecatori de la Inalta Curte

Luni, 24 Septembrie 2018, ora 17:09
14405 citiri
Dragnea il ataca iar pe Lazar si-i traseaza noi sarcini lui Toader in ce priveste completele de judecatori de la Inalta Curte
Foto: Digi24 TV

Presedintele PSD Liviu Dragnea a lansat, luni, un nou atac la adresa procurorului general Augustin Lazar in ce priveste ancheta privind violentele jandarmilor din 10 august, dar a trasat si noi sarcini ministrului Justitiei, Tudorel Toader, caruia i-a transmis si un avertisment ca nu neafilierea politica e problema, ci actiunile pe care le intreprinde sau nu.

In ce priveste atacul la Lazar, Dragnea a fost intrebat daca el considera, ca si Adrian Tutuianu, ca Parchetul General ar trebui sa verifice modul in care e finantata miscarea #Rezist.

"Au aparut foarte multe informatii in spatiul public si cred ca peste 20 de ani Parchetul General ar putea sa se autosesizeze, ca pana atunci are treburi mai importante, cum ar fi sa intimideze Jandarmeria", a spus ironic Dragnea.

Un atac similar l-a dat si vineri Dragnea, acuzand procurorii ca "timoreaza" jandarmii. Si Carmen Dan a spus ca nu demite pe nimeni si ca procurorii intimideaza jandarmii, atragand reactii ferme atat din partea lui Augustin Lazar, cat si a CSM.

Seful PSD a fost intrebat in conferinta de luni si de acuzatiile lansate de Romanian Community Coalition, condusa de Chris Terhes, care sustine ca toate completele de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ar fi constituite ilegal, pe motiv ca nu sunt aplicate modificarile prevazute de recent modificata Lege 304/2004. Inalta Curte a explicat deja ca modificarile intra in vigoare de la inceputul anului viitor, insa Dragnea nu a tinut cont de argumente si a transmis ca Tudorel Toader ar trebui sa cerceteze.

"I-am transmis ministrului Toader, am vorbit cu el pe acest sub si l-am rugat sa se gandeasca daca nu cumva dumnealui poate sa faca acest demers, prin Guvern", a spus Dragnea.

Inalta Curte justifica de ce nu va schimba componenta completelor de 5 judecatori, asa cum ar fi vrut Liviu Dragnea

El i-a transmis si un avertisment ministrului Justitiei, in conditiile in care, dupa referendumul pentru "familia traditionala", este anuntata o remaniere guvernamentala. Intrebat daca e o slabiciune ca portofoliul Justitiei nu e al unui membru PSD, Dragnea a raspuns ca alta e problema lui Toader.

"Justitia e in cadrul portofoliilor pentru care PSD si-a asumat responsabilitatea. Asa cum a mai facut in trecut PSD si o sa mai faca, poate sustine in posturi ministeriale oameni care nu sunt afiliati politic. Pentru mine nu e o piedica. Doar neapartenenta la PSD nu e o piedica pentru dl Toader, ci doar actiunea", a transmis Dragnea.

Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri seară, 24 iulie, că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre o eventuală nominalizare a acestuia într-un post de comisar european. În...
Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
Întrebat miercuri seară, 24 iulie, dacă ar putea fi primul preşedinte al social-democraţilor care nu va candida la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, a afirmat, că "orice este...
#Dragnea ameninta Toader remaniere, #Dragnea Toader complet Inalta Curte condamnare , #condamnat
  1. Ciolacu nu-l vrea pe Iohannis comisar european. "Nu cred că aș fi dispus să-l nominalizez"
  2. Ciolacu ar putea fi primul președinte PSD care nu candidează la alegerile prezidențiale. "Este posibil orice / Eu sunt un om simplu, nu e nicio tactică"
  3. Iohannis: slăbiciuni și merite în 10 ani de politică externă
  4. Reacția liderului AUR după ce PNL a declarat că ”Planul Simion este o minciună şi o iluzie”. Mesajul de la Pata Rât
  5. Ciucă vrea modificarea legilor Apărării înainte de alegeri. Ce l-a determinat pe liderul PNL să ceară acest lucru
  6. Ciucă n-are timp de Elena Lasconi. Liderul PNL susține că are programul prea încărcat
  7. Purtătorul de cuvânt al PNL: „George Simion și AUR nu vor da nici apartamente, nici credite ieftine. O schemă frauduloasă”
  8. Liderul AUR ar putea da explicații Parchetului despre ”Planul Simion”: ”Se angajează în numele unei funcţii pe care presupune că o va ocupa”
  9. Reacția lui Iohannis când, în timpul unui discurs, a sunat un telefon în sală: ”Complicat, domnule ambasador...” VIDEO
  10. România, pe ultimul loc în Europa cu privire la egalitatea de gen în politică. Câte femei au ajuns primari sau consilieri locali