Dragnea, intrebat de moartea lui Calin Farcas: Da, domnu', ce vreti de la mine acum?

Joi, 05 Iulie 2018, ora 17:09
18947 citiri
Dragnea, intrebat de moartea lui Calin Farcas: Da, domnu', ce vreti de la mine acum?
Foto: Arhiva Hepta.ro

Liviu Dragnea a avut, joi, o noua reactie nervoasa in Parlament, cand a fost pus in situatia de a raspunde intrebarilor jurnalistilor pe alte subiecte decat cele pe care avea el de gand sa le discute.

Iar una dintre aceste teme a fost moartea lui Calin Farcas, tanarul de 29 de ani care s-a stins in spital, luni seara, asteptand in zadar un transplant de plamani. Calin reusise in aprilie, in doar cinci zile de cand a fost deschisa o pagina de donatii pentru el, sa mobilizeze mii de oameni care au adunat suma necesara pentru interventia de care avea nevoie, insa nici asa nu a putut fi operat, pentru ca situatia sa era prea complicata pentru conditiile din Romania, iar in strainatate nu a fost primit pentru ca tara noastra nu e membru Eurotransplant.

In Romania, la acest moment, mai sunt inca 31 de oameni in aceeasi situatie cu cea a lui Calin si multi altii cu alte patologii. Singura masura luata pana acum a fost demiterea sefului de la Agentia Nationala de Transplant.

In ultimele 3 zile in spatiul public numeroase persoane, de la politicieni din Opozitie la simpli cetateni, l-au intrebat pe seful PSD daca nu are de gand sa ceara scuze si romanilor care mor pentru ca statul nu isi respecta obligatiile, asa cum le-a cerut detinutilor din inchisori. In acest context, Dragnea a fost intrebat joi, in Parlament, daca nu il ingrijoreaza cazul lui Calin.

"Nu ma ingrijoreaza, ma revolta. Si ceea ce a facut Sorina Pintea (demiterea sefului ANT - n.red.) a facut foarte bine. Si trebuie sa faca in continuare. Dupa parerea mea, ca nu eu decid, premierul decide, ministrul Sanatatii trebuie sa fie mult mai dur, mult mai radical, sa taie in carne vie in acest sistem in care statul roman in permanenta a pompat bani, noi am alocat sume si mai mari si deocamdata rezultatele nu sunt pe masura investitiei si pe masura dorintei legitime a pacientilor romani.

Eu, personal, politic, ii acord tot sprijinul Sorinei Pintea", a spus Dragnea.

"Un om a fost condamnat la moarte", il intrerupe in jurnalist.

"Da, domnu', ce vreti de la mine acum?", i-a raspuns Dragnea vizibil deranjat, incercand sa plece.

"E nevoie de o noua lege care sa rezolve problemele...", ii raspunde jurnalistul.

"Asta am spus si eu", continua Dragnea pe acelasi ton, vrand sa evadeze dintre jurnalisti.

Acestia continua insa cu intrebarile, vrand sa stie de la presedintele Camerei Deputatilor ce ar trebui facut ca pe viitor sa nu mai fie posibil un caz ca cel al lui Calin Farcas, care a murit plimbat intre diverse institutii din sanatate, fara ca vreuna sa-si asume o decizie sau o vina.

"Tocmai asta vreau sa va spun. Nu aveti totusi o limita, zic si eu... Si moartea unui om, aceasta tragedie, vreti sa o folositi intr-o chestiune politica, sincer? Sa vorbeasca specialistii, nu sa-mi dau eu cu parerea pe holurile Parlamentului. Asa n-o fac!", a spus Dragnea si a plecat.

Liviu Dragnea, pe langa faptul ca este presedintele partidului de guvernamant, cel care personal a spus ca e singurul care stie "programul de guvernare din scoarta in scoarta", este si al treilea om in statul roman.

In ultimul sau mesaj postat pe Facebook, Calin Farcas spunea ca a obosit sa lupte cu statul pentru dreptul sau la viata.

"Cu greu reusesc sa ma mai tin de la o zi la alta sa supravietuiesc. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru fiecare zi care mi-o mai da ca sa ma pot bucura de ea. Nu mai am putere sa ma lupt si cu statul, desi singurul impediment pe care il am este un acord cu o clinica din Europa sa ma salveze. Este extrem de frustrant si umilitor prin ce sunt pus sa trec. Daca eram membrul oricarui stat din Europa eram salvat pana acum, nu mai era nevoie de atata suferinta si disperare. Nu doresc nimanui sa treaca aproape zilnic razant pe langa sfarsit. Dupa doi ani in care am privit moaretea direct in ochi...", a fost ultimul mesaj public al tanarului, de pe patul de spital.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Liviu Dragnea Calin Farcas reactie, #Liviu Dragnea amenintari jurnalisti Parlament , #condamnat