Dragnea nu-si da demisia: Romania nu ar mai fi o insula de stabilitate. Zboara sau nu Zgonea din PSD?

Duminica, 24 Aprilie 2016, ora 21:10
8312 citiri
Dragnea nu-si da demisia: Romania nu ar mai fi o insula de stabilitate. Zboara sau nu Zgonea din PSD?
Foto: Antena3

Presedintele PSD Liviu Dragnea, condamnat vineri definitiv la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumului, a repetat ca nu va renunta la functia de conducere, in ciuda faptului ca i-a cerut-o chiar numarul doi din partid, Valeriu Zgonea.

Dragnea a spus ca astfel s-ar crea o degringolada ce ar destabiliza puternic partidul si a sugerat chiar ca asta ar insemna un risc pentru securitatea nationala.

"Tentatia (dupa asa o sentinta, n.red.) e sa te duci sa te retragi, iti vezi de viata, cat o mai ai. Dar exista si responsabilitatea conducatorului si e in prag de alegeri... Daca eu vineri as fi anuntat colegii mei ca aici, acum, imi dau demisia, incepea o lupta pentru putere in partid care dura mult timp si ar fi avut un efect devastator asupra PSD-ului. Practic, insemna ca fac cadou aceste alegeri PNL-ului, inclusiv presedintelui Iohannis. (...)

Din cauza pozitiei in partid, de-a lungul anilor am avut foarte mult de suferit, dar aici am avut niste satisfactii ale unei datorii implinite de foarte multe ori si nu poti sa nu ai o strangere de inima ca ceva care pentru tine personal ar avea un efect bun, pentru partid si pentru tara ar fi devastator. Romania nu ar mai fi o insula de stabilitate", a spus Dragnea, la Antena 3.

Seful PSD a spus ca saptamana viitoare, miercuri, va convoca Comitetul Executiv National pentru a lamuri situatia din partid si a vedea cum rezolva problemele nemultumitilor, in frunte cu Valeriu Zgonea.

"Am avut sute de telefoane si mesaje de la oameni din teritoriu care au spus fara nicio exceptie ca nu trebuie sa parasesc aceasta pozitie, pentru ca mi-as bate joc de toata munca lor si cota de incredere de care se bucura PSD-ul acum. O sa fac miercuri CExN, ca dupa ce adrenalina scade sa facem o analiza la rece", a anuntat Liviu Dragnea.

Zboara sau nu Zgonea din partid dupa ce i-a cerut demisia? "Vom vedea"

In ce priveste viitorul politic al lui Valeriu Zgonea in PSD, Dragnea nu a dat un raspuns clar, ci a spus ca urmeaza sa vada cum vor decurge lucrurile.

"In discutiile de vineri nu (mi-a cerut demisia Zgonea, n.red.). Atunci Vali Zgonea a cerut sa nu luam o decizie atunci, sa mai amanam. Acum a generat niste reactii importiva lui destul de puternice, oamenii au inteles ca are alte ganduri, nu stiu daca au inteles bine sau gresit.

Vali Zgonea a inceput sa fie perceput ca are o agenda nu neaparat aceeasi cu agenda partidului. (...) Daca as fi simtit vineri ca o plecare a mea pastreaza partidul unit as fi facut-o, dar n-am vazut-o si asta au spus toti. (...) Toata lumea vrea ca partidul sa fie condus ca acum, macar pana la alegerile locale. Acum sunt cateva ciondaneli pe Facebook ce vedeti, dar daca ramanea libera functia de presedinte ar fi fost un dezastru care nu stiu cand s-ar fi terminat. Am fost surprins de pozitia lui, dar pana la urma asta e viata!", a spus Dragnea.

Intrebat daca s-a pus in ultimele zile problema plecarii lui Zgonea din partid, liderul PSD a pastrat misterul.

"Vom vedea. Totusi, ii rog pe colegii care au raspuns sau au reactionat in urma acestei postari sa incerce sa se abtina. Le inteleg frustrarea, dar o sa le discutam in interior. Haideti sa ne concentram pe campanie, vine Saptamana Mare...", a raspuns presedintele PSD.

In ceea ce priveste principiile de integritate adoptate de partid si cat de bine se incadreaza el cu noul statut de condamnat, Dragnea a spus ca nu are nicio problema, deoarece acele principii se refera la condamnari pentru coruptie, evaziune fiscala si violente.

Costul personal platit de Dragnea in dosarul Referendumului - divortul

Amintim ca Liviu Dragnea a fost condamnat vineri la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Referendumul", dupa ce in prima instanta acesta primise ca pedeapsa un an de inchisoare cu suspendare pentru folosirea influentei sau a autoritatii in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Dragnea are si un termen de probatiune de patru ani, astfel ca, in cazul in care este condamnat in acest interval in alta cauza trebuie sa execute si cei doi ani primiti acum cu suspendare.

Dragnea mai este cercetat intr-un alt dosar, alaturi de Bombonica Dragnea, cea despre care, a dezvaluit duminica seara ca este fosta sa sotie, pentru ca nu a mai suportat presiunea si atacurile.

"Stiu ca am un dosar cu sotia la DNA, stiu de aceasta perioda de probatiune, nu mi-e foarte greu pentru ca nu am incalcat legea pana acum, deci o sa fie 4 ani in care o sa ma comport ca si pana acum, ca nu am incalcat legea", a spus Dragnea.

Intrebat daca a divoratat, liderul PSD a confirmat: "Ne-am despartit dupa prima sentinta, dar am ramas in continuare intr-o relatie corecta. Ea n-a mai rezistat. Atatea luni de zile... ea n-a mai rezistat la atatea atacuri. Dar vorbim in continuare, doar ca e o durere", a lamurit Dragnea si acest aspect din viata lui.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Dragnea demisie PSD condamnare , #condamnat