Ziare.com

Exclusiv Cum pune Dragnea "pistolul" la tampla ICCJ. O adresa SS cu iz de amenintare

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 08:38

   

Exclusiv Cum pune Dragnea "pistolul" la tampla ICCJ. O adresa SS cu iz de amenintare
Avocatii lui Liviu Dragnea stiu ca boala nu il poate scuti pe inculpat la infinit de sentinta finala, dupa ce in prima instanta a fost condamnat la 3 ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in Dosarul "Bombonica". Si atunci se pare ca a fost aruncata in lupta cea mai feroce arma, ca un pistol incarcat pus la tampla judecatorilor ICCJ.

La termenul din 18 martie, de la care dl Dragnea a absentat din motive de boala, au fost audiati martorii care si-au mentinut acuzatiile defavorabile presedintelui PSD, iar la urmatorul termen urmeaza sa fie audiati inculpatii. Avocatilor li s-a pus in vedere sa se pregateasca sa puna concluziile, deci ar putea fi vorba despre ultimul termen.

Asta ar insemna ca dl Dragnea nu ar prinde fara decizie definitiva luna iunie, cand una dintre doamenele judecator urma sa se pensioneze. Daca ar fi reusit, avea sansa reluarii procesului, cum s-a intamplat in prima instanta, dupa pensionarea Anei-Maria Dascalu.

Daca dl Dragnea va fi din nou bolnav si la viitorul termen, instanta are la dispozitie doua variante pentru ca apelul sa nu se blocheze. Fie renunta la audierea dlui Dragnea, pentru ca nu este obligata sa-l reaudieze, domnia sa fiind cel care a cerut sa fie audiat.

Fie aplica art 350 al 2 din CPP care permite instantei ca pentru motive intemeiate sa tina sedinta de judecata si in alt loc decat sediul instantei. Deci daca dl Dragnea va ramane nedeplasabil, se poate duce completul la el sa-l audieze.

Sub presiunea art 350 s-a insanatosit si Catalin Voicu, cel care inainte de condamnarea definitiva a fost mereu foarte bolnav, chiar in preajma termenelor de judecata.

Planul de evitare a condamnarii pare sa fi iesit la suprafata la temenul din 18 martie, cand avocatii dlui Dragnea, Flavia Teodosiu si Marian Nazat, si avocatul inculpatei Olguta Sefu, Toni Neacsu, au invocat o exceptie de nelegalitate a completului de judecata care a pronuntat prima sentinta (Pistol, Arghir, Epure), deoarece acesta nu ar fi fost specializat, dupa cum cere Legea 78/2000.

Aceiasi avocati nu au invocat exceptia in fata completului de fond pe care il contesta, dar o fac acum, la un pas de sentinta finala.

Planul avand ca berbece aceasta exceptie pare o incercare de reeditare a loviturii din cazul completurilor de 5 judecatori.

Cum a fost construit?

Desigur ca primul element a fost Decizia CCR nr. 685/2018, care a aruncat in aer completurile de 5 judecatori, dand tonul acestui tip de contestari.

Nu dupa mult timp, QMagazine - publicatie sageata pentru atacurile asupra Justitiei, lansa teza ca si completurile de 3 ar fi nelegale, deoarece nu ar fi fost trase la sorti, ceea ce legea nu cere.

Teza pare sa fi fost abandonata, deoarece efectele ar fi fost la nivelul tuturor instantelor, deci de o magnitudine incalculabila.

Tot anul trecut, in mod surprinzator, Curtea de Apel Suceava s-a trezit din senin sa invoce un recurs in interesul legii (RIL), "in sensul de a stabili daca necompetenta materiala procesuala a sectiei/completului specializat este o exceptie de ordine publica sau privata".

Decizia civila nr 17/2018 a completului RIL a stabilit ca "necompetenta materiala procesuala a sectiei/completului specializat este de ordine publica". Este important, pentru ca incalcarea normelor de ordine publica se sanctioneaza cu nulitatea absoluta.

Deci nulitatea ar fi atrasa si de chestiunea specializarii completului, nu doar de compunerea lui. A fost un RIL invocat de avocatii din procesul lui Dragnea, care au tras prevederile lui, referitoare la instante civile, catre cele penale, chiar daca decizia a fost pronuntata dupa condamnarea in prima instanta.

Curtea de Apel Suceava este una extrem de apropiata Liei Savonea. Spre exemplu, la Suceava a fost mosita si emisa declaratia presedintilor de curti de apel care si-au exprimat ingrijorarea privind protocoalele secrete, pasa perfecta servita lui Tudorel Toader pentru ca la randul sau sa dea pasa catre CCR, iar efectul sa fie decizia care este pe cale sa invalideze toata supravegherea tehnica din dosare.

Cu doua saptamani inainte de invocarea exceptiei care priveste inexistenta completului specializat in prima instanta, in mod absolut inexplicabil, Sectia speciala pentru investigarea magistratilor (SS) a trimis la ICCJ o adresa in care solicita detalii despre hotararile de colegiu referitoare la constituirea completurilor specializate.

Adresa, a carei existenta mi-a fost confirmata de mai multe surse judiciare de maxima credibilitate, este semnata de presedintele SS, Gheorghe Stan, si nu invoca niciun motiv pentru care SS solicita date despre completurile specializate.

Deci, cu doua saptamani inainte ca Dragnea sa ceara ICCJ sa ii accepte o exceptie care sa-i anuleze sentinta, SS cere explicatii de la Inalta Curte exact pe subiectul exceptiei invocata de Dragnea.


Este foarte greu de evitat concluzia ca SS a pus, metaforic vorbind, un pistol pe masa ICCJ.

Solicitarea nemotivata in niciun fel venita din partea sectiei care ancheteaza magistrati poate fi interpretata ca o amenintare pentru ipoteza ca ICCJ nu ii va face pe plac lui Drangea?

Judecatorii, atat cei din complet cat si cei din colegiul de conducere al ICCJ, se pot simti amenintati cu ancheta penala daca nu admit exceptia salvatoare pentru Liviu Dragnea?


Si pentru ca presiunea sa fie si mediatica, atat sageata QMagazine, cat si televiziunile de casa ale Puterii s-au pus pe tocat si amenintat ICCJ.

De ce ar fi nevoie de o asemenea presiune?

Pentru ca admiterea exceptiei ar insemna ca ICCJ sa incalce hotarari judecatoresti definitive.

Intr-adevar, Legea 78/2000 spune la art art. 29 (1): "Pentru judecarea in prima instanta a infractiunilor prevazute in prezenta lege, se constituie completuri specializate".

In 2004 aparea Legea 304 de organizare judecatoreasca, apoi era modificata in 2011. Art 35 spune ca in "cadrul curtilor de apel functioneaza sectii sau, dupa caz, completuri specializate".

La fel in art 36 pentru tribunale. In schimb, art 19 al 3 al L 304 prevede ca "la inceputul fiecarui an, Colegiul de conducere al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, la propunerea presedintelui sau a vicepresedintelui acesteia, poate aproba infiintarea de completuri specializate".

Deci o diferenta esentiala intre un text imperativ - "functioneaza" si o posibilitate lasata la latitudinea colegiului ICCJ.

De ce aceasta diferenta explica doua hotarari definitive ale completului de 5 al ICCJ.

Prima este Decizia 233/2012 care statueaza: "la instanta suprema, la nivelul sectiei penale, judecatorii solutioneaza toate tipurile de cauze ce intra in competenta instantei supreme, nefiind repartizati pe completuri specializate in judecata unui anumit gen de cauze, Inalta Curte, completul de 5 judecatori a apreciat ca nu poate fi pusa in discutie o eventuala nelegala compunere a completului de judecata".

A doua este Decizia 18/2014 in care completul de 5 judecatori a avut de solutionat exact o cerere de recurs care invoca nelegala compunere a completului de fond de la ICCJ, care nu era unul specializat conform art 29 din Legea 78. Deci o situatie identica cu procesul lui Dragnea.Completul de 5 a stabilit: "referitor la aceasta critica Inalta Curte, completul de 5 judecatori, apreciaza ca este nefondata. (...)

Desi in art. 29 alin. (1) din Legea nr. 78/2000, modificata si republicata, se arata ca judecarea in prima instanta a infractiunilor de coruptie sau asimilate acestora se constituie completuri specializate, competenta functionala si materiala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, atat ca instanta de fond cat si ca instanta de recurs, este prevazuta in art. 29 C. proc. pen., fara a fi nevoie de o investire speciala.

In raport cu specificul competentei Inaltei Curti de Casatie si Justitie de a judeca spetele in prima instanta dupa calitatea persoanei, fiind cea mai inalta instanta nationala, judecatorii sectiei penale sunt investiti sa judece in prima instanta toate cauzele date in competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inclusiv cele care au ca obiect infractiuni de coruptie sau infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie.

In acelasi sens este si Ordinul nr. 1 din 2005 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care se stabileste, potrivit dispozitiilor art. 28 alin. (5) din OUG 43/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, ca toti judecatorii de la sectia penala sunt investiti sa judece in prima instanta toate cauzele date in competenta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, inclusiv cauzele care au ca obiect infractiuni de coruptie sau asimilate acestora."


Iata de ce completul ICCJ nu poate decide decat cu "pistolul SS la tampla" sa admita exceptia vitala pentru Liviu Dragnea. Daca procesul s-ar relua de la fond, implinirea termenului de prescriptie ar fi inevitabila.

Dar se pare ca planul a luat in calcul si posibilitatea ca ICCJ sa nu cedeze si sa respinga exceptia. Care ar fi urmatorul pas scrie pe Facebook avocatul Toni Neacsu: "Cum ajungem la CCR, asta e intrebarea".

Cel mai probabil, pe calea unui conflict folosind paragraful 122 din Decizia CCR 26/2019: "Astfel, instantele judecatoresti, indiferent de denumirea lor, au rang constitutional si pot fi parte in cadrul conflictelor juridice de natura constitutionala atat in mod global, in cazul unor practici judiciare generalizate, cat si in mod individual, atunci cand se constata incalcari punctuale ale Constitutiei prin hotararile judecatoresti pronuntate".

Este un pragraf asupra caruia am atras atentia de la publicarea deciziei pentru ca reprezinta calea pe care CCR va incepe sa cenzureze hotarari judecatoresti, ceea ce este o aberatie legislativa pe care nu ar avea insa cine sa o sanctioneze. Este foarte probabil ca Liviu Dragnea sa impinga lucrurile pana acolo pentru a scapa.

Intrebarea este doar cine sa sesizeze conflictul. Titularii dreptului de a sesiza sunt: presedintele Romaniei (exclus as zice); presedintele unei Camere; premierul; presedintele CSM.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 46074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
40 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Acolo unde Legea nu obliga, lasa optional, "poate sa" , omul decide!

Salutare!

Si DACA omul e ESCROC, indiferent ca este magistrat (ICCJ, CSM, Curte Apel, Judecatorie, Tribunal, Minister, Inspectie Judiciara, Sectie Speciala,etc) ,or alt tip de lucrator, indiferent UNDE, atunci SPRIJINA hotii, infractorii, criminalii, yimbecilii, violatorii, ucigasii, talharii, vanzatorii de tara, pleava societatii, asocialii, indezirabilii, tiganii (comportamental vorbind), golanii, talharii, gunoaiele societatii, EVIDENT , contra spaga, pentru influenta, urcare pe scara sociala, pozitii cu salarii enorme si munca or responsabilitate ZERO, etc.
Si astfel in mod cert ,garantat distrugi o tara, un popor, o Cultura, o Civilizatie, o Mentalitate. Transformi acel popor intr-o turma yimbecila , fara coloana verticala, fara reactie la hotie si umilinte, lasa si muribunda , spiritual vorbind. Si toti fura , cei care se afla in pozitiile adecvate , si SARACIA loveste crunt pe toti curand. ESTE EXACT , repet exact, CEEA CE SE INTAMPLA IN ROMANIA , postdecembrista si-n mod deosebit dupa 2012 , si cu acuratete dupa 2017.

Puteti contrazice cat vreti , si cei onesti si inteligenti si cei hoti si yimbecili , fani ai Ciumei Rosii de pe acest site, acesta e ADEVARUL!
"E despre Oameni!"
"E despre Curaj si Caracter!"
"E pe bani!"

Va reamintesc ca din cauza Coruptiei , a pierit Imperiul Roman. Asa ca idee, pentru iubitorii de Istorie...Concluzia urmeaza imediat, cu privire la Romania. Si la ce-ar trebui facut. Vom face odata ceva bine in tara asta, atat de nefericita si tragic de frumoasa, pe care unii cu adevarat o iubim ,iar atat de multi o siluiesc??

gg

 

Cu alte cuvinte: mafia psd-alde-udmr, sub conducerea mafiotului

infractor drakknea, controleaza ministerul justitiei, ccr, sectia speciala pentru investigarea magistratilor, partial CSM la judecatori si altele ! Acesti nemernici vor sa mutileze toata justitia ca sa scape ei de puscarie si sa poata fura fara teama de a fi prinsi si condamnati ! Romani, mai avem doar o sansa: NU mai VOTATI mafia psd, alde, udmr !!!

 

Intre SS si ICCJ a inceput jocul numit ruleta ruseasca, cu un pistol

incarcat cu un singur cartus. Eu pariez ca SS va muri.

 

Nu inteleg de ce un ton atat de negativ

Cand problema e aproape rezolvata. Tot ce are ICCJ de facut e sa respinga cererea si in 24 de ore dragnea e in puscarie si influenta lui dispare. Cu dragnea dus, sectia speciala dispare intr-o saptamana si tudorel si el, mai ales ca pana atunci vor veni deciziile europene care vor confirma ca e ilegala. Imediat toti psdisti se vor intoarce la sportul preferat, lupta pentru putere in partid, mai ales ca toti il urasc pe dragnea, inclusiv aia care il sustin de frica. Si cu asta se incheie perioada neagra din justitie si economie pe care adus-o somnul ratiunii in 2016.

Deci alegerea ICCJ e fie sa comita o ilegalitate ca sa continue sa aiba probleme zilnice cu dragnea, toader si SS, fie sa respinga cererile ridicole si sa scape de toatre problemele. Foarte dificila alegerea …
si apropo de sanatatea lui dragnea, imi aduc aminte ca pe nastase l-au cautat de fular. A verificat cineva ca nu se sustrage justiei fara motiv, adica ca nu minte ca sa evite puscaria, ca asa mi se pare normal intr-un stat de drept?

Corect ! Dar au curajul sa o faca ? Daca isi

respecta meseria de magistrat atunci o vor face si ne scapa si pe noi de prostia pe care am facut-o la vot ! Ma refer la cei care nu au venit la votare, nu la cei care oricat le-ai explica tot nu inteleg de ce nu trebuie sa mai voteze psd, alde si udmr ...

rc

Adevar grait-ai!.

romanii isi vor face singuri dreptate

pana la urma romanii isi vor face singuri dreptate.

si Ceausescu credea ca scapa, dar a ajuns la Targoviste.

cand explodeaza mamaliga, foarte rar ce-i drept, nimic nu mai sta in cale.

abia astept, clocotesteeeeee.....

Hai cu manipularea ....

Da doamna Dogioiu, știm foarte bine că il vreți pe Dragnea la pușcărie, principalul este să vrea și judecătorii, dacă sunt probe, bineințeles! Nu ne-ați răspuns la intrebarea: in ce țară funcționează "Sectia speciala pentru investigarea magistratilor (SS)"?!?

Senzational!

Pana la urma se dovedeste ca ICCJ este cea mai neprofesionista unitate de justitie din aceasta tara. Asta se intampla cand promovarile se fac politic sau pe interese si nu pe competente.

"principalul este să vrea și judecătorii"?

Pai, nene, nu vezi ca Dragnea face absolut tot ce poate ca judecatorii SA NU DEA o sentinta? Cat mai depinde de ei?

Dragnea a beneficiat deja de reluare de la zero, ca s-a pensionat un judecator. A beneficiat de amanari si iar amanari, doar in 2018 s-a schimbat completul de trei ori, cu interventiiole brutale ala CCR si ale Alinei Ghica (s-au pierdut aproape 9 luni cu asta!). Acum l-a lovit boala si nu a putut sa ajunga, a mai castigat inca o luna. SS preseaza direct pe ICCJ, SS cerand explicatii de la Inalta Curte exact pe subiectul exceptiei invocata de Dragnea. Dragnea forteaza amanarea din nou a judecatii, asteptand din nou pensionarea unui judecator, in vara.

Judecatorii nu vor pentru ca nu sunt lasati, mai, printule. Dragnea foloseste absolut tot ce controleaza in stat (parlament, guvern, CCR, Curtea de Apel Bucuresti, Sectia Speciala) CA SA NU FIE JUDECAT.

@Ene

Soro, pai tortionarii de moda noua au folosit absolut toate parghiile legale si mai ales ILEGALE pentru as atinge tintele, acum, dupa pararea ta si a neo-talibanilor un inculpat, fie el si Dragnea, nu are voie sa-si construiasca o strategie de apararare 100% legala ?

Hmm...toata ziua propagam lozinci de genul "stat de drept" dar cand unul se apara in mod LEGAL 100% nu mai e "stat de drept" ?

Ptiu...

"Exclusiv Cum pune Dragnea "pistolul" la tampla ICCJ. O adresa SS cu

iz de amenintare"

- toata lumea stie , draknea puscarie ! :o)))

Ce mai, Zdragnea e un adevarat barbat, el lupta vitejeste...

...contra Justitiei, asmutind gasca din spitalul unde s-a refugiat de frica!
Mocofanul asta hot chiar nu se gandeste ca circul asta se va termina curand si el va trebui sa dea socoteala in fata Justitiei cu libertatea, averea fiul si nepotica??

 

Dragnea si Valcov discipolii lui Basescu!

Ne agitam prea mult, Justitia o sa.si faca treaba, fapta exista, banii au fost furati... lucrurile merg inainte.
De ce ne miram de Dragnea? Crescut la scoala PDL ce putea el sa faca decat sa fure ...?
PSD ar trebui sa se intoarca la Ponta ca el i.a adua la guvernare, cu el au castigat alegerile nu cu pedelistii astia 2 ...

Așa ceva ...

Mai țineți minte cand DNA-ul a cerut dosarul de la Ploiești unde se judeca Koveși și jurnaliștii de la Antena 3HD, chiar cu cateva zile inainte de pronunțarea sentinței? Atunci cum a fost? Atunci nu a fost pistol pe masă, nu au fost presiuni etc., nu? Mama lui de jurnalism ...
La abuzuri se răspunde cu abuzuri, pămantul este rotund, doamna Dogioiu ...

Gheata s-a spart din primul moment

Și noi am căzut in fund pe ciment

Un articol fara Dragnea in titlu este ca

Un articol fara Dragnea in titlu la tov Dog Ioiu este ca nunta fara lautari.Conduce detasat fata de Jhoiana Is sau alti ,,corifei,, ai politicii romanesti.

@bazdagan"Și noi am căzut in fund pe ciment"

Pe sau in.
Bogdanel nu te mai lauda ca nu-i o mare aventura
ca sa cazi cu ku##'n p##a.
Te faceam luaza shefa daca nimereai femuru de hotzel al printzului.

NU MAI SUPORT atita prostie

amenintari si sa nu putem, face nimic, ei stau la putere tot cit vor ei si vor face tot ce vor ei, noi suntem numai masini de votat....

 

Jos ciuma rosie

Infractorul sef al PSD si grupul lui organizat fac totul pentru distrugerea tarii. In plus se bat cu pumnu-n piept ca sunt mari patrioti.....in realitate cei mai mari tradatori-derbedei ai istoriei recente a tarii.....

 

Ioannel si-a lungit procesul cu casele 18 ani si nici un loser

..n-a orbit de furie! ))))

Liviule, schimba-ti numele in Ioannel si ai voie si tu! Statul de Drept asa functioneaza!

Interesant

Cucule pasare sura !
Ce prostii mai scoti din gura !

Ioannel (cum iti place tie sa-i spui) nu si-a modificat legislatia ca sa scape de puscarie cum a facut dublul condamnat penal Dragnea (idolul tau) !
Un sfat : continua sa-ti mesteci banii pe care ti i-a indesat in gura mafia PSD ca sa te castige de partea lor !

Bre, procesul pe case e unul administrativ...

... nu penal. Si nici nu conteaza cat dureaza, finalul e unul singur: ramane cu casa sau o ia fostul proprietar. Aici se judeca al cui e un bun, nu se judeca o infractiune, ca la Dragnea. Intelegi diferenta, sau te prefaci, ca sa-i dai inainte cu o diversiune ieftina?

E foarte simplu

Avocatii il ajuta pe Dragnea sa se scape pe el !

 

va arde de glume

cand tara fierbe. lumea nu mai poate merge la serviciu, elevii si studentii la cursuri, pensionarii in concedii, intr-un cuvant numeni numai are som de grija lui dragnea. mai scutiti-ne. l-ati facut deja erou international si nu stiu daca merita. dupa comentariile de pe acest site, psd-istii dorm. si atuci de ce va agitati voi.

Interesant

Nu moare Romania dacă Dragnea scapă de proces, zicea Crin Antonescu.

 

Pe scurt: un stat capturat de un om

De doi ani de zile, prioritatea guvernarii e scaparea lui Dragnea de puscarie: ordonante de urgenta date de guvern exact pe articolul din Codul Penal pe care e acuzat Dragnea, parlament care face praf legile justitiei si creaza o sectie speciala, pusa direct sub control politic (vezi cum actioneaza sectia asta ca disperata sa preia dosarul Teldrum), CCR care actioneaza la comanda, ca sa schimbe completul care nu ii convine lui Dragnea si asa mai departe.

Fonduri europene? Autostrazi care sa lege regiunile istorice? Spitale regionale? Refacerea sistemului de cai ferate, ca deja avem saptamana si deraierea de locomotiva? Informatizarea ANAF si cresterea gradului de colectare? Programe solide pentru rezolvarea problemelor grave din sanatate (transplant, oncologie, boli autoimune)?

Nimic, frate. Nada. Nema. Zero. Statul roman are o singura prioritate: sa scape Dragnea de puscarie.

 

E exact invers! De 2 ani de zile grija voastra e sa nu scape

..Dragnea! Stiti ca daca nu mai puteti sa va arestati adversarii, ADIO guvernare! Romanii va tin numai in Opozitie!
Ghinionul vostru e ca daca pica Dragnea, cum au picat Nastase sau Ponta, vine altcineva acolo si tot PSD guverneaza! Romanii nu vor securisti, sorosisti vanduti, antiromani!

Interesant

Cucule pasare sura !
Ti-a cazut creieru-n gura !

Sa-nteleg ca tu esti foarte multumit de dezvoltarea Romaniei in cei 30 de ani in care mafia PSD a fost vioara intai !
Mai mult, regreti vremurile comuniste in care se pare ca erai un privilegiat al sistemului !
Visul tau din copilarie ramane acelasi : sa te duci la Moscova si sa pupi mumia lui Lenin !

@Android

"Hmm...toata ziua propagam lozinci de genul "stat de drept" dar cand unul se apara in mod LEGAL 100% nu mai e "stat de drept" ?"

Am scris si mai sus. Nimeni nu se ia de ce folosesc avocatii lui Dragnea pentru a prelungi acest proces. E dreptul lor si e normal sa fie asa. Dar hai sa o mai lasam pe asta cu 100%, ca nu suntem tampiti cu totii. Pentru schimbarea completurilor care il judecau pe Dragnea au lucrat:
- parlamentul, care a schimbat legea in 2018, special pentru Dragnea
- CCR, care a legiferat brutal peste parlament, a adaugat practic norme tranzitorii in lege (in lege scria ca se trag la sorti la inceput de an, CCR a zis ca trebuie "de indata", curat constitutional, vorba patronului)
- CAB Bucuresti, prin Alina Ghica, care a anulat tragereea la sorti a ICCJ, ca iarasi nu ii convenea lui Dragnea completul, pe motive hilare ("de indata" nu inseamna "de indata", ci doar dupa ce scrie CCR motivarea)
- CSM - Savonea, care a fortat ICCJ sa INCALCE LEGEA, si sa nu mai traga completul la sorti la inceput de 2019, pentru ca aparent acum ii convenea lui Dragnea completul

Astea sunt cai 100% legale? Tu sau eu, daca, Doamne-fereste, am avea un proces penal, am putea sa aplicam aceste metode 100 legale (!!!) ca sa prelungim procesul si sa ne tot alegem completul care ne judeca?

Hai sa fim seriosi. Un individa calareste institutii fundamentale din statul roman si le foloseste ca sa scape de puscarie, astea nu sunt cai 100% legale.

 

Interesant

Explica-i asta lui Badea Gheorghe si babei Vasilica din Patarlagele care se uita non stop la RTV si la A3 !

PSD a ajuns cel mai mare impilator al poporului roman

Am ajuns in situatii greu de imaginat.
Infractorii tropaie pe culuarele Justitiei ca hoardele mongole prin Europa, altadata. Par a fi de neoprit, la fel ca hoardele mongole. N-au mila, n-au bun simt, n-au limite. Violarea in stil barbar a Justitiei de catre infractorii reprezentati de infractorul Dragnea se petrece fara nici o rusine, in vazul intregului popor. Si nu numai ca poporul asista perplex la aceasta crima, dar se mai gasesc si citiva bezmetici care aplauda zgomotos.
Ce mai asteapta poporul roman de la PSD?
Este hotarit, poporul roman nu mai are a astepta nimic bun de la PSD. Ca urmare acest PSD trebuie sa dispara din viata noastra.
Vad ca jefuitori fruntasi ai tarii nazuiesc la posturi in Parlamentul UE: Ghita, Blaga, Basescu... Nerusinarea infractorilor n-are limite.
Ordinea in tara si punerea la locul lor a infractorilor sta in stampila alegatorului roman. Alegatorii trebuie sa ajunga la convingerea ca nu trebuie sa aleaga infractori.
Un prim examen al maturitatii alegatorului roman va avea loc in scurt timp, la alegerile europarlamentare.
Romani, nu puneti stampila pe infractorii care ne-au facut saracii Europei in una dintre cele mai bogate tari ale continentului!

 

E simplu

Din pacate la asa popor, asa conducatori !
Fiecare popor isi are conducatorii pe care-i merita !
Uitati-va pe strada si o sa vedeti zeci de indivizi care seamana cu Dragnea sau Buborel in comportament !

Este corect ce spui

O parte a societatii a devenit constienta de ceea ce i se intimpla. Si actioneaza impotriva derapajelor. Partea proasta este ca aceasta Parte a societatii nu a atins inca punctul critic ca dimensiune. Pentru a atinge acest punct critic este nevoie de educatie. Si aici stam foarte prost. Este innexplicabil cum azi, cu atitea mijloace de informare la indemina, procesul de constientizare a poporului are loc atit de greu.
Acum 300 de ani Scoala Ardeleana, cu mijloacele de atunci, a avut rezultate stralucite in formarea constiintei de sine a poporului. Iar astazi parem a bate pasul pe loc.
Este inexplicabil.
Se pare ca ceata de minciuni raspindita de propaganda infractorilor este atit de densa si a invaluit in asa hal societatea incit nu lasa raza de adevar sa ajunga la constiinta cetateanului debusolat.

Pribeagu, eu nu cred ca Scoala Ardeleana defila cu

..un Manglitor de Case, un mituit ca Orban sau Blaga, cu afumati Rezist, cu Plagiatori, slujitori ai strainilor, etc, cand le vorbea romanilor de cinste, patriotism, cultura! N-ar fi avut nici un efect asupra populatiei!

Problema voastra e ca orice ii reprosati lui Dragnea voi ati facut INZECIT! Romanii v-au citit! )))

Cucule lui Dragnea i se reproșează de către ue

57 mil € furați dintr-un foc. Plus alte mici coțcării care ii permit sa plătească 10 mil € pt avocați și asta tu o știi bine pt prostacii rosii.

Cum spunea ggPushy 5:58, exista o lege nescrisa in care se spune

ca "tot ce nu este interzis este permis". Desigur, aceasta le are sens in tarile civilizate, in care nu este nevie sa legiferezi pentru orice. Dar in Romania, unde genul de interlop infractional si mafiot ca dracnea face absolut tot ce poate inca sa faca, fiindca legea nu-i interzice, aceasta regula de societate nescrisa nu are nici un sens.

Despre legi, obligatii si drepturi, lumea sobilanilor rosii, care s-a propagat in toata Europa de Est este foarte simpla: democratia este dictatura poporului :) Si cu asta gata, slujba s-a terminat. Halleluiahhh!

 

pentru un prejudiciu

de 6000 lei, nu prea cred ca va fi o pedeapsa cu inchisoarea. dar asta va hotara justitie. eu retin numai faptul ca acest dosar a fost dres de procuroarea dna, care a fost adata afara din dna, alexandra lancrajan zisa veverita, o soroista cu stat de plata in afara. si dreagnea ca si kovesi, pana la ramanerea definitiva a pedepsei beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. presiunile mediatice asupra justitiei, numai in cazul unor persoane, nu sunt prea corecte si inteligente. asta nu inseamna nici pe departe informarea corecta si obioectiva a opiniei publice. ci dezinformarea calificata a opiniei publice. concluzionez prin a spune ca oricine a incalcat legea trebuie sa plateasca. indiferent ca se numeste dragnea, tariceanu, kovesi sau iohanis.

 

Dar de 23meleoane euro

ai auzit fa?Dar de olaf?de km egal 800m?De orasul lui dracnea cosntruit in alt oras,cu bani de bugetar?stiu,n-a mincat,n-a baut,50 euro la nas,are banii din donatii si nunti.
Muriti ba spionilor rusi kgbisti,troli si pesedisti!

Bre, toti cei implicati si-au recunoscut vina...

...si au platit prejudiciul, inclusiv fosta nevasta a lui Dragnea. Pai ce, au fost tampiti? Dragnea e doar seful hotilor astora mai mici. Nu s-a plans niciunul din cei invinuiti nici de veverita, nici de de Kovesi. Au recunoscut ca au comis o ilegalitate, de bunavoie si nesiliti de nimeni. Si nu valoarea prejudiciului conteaza, ci fapta. Ori furi un leu, ori furi milioane, hotie se cheama. Dar la voi astia, e infractiune numai daca furi de foame, cei care fura milioane de la stat, sunt patrioti!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor