Ziare.com

Legea tacerii in Teleormanul lui Dragnea: "Stati in banca voastra!"; "Sa nu spuneti nimic!"

de Ionel Stoica
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 20:57

   

Legea tacerii in Teleormanul lui Dragnea: "Stati in banca voastra!"; "Sa nu spuneti nimic!"
"Sa nu spuneti nimic", "sa taceti", "stati in banca voastra", "tacerea este de aur", "sa va vedeti de treaba voastra" - erau sfaturile pe care angajatii Consiliului Judetean Teleorman le primeau de la sefii lor, atunci cand intrebau de ce doua secretare de la PSD erau angajate pe hartie la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) . Primeau salariu, dar nu treceau pe la birou.

Detaliile apar in motivarea sentintei liderului PSD, Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare in dosarul angajarilor fictive. Decizia de condamnare a fost luata de magistratii Constantin Epure si Geanina Arghir. Cel de-al treilea judecator din complet, Stefan Pistol, a votat pentru achitarea politicianului.

Citeste si:
Frica de sef

Toata lumea stia ca cele doua secretare de la PSD, Anisa Stoica si Adriana Botorogeanu, nu vin la munca, dar primesc salariu. Totusi nimeni nu spunea nimic.

Angajatii de la Directia Copilului Teleorman se temeau de eventuale consecinte din partea lui Dragnea, daca ar fi atras atentia asupra celor doua femei, arata magistratii.

Exista temerea pierderii locului de munca, iar, atunci cand indrazneau sa atraga atentia asupra neregulilor descoperite in legatura cu cele doua angajate, erau avertizati "sa stea in banca lor" si/sau "sa taca".

"Imi pierdeam locul de munca"

Inalta Curte a lasat in sprijinul acestor afirmatii mai multe citate relevante din declaratiile martorilor sau inculpatilor.

Motivarea in acest caz are aproape 500 de pagini.

Jenica Dumitru, angajata la DGASPC Teleorman, martora: "Avand in vedere ca ma subordonam in mod direct directorului general al DGASPC Teleorman, aceasta explicandu-mi foarte clar situatia in care se gasea atat ea, care era subordonata direct presedintelui Consiliului Judetean Teleorman, cat si cele doua angajate, am inteles ca acesta era un subiect inchis pentru mine, avand in vedere ca din experienta pe care o aveam in institutie, cunosteam ca in situatia in care nu m-as fi conformat dispozitiilor directorului general sau cu atat mai mult ale presedintelui Consiliului Judetean Teleorman, chiar daca dispozitiile erau verbale, in mod categoric mi-as fi pierdut locul de munca."

Claudiu Balaban, angajat la DGASPC Teleorman, inculpat: "Alesu Floarea (sefa DGASPC Teleorman - n.red.) mi-a spus ca Botorogeanu Adriana figureaza ca si angajata de multi ani, din perioada fostului director Marineci, care a fost si deputat din partea PSD si ca institutiei i se aloca fonduri de catre Consiliul Judetean, motiv pentru care: Sa imi vad de treaba, cum si-au vazut si ceilalti."

Nicusor Gheorghe, angajat la DGASPC Teleorman, inculpat: "Mi-au creat temerea ca in situatia in care voi face un act impotriva lui Botorogeanu Adriana imi voi pierde locul de munca, atat eu, cat si sotia mea, Gheorghe Octavia, care lucra, de asemenea, in cadrul DGASPC Teleorman, avand in vedere ca institutia este subordonata Consiliului Judetean Teleorman."

Valentina Marica, angajata la DGASPC Teleorman, inculpata: "Rodica Milos (directoare in cadrul DGASPC Telroman - n.red.) mi-a spus ca Nu sunt eu cea care face cartile, sa stau in banca mea daca mai vreau sa am serviciu si bani sa-mi cresc copiii, ca nu e treaba mea cine sunt cele doua. (...) Sunt convinsa ca amenintarea era reala si, in situatia in care as fi refuzat sa intocmesc celor doua angajate rapoartele de evaluare, cu siguranta as fi suferit repercusiuni, avand in vedere ca cele doua lucrau la organizatia PSD Teleorman, iar Liviu Dragnea era presedintele acelei organizatii si al Consiliului Judetean Teleorman."

Alesu Floarea, sefa DGASPC Teleorman, inculpata: "Eram in relatii de subordonare ca director in raport cu Consiliul Judetean si, potrivit dispozitiilor legale, puteam fi propusa la sanctiune de catre presedintele CJ, respectiv inculpatul Dragnea Liviu."

Parasiti de curaj

Judecatorii insista pe capacitatea lui Dragnea de a determina anumite atitudini, comportamente, de a influenta opinii, totul pentru atingerea unui scop determinat. Acest lucru este demonstrat si de faptul ca la nivelul DGASPC Teleorman "exista o stare de temere generala de eventuale consecinte cu privire la siguranta locului de munca, in cazul in care cineva ar fi indraznit sa discute de situatia celor doua inculpate."

In sprijinul acestei afirmatii, magistratii citeaza din declaratia unei martore, care a lucrat la DGASPC Teleorman.

Valerica Neagu, angajata DGASPC Teleorman, martora: "Inca de la angajare mi s-a spus de catre directorii institutiei care le-au angajat ca cele doua angajate nu prea vor sa vina la serviciu la DGASPC Teleorman, in cadrul centrelor in care figurau angajate, deoarece vor lucra la sediul organizatiei PSD Teleorman. Mentionez ca acest fapt era unanim cunoscut de catre toti angajatii DGASPC, insa, avand in vedere ca institutia se subordona Consiliului Judetean Teleorman, atat aceasta institutie, cat si DGASPC aveau conducatori care aveau functii de conducere in cadrul partidului mentionat. Niciun angajat, nici sefii de serviciu in care figurau cele doua, nici colegii de serviciu nu aveau curajul sa ceara explicatii privitoare la absenta de la serviciu a celor doua".

Protectia pe linie de partid

Magistratii mai arata ca in randul angajatilor DGASPC Teleorman era de notorietate ca cele doua secretare PSD, Botorogeanu si Stoica, nu se prezentau la serviciu, dar incasau drepturi salariale, "fapt care se datora protectiei din partea presedintelui Consiliului Judetean, protectie ce era exercitata prin intermediul directoarei Alesu Floarea".

"Chiar daca in depozitiile lor nu au mentionat numele lui Dragnea Nicolae Liviu, ci au facut referiri la faptul ca cele doua isi desfasurau activitatea la sediul organizatiei judetene a PSD, al carei presedinte era acesta, in contextul faptic retinut, implicit, se refereau la persoana acestuia", motiveaza Inalta Curte.

Mihaela Paraschiv, angajata la DGASPC Teleorman, martor: "Numita Botorogeanu Adriana am aflat ca era angajata in cadrul directiei, insa am aflat ca in realitate nu venea la serviciu, fiind de notorietate ca isi desfasura activitatea la secretariatul sediului PSD Teleorman. Acest aspect era de notorietate si era cunoscut de majoritatea angajatilor, evident si de catre directori."

Remus Boboc, angajat la DGASPC Teleorman, martor: "Din cadrul Directiei toata lumea stia ca cele doua, desi sunt platite pe functii in cadrul directiei, in realitate nu lucrau, ci isi desfasurau activitate la sediul PSD. Aceasta situatie devenise atat de notorie incat era considerat aproape normal ca aceasta, ca si Stoica Anisa Niculina, sa nu vina la serviciu si sa-si incaseze salariul, deoarece se considera ca cele doua erau protejate avand in vedere ca lucrau la sediul Organizatiei Judetene a PSD."

Sanda Busuioc, angajata la DGASPC Teleorman, martor: "Dupa perchezitia efectuata de DNA, m-am interesat si eu de motivul cercetarilor si am aflat ca cele doua persoane, Botorogeanu si Stoica, se bucurau de protectia presedintelui Consiliului Judetean Liviu Dragnea, in sensul ca lucrau la sediul partidului."

Nicusor Gheorghe, angajat la DGASPC Teleorman, inculpat: "Chiar daca nici de catre directorul general Alesu Floarea sau de catre directorul adjunct Milos Rodica nu mi s-a spus, in mod direct, niciodata cine anume o protejeaza pe Botorogeanu Adriana, in sensul ca mi s-a cerut sa o trec prezenta in pontaj si sa ii intocmesc raportul de evaluare si fisa cu atributiuni de serviciu, in cadrul institutiei, era cunoscut de catre angajati faptul ca Botorogeanu Adriana lucra la sediul organizatiei PSD Teleorman si ca se bucura de protectia acestei organizatii politice si totodata ca aceasta este protejata de Bombonica Dragnea, de Dumitrescu, din cadrul Consiliului Judetean Teleorman si ca, de asemenea, Botorogeanu Adriana si sotul acesteia sunt oamenii de curte ai familiei Dragnea Bombonica."

Valentina Marica, angajata la DGASPC Teleorman, inculpat: "... in situatia in care as fi refuzat sa intocmesc celor doua angajate rapoartele de evaluare, cu siguranta as fi suferit repercusiuni, avand in vedere ca cele doua lucrau la organizatia PSD Teleorman, iar Liviu Dragnea era presedintele acelei organizatii si al Consiliului Judetean Teleorman."

Situatia privilegiata

Faptul ca cele doua secretare se bucurau de protectie din partea presedintelui Consiliului Judetean, iar nu a altor persoane, protectie exercitata prin intermediul directorului executiv, este dovedit si prin tratamentul diferit aplicat celorlalti angajati fata de cel de care beneficiau Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa Niculina, arata Inalta Curte.

Mihaela Paraschiv, angajata DGASPC Teleorman, martor: "Intr-o situatie in care am plecat de la serviciu cu 10 min. mai devreme, din dispozitia d-nei Alesu am fost sanctionata cu 2 ore din salariu, desi era de notorietate ca anumite persoane nu veneau la serviciu. Eu am reprosat d-nei Alesu ca, in timp ce eu sunt sanctionata pentru 10 minute, iar altii lipsesc zile intregi, nu au fost sanctionati, iar doamna Alesu mi-a spus: Tacerea e de aur.

Or, daca nu ar fi existat determinarea inculpatei Alesu Floarea de catre inculpatul Dragnea Nicolae Liviu in decizia de a fi mentinute in functie cele doua angajate si protectia din partea acestuia, remarca inculpatei Alesu nu ar fi avut vreun sens sa fie facuta".

Secretara a recunoscut protectia

Adriana Botorogeanu, secretara la PSD, angajata fictiv la DGASPC Teleorman, inculpata: "Cred ca in situatia in care un alt angajat al DGASPC Teleorman nu ar fi mers la serviciu si nu ar fi avut si calitatea de angajat al partidului, nu i-ar fi fost permisa absenta de la serviciu, de la DGASPC."

Mihaela Paraschiv, angajata DGASPC Teleorman, martor: "In randul angajatilor DGASPC Teleorman exista o nemultumire colectiva legata de faptul ca cele doua angajate, Botorogeanu Adriana si Stoica Anisa Niculina, nu veneau la serviciu si de catre conducerea DGASPC Teleorman le era tolerat acest lucru, iar celorlalti angajati, care intarziau la serviciu sau aveau diferite probleme, le erau aplicate sanctiuni de catre conducerea institutiei (...) toti directorii ocupau functiile de conducere fiind sustinuti politic de catre PSD Teleorman."

Ioana Peste, angajata DGASPC Teleorman, martor: "Aceste aspecte (ca cele doua angajate nu se prezentau la serviciu- n.red.) erau cunoscute de catre toti angajatii DGASPC care lucrau in sediul central si de cele mai multe ori cand unora dintre ei, pentru faptul ca intarziau la serviciu, le erau facute observatii de catre sefii de serviciu, acestea comentau in cadrul institutiei si reprosau faptul ca cele doua nu vin deloc la serviciu si nu li se intampla nimic (...) . Despre cele doua persoane se discuta si era cunoscut de angajatii institutiei ca in realitate au lucrat in cadrul organizatiei PSD Teleorman, chiar daca figurau angajate la DGASPC, institutie care se afla in subordinea Consiliului Judetean Teleorman."

Acuzatiile

Liviu Dragnea (56 de ani) a fost gasit vinovat ca, in calitate de presedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de presedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe sefii DGASPC Teleorman sa le angajeze fictiv si sa le mentina in functii pe doua membre PSD: Adriana Botorogeanu (50 de ani) si Anisa-Niculina Stoica (45 de ani).

Pentru ca pesedistele nu au dat in toti anii in care au fost angajatele Directiei nicio zi pe la birou, desi aveau contract de munca in regula, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de lei, reprezentand drepturi salariale incasate necuvenit, arata procurorii.

Liviu Dragnea a contestat condamnarea la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

Citeste si:
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 32282 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
26 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

Mafiotul criminal Dragnea (56 de ani) va iesi din puscarie direct

la pensie. Cum este Irinuca sa te casatoresti cu un pensionar? Este o frumoasa familie traditionala pzdista!

 

gresesti

la cate furaciuni are "in dezvoltare" infractorul dragnea va iesi din puscarie direct in coparseu.

Foarte putin, numai 3,6 ani pentru escrocul Dragnea care a furat din

... farfuria unor copii sarmani.

Omerta mafiei din Teleorman.

.

 

Dar ceva probe cu Dragnea, asemanatoare cu astea, aveti?

"Realizatorul Realitatea TV Rareș Bogdan, unul dintre cei mai vocali contestatari ai actualei guvernări, a avut relații extrem de profitabile cu statul roman.

Jurnalistul uimeste incă o dată printr-un contract incheiat pe persoană fizică, in relatia cu o entitate a statului, pentru perioada 2006-2012. Bogdan a mai avut in trecut contracte profitabile cu autorităti sau firme de stat, cum ar fi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

De această dată, cel mai mare producător de energie electrică din Europa de Sud-Est, compania de stat Hidroelectrica, a considerat că nu poate merge mai departe fără consultanta pe probleme de media oferită de Rares Bogdan.

Și, in acest sens, a incheiat cu jurnalistul un contract de peste 100.000 de euro, adică 500.000 de lei, după cum scrie e-nergia.ro.

Hidroeclectrica, cel mai mare producător de energie electrică din Romania, a plătit companiei Trend Communications circa 486.000 de lei, TVA inclusă, in perioada 2006-2012. "

"Legea tacerii in Teleormanul lui Dragnea:" se numeste OMERTA !

Este legea Mafiei.
Stiu ca sunteti majoritar ortodocsi si ca BOR este aliatul coministilor din totdeauna! Dar va atrag atentia ca Papa de la Roma, seful bisericii catolice, a cerut mafiotilor sa se denunte, sa nu mai participe la crimele mafiote care tin sudul Italiei in mizerie si frica, in timp ce Nordul Italiei avanseaza catre civilizatia europeana cu pasi mari.

Chiar daca nu sunteti catolici, ar fi bine sa nu fiti complicii mafiotilor condusi de catre Dragnea. Fiti buni crestini, nu asasini si criminali!

 

Asa este in toata tara! De aia nu misca nimic in Ro!!

De aia numai corporatistii si diaspora au curaj sa iasa in strada sa ceara ceva!
Restul este redus la tacere. Stau cumiti toti in banca lor.... Nu-i doar Teleormanul este taoata Ro.

........Era sa zic 'din pacate'!....nu este Nici

...un 'pacat' atunci cind Cazi Mereu aceeasi Greseala!Este Prostia Alegatorilor,care Merita ce au Votat!Buna de gura, natiunea Inca in Formare din tinuturile MoldoValahice cu Ardeal Maramures si Banat,au Obtinut ceea ce Merita!Cu coada intre piciore ar fugii toti sobolanii rosii Daca tara ar fi Nemultumita!Nici eu nici Altii nu vor da romanilor Demnitate, Mindrie,Egalitate,Unitate,Fraternitate! Aceste lucruri se CISTIGA!Vietuitoarele din acele tinuturi Asteapta practic sa fie Plesniti,Umiliti,Jefuiti,Prostiti,aproape ca si in Rusia!
A fost jenant sa Vad diasporenii cum sau Compromis la acele mitinguri, unde ei nu trebuiau sa aiba decit Rolul de Sprijin!Cei ce Trebuiau sa lupte pentru Ceva,Limbricii rosii au Stat in case in tara si in bucuresti Urmarind Antena 3!
Dragnea Presedinte de tara,de Adunatura Nationala si Senat!Ca
alde,Valentino Tarticeanu este si asa, doar de opereta!Hai romani Ca Se Poate!...si pa ei tudorele!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

Notorietatea dictarii procurorilor

halucinante declaratiile ! nici una nu este in limba teleormana. justitie caragialeasca.

 

Literatura de prostit Rezistentii! Barfa!! ))))

Orice judecator in lumea asta intreaba: "Exista vreo hartie semnata de Dragnea precum ca a aprobat ilegalitatea?", "Exista alt tip de proba care sa arate CERT vinovatia lui?", "Nuuu?"

Asta e barfa, ce ati scris cu rosu! )))) Nici un om inteligent nu pune botul!

De asta au fost modificate legile!

 

Sore loser

Cucu nu poate fi o singura persoana. De multe ori scrie simultan sub același nume, comentarii la diverse articole.. deci SEcuritatea s-a pus pe treaba , depunctare și punctare plus alte smecherii. Cum credeți ca au iesit la vot. Acum o Dedicație pt cucu:
Ești o secatura, securista, un om de nimic, o loaza.
Nu te obosi sa faci reclamatie la admin,mi-@ zis ca loaza e corect pt z.c și restul cuvintelor sunt sinonime cnf DEX cu loaza.

Bă țuchi, nu mai bate campii. Daca vrei literatura pentru voi,

nu trebuie sa stai pe ziare.com. ai la indemana Mocirla 3, unde practic aceasta "literatura pentru prostit lumea" e chiar esenta muncii lui Gadea, Badea, Ciuvica si ceilalti "jurnalisti" csre va spala creierele acolo. Stie toata lumea cum fabrica ei dovezi, cum inventeaza martori, cum isi cumpara premii de jurnalism si cate alte cretinisme ,doar pentru voi.
Ceea ce se spune despre Teleorman nu e inventat. Dragnea crede ca-si poate lua judetul pe numele lui. Cu ajutorul justitiei (sau ce a mai ramas din ea dupa ce partidul de hoti a atacat-o), o sa-l vedem oe Dragnea in poze față si profil. Tie am sa-ti trimit niste hartie igienica, cum a facut Victor Rebengiuc in '89 :)))

pacat de hartie, ca nu stie s-o foloseasca.

mai indicat ar fi sa-i trimiti bucatele de gartie igienica folosite, ca p1alea sigur le mananca, ca asa-i obisnuit :))))

Jula'Dos: "Daca vrei literatura pentru voi, nu

trebuie sa stai pe ziare.com...."

Pai da cum altfel Julane. De pe ziare.com i-au lumina numai rezistentzii maronii degraba sugatori de tzatză harnică pesedistă.
Inteleg ca faci pomeni cu hartie igienica. Te cred, tie nu-ti mai trebe, excesul de curry i-si spune cuvantul.

...

Omerta de Teleorman :)))

 

din pacate e plina tzara

de sefi abuzivi care taie si spanzura in principal pentru ca au "spatele" asigurat -adica sunt sustinuti de sus de tot si daca nu taci ai plecat sau esti marginalizat, umilit, pedepsit. Iar ei stau pe scaun iau bani si nu fac aproape nimic.
Aceasta nu este o fictiune cunosc astfel de persoane, din nefericire pentru mine.

 

jos ciuma rosie

Infractorul sef al PSD este inca sef al camerei deputatilor? Incredibil......Asta nu demisioneaza decat dupa ce trece pe la Targoviste!

 

..............................la Tirgoviste dragnea,...

...va depune o coroana de flori! din 21 meleoane de eura se ajunge!...DA'Cu ce se ocupa romanii mai recent de 30 de ani incoace???
viorel ratiu cincinnati oh usa

Dragnea catre mafiotii lui: Sunteti liberi sa nu faceti nici o

declaratie care va poate impricina. Aveti dreptul la un avocat din oficiu, in caz ca nu va puteti permite unul. PSD are mijloacele sa va protejeze. Vorba este de argint, tacerea este de aur, nu-i asa hraparetule?

Cam asta viseaza mafiotul penal (are 2 condamnari, si alte procese incusiv OLAF 24 de milioane de euro!!!!), criminal (l-a omorat pe domnul Gazea prin ordine directe date lui Dan).

Chiar si dupa ce este prins cu rata-n gura si cu fulgi pe bot, el se jura ca nu fura :) Curajos ca si pisicul Viorel Ponta, da intotdeauna vina pe altii... Dragnea nu este decat un Grivei plin de paduchi si capuse. Ar trebui vaccinat si mai ales castrat, ca sa nu se mai poata reproduce!

 

Prea tarziu... E deja socru mare.

Urmasu' ii seamana. Are informatii confidentiale si-si vinde porcii; la ceilalti se imbolnavesc de PPA, ii omoara si asteapta mila statului cu despagubirile,
Sa vedem nepotii, dar sigur vor fi niste beizadele hoate, ca de unde sa invete?!

Pistol aproape de mitraliera

Judecatorul Pistol e aproape de deputatul mitraliera,
Sustine omerta, credeti ca stie ce inseamna. Nu-l pot numi judecatot , cel mult sclavul lui dragnea(intentionat("d")

 

Cum de nu au sesizat consilierii judeteni din opozitie?

Ei aveau dreptul si posibilitatea sa se informeze si sa controleze. Nu cred ca in CJ Teleorman nu era niciun consilier ales din vreun partid de opozitie. Astia ar trebui "pocniti".

 

:)))) eu sunt convins ca sunt nenumarate angajari fictive in Ro

dar din nefericire se vad numai atunci cand vrei sa scapi de cineva! Angajarile fictive se fac de pe vremea lui cesca nu le-a inventat psd

 

bai bengosule , printu ,cocopishar , si altenume cu care te afisezi

daca le pui pe toate la un loc iese naftalina, adica bai naftalina tu-ti citesti timpeniile inainte sa bagi codul, pina acum erai ridicol acuma esti hilarant mascariciule.

 

To'arăși...

...chiar dacă pică Dragnea, circul continuă...
E vorba de sistemul la care fiecare celulă contribuie prin acceptare. A picat Ponta, a venit Dragnea, va veni altul și alta, etc.
Cei care au lucrat in industrie știu că aceste practici ilegale au avut loc tot timpul...Erau tipi/tipe care lucrau la birou (TESA) și erau plătiți in secțiile de fabricație pentru a lua sporul de condiții grele, pentru pensie persoane care au mutat dosarul din stanga in dreapta biroului și au luat spor de oțelărie, forjă, turnătorie, etc...Purtători (fără studii de niciun fel), făcuți "tehnicieni" peste noapte, purtători de halate curate, plătiți cu spor de secție productivă...
Nimic nou pe frontul politic din Romania.
Ceea ce ii deranjează foarte mult pe cei din gașca lui Dragnea, este că in Romania li se pune pata pe cate unul, in acest caz Tov. Dragnea, dar sistemul il va inlocui pe respectivul cu un alt baron din același partid sau altul...
Orice stup de albine crește o altă matcă după ce este eliminată prima...Intrebarea este:
"Unde e mierea?" pentru că albinele aflate la putere după 89 n-au produs mai nimic, au fost pirații stupului....
Vai de capul nostru, romanași!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor