Stolojan: Liviu Dragnea e obligat sa-si dea demisia, pentru ca reprezinta Romania

Vineri, 22 Iunie 2018, ora 10:20
5003 citiri
Stolojan: Liviu Dragnea e obligat sa-si dea demisia, pentru ca reprezinta Romania
Foto: Hepta.ro

Europarlamentarul PNL Theodor Stolojan, fost premier la inceputul anilor '90, spune ca Liviu Dragnea este obligat sa isi dea demisia, dupa ce joi liderul PSD a fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru instigare la abuz in serviciu, privind angajarea fictiva a doua secretare din PSD la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Stolojan crede ca Dragnea "are obligatia de a-si da demisia din functia publica pe care o are, de presedinte al Camerei Deputatilor".

"Putea sa nu fie presedinte, putea sa fie in alta functie publica de demnitar sau de conducator de institutie, fara sa fie neaparat demnitar si avea aceasta obligatie sa-si dea demisia, pentru ca problema cand esti intr-o functie publica, in care trebuie sa constitui un model pentru cei pe care ii conduci, nu poti lasa sa planeze asupra ta suspiciunea de coruptie, suspiciunea de a fi facut ceva care nu era in regula. Or acest lucru nu prea este inteles la ora actuala in Romania. Deci problema nu este prezumtia de nevinovatie in cazul lui Dragnea, care functioneaza pana cand va avea decizia definitiva", a declarat Theodor Stolojan la RFI Romania.

Europarlamentarul PNL a mai spus ca Dragnea reprezinta Romania in prezent, iar "un om politic intr-o functie importanta de demnitate nu trebuie sa lase nici umbra unei suspiciuni de coruptie sau de abuzuri in functia publica pe care a detinut-o la un moment sau la altul".

Citeste mai multe despre Theodor Stolojan: Liviu Dragnea e obligat sa-si dea demisia, pentru ca reprezinta Romania pe site-ul RFI Romania.

#Stolojan Dragnea demisie , #condamnat