Tomac: Iata dovada ca Dragnea si Iordache sunt oficial revocati de la sefia Camerei Deputatilor!

Duminica, 30 Decembrie 2018, ora 16:13
12069 citiri
Tomac: Iata dovada ca Dragnea si Iordache sunt oficial revocati de la sefia Camerei Deputatilor!
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a sustinut, duminica, in urma publicarii stenogramei sedintei Camerei Deputatilor din 5 decembrie, ca Liviu Dragnea si Florin Iordache sunt oficial revocati de la sefia Camerei Deputatilor. Prin urmare, in sesiunea din februarie 2019 trebuie aleasa o noua conducere.

"Dragnea si Iordache, oficial revocati de la sefia Camerei Deputatilor. Avem, in sfarsit, documentul oficial care atesta revocarea lui Liviu Dragnea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor si a lui Florin Iordache din functia de vicepresedinte al aceluiasi for. Cand toata lumea e preocupata de intampinarea Anului Nou, pe site-ul Camerei Deputatilor a fost publicata stenograma sedintei din 5 decembrie, a acelei sedinte la care noi, opozitia unita, am votat in plen debarcarea celor doi.

Vorbim despre un inscris oficial care produce efecte juridice ce nu pot fi ignorate nici macar de actuala putere abuziva. In concluzie, le cer lui Liviu Dragnea si lui Florin Iordache sa paraseasca functiile pe care nu mai au dreptul sa le ocupe", a scris pe Facebook Eugen Tomac, citat de Mediafax.

Stenograma poate fi citita pe site-ul Camerei.

El mai afirma ca deputatii trebuie sa aleaga in viitoarea sesiune o noua conducere, care "sa readuca democratia in Parlament".

Tomac a postat si parti din stenograma sedintei din 5 decembrie, cand Opozitia a cerut revocarea Liviu Dragnea si Florin Iordache din conducerea Camerei Deputatilor.

Desfasurarea sedintei cu pricina

Reamintim ca, in sedinta Camerei Deputatilor din 5 decembrie, Opozitia a solicitat introducerea pe ordinea de zi a plenului a doua hotarari care prevedeau revocarea din functie a presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si a vicepresedintelui Florin Iordache, scrie Agerpres.

Iordache, cel care conducea sedinta, a refuzat sa supuna votului aceasta solicitare pe motiv ca este neregulamentara, iar deputatul PNL Marilen Pirtea, vicepresedinte al Camerei, a preluat conducerea sedintei si a supus la vot mai multe propuneri de la tribuna Camerei Deputatilor.

Dupa o pauza de consultari de 20 de minute, deputatii au reluat sedinta de plen, iar primul vorbitor care a mers la tribuna a fost liberalul Marilen Pirtea. Potrivit lui Pirtea, revocarea celor doi a fost votata de plen. Iordache i-a atras atentia ca nu el conduce sedinta si l-a invitat sa ia loc in sala.

Dupa mai multe dezbateri si pauze de consultari, sedinta a fost suspendata de Iordache.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Bilanț de primar. Ce a făcut Robert Negoiță în ”cel mai verde sector” al Capitalei, ajuns recunoscut pentru pavele și borduri
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, se află la al treilea mandat și a anunțat deja că intenționează să își continue activitatea în administrația locală. Numele său a fost...
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul, despre dotarea cu armament a inspectorilor ANAF: ”Tragi după camioane, eşti John Wayne?”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, 28 februarie, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale, iar o astfel de prevedere legală este o "tâmpenie", aceştia putând cere suport de la...
#Dragnea Iordache Camera Deputatilor , #demisie